37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
2 Mayıs 2019 Perşembe - 07:12

Tepki çeken paylaşım kaldırıldı açıklama kafa karıştırdı

AYTEMİZ Alanyaspor’un futbolcusu Josef Sural’ın trafik kazasında yaşamını yitirdiği gün Alanya Müftülüğü'nden yapılan bir sosyal medya paylaşımı tepki çekti.

Tepki çeken paylaşım kaldırıldı açıklama kafa karıştırdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Josef Sural’e yönelik yapıldığı algılanan paylaşım, tepkiler üzerine kaldırılırken, müftülük, bir başsağlığı mesajı yayınlayarak, paylaşımın Sural ile ilgili olmadığı açıkladı.

Aytemiz Alanyaspor'da forma giyen Josef Sural, Kayseri deplasmanı dönüşünde Alanyasporlu futbolcuları taşıyan VIP minibüsün kaza yapması sonucu yaşamını yitirdi. Çek futbolcunun ölümü tüm Türkiye’de ve ülkesinde geniş yankı bulup, büyük üzüntüyle karşılanırken, Alanya Müftülüğü’nden yapılan bir sosyal medya paylaşımı ise tepkiye neden oldu.

MÜFTÜLÜK SAYFASINDA PAYLAŞILDI

Alanya Müftülüğü’nün sosyal medya hesabından, "Gayrimüslimlere dua etmek, rahmet okumak, istiğfar etmek caiz midir?” sorusuna ilişkin verilen cevabın yer aldığı paylaşım, Josef Sural’e yönelik algılandı. Paylaşımda, "Gayrimüslimlere rahmet okumak ve istiğfar etmek, onların yaşarken inkâr ettikleri Yüce Allah'tan onlar adına af dilemek anlamına gelir. İslam inancına göre herkes Yüce Allah'a ve dinine inanmakla mükellef olduğu için kişinin kendi ameli esas kabul edilmiştir. Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona herhangi bir faydası dokunmaz. Nitekim birçok âyet-i kerimede inkâr üzere ölen kâfirlerin onlara af dilense bile affedilmeyecekleri belirtilmiş (Nisâ, 4/18, 48; Tevbe, 9/80) ve onlara istiğfar edilmesi yasaklanmıştır. Diğer taraftan "Resûlullah (S.A.S.), amcası Ebû Tâlib ölüm döşeğinde iken ona 'La ilahe illallah' kelimesini telkin etmiş, iman etmemesi üzerine, 'Allah'a yemin ederim ki, senin için af ve mağfiret dilemek bana yasaklanmadığı müddetçe, senin için muhakkak Allah'tan mağfiret dileyeceğim." (Buhârî, Cenaiz, 79) buyurmuştur. Bu olay üzerine ‘Cehennem ehli oldukları açıkça kendilerine belli olduktan sonra, -yakınları da olsalar-Allah'a ortak koşanlar için af dilemek, ne Peygambere ne de müminlere yaraşır.’ (Tevbe, 9/113) âyeti inmiştir. Başka bir rivayette ise Hz. Peygamberin (S.A.S.), münafıkların başı sayılan Abdullah b. Übey b. Selûl'ün cenaze namazını kıldığı, akabinde ona rahmet dileyeceğini ifade ettikten sonra ‘Asla onlardan ölen birinin namazını kılma ve kabrinin başında durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Resûlünü inkâr ettiler ve fasık olarak öldüler.’ (Tevbe, 9/84) mealindeki âyetin nazil olduğu belirtilmektedir (Buhari Cenaiz, 83). İlgili âyetlerden hareketle Müslüman bir kimsenin, gayrimüslim olarak ölen bir kimseye istiğfar etmemesi ve rahmet dilememesi gerektiği, böyle bir cenazeyle karşılaştığında da nazik cümlelerle taziye dileğinde bulunması ve kalanlara sabrı tavsiye edip teselli vermesinin uygun olacağı anlaşılmaktadır" denildi.



TEPKİ ÜZERİNE KALDIRILDI

Gelen tepkilerin ardından paylaşımı kaldıran müftülük yetkilileri, paylaşımın Josef Sural ile bir bağı olmadığına yönelik bir başsağlığı açıklaması da paylaştı. Yapılan paylaşımda şöyle denildi:

"Müftülüğümüzün; halkımızın sevdiği ve değer verdiği bir kişiyle ilgili olumsuz bir değerlendirmede bulunması asla söz konusu olamaz. Bu elim kazada vefat eden Alanyasporlu futbolcumuzun ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Alanyaspor'da Josef Sural için özel tişört hazırlandıAytemiz Alanyaspor, Atiker Konyaspor maçı için özel tişört hazırlattı. Alanyasporlu futbolcular karşılaşma öncesi ısınmaya Josef Sural’ın fotoğrafının yer aldığı 90 numaralı siyah formalarla çıkacak.

Aytemiz Alanyaspor’un forvet oyuncusu Çek Josef Sural, Kayseri deplasmanı dönüşü meydana gelen kazada yaşamını yitirdi. Josef Sural’ın vefatı Türkiye ve ülkesinde büyük üzüntüye neden olurken, Aytemiz Alanyaspor kulübü 6 Mayıs Pazartesi günü oynanacak Atiker Konyaspor maçı için özel tişörtler hazırlattı.



Karşılaşma öncesi Alanyasporlu futbolcular ısınmaya üzerinde Josef Sural’ın fotoğrafının yer aldığı, futbolcunun forma numarası olan 90 sırt numaralı siyah tişörtlerle çıkacak. Kulüpten yapılan açıklamada, “Atiker Konyaspor karşılaşması öncesi takımımız ısınmaya üzerinde Josef Sural’ın fotoğrafı yer alan 90 numaralı siyah tişörtlerle çıkacak” denildi.

Engin ANAK / ALANYA-ANTALYA,(DHA) -

 
AKP logolu intihar girişiminde Davutoğlu ortaya çıktı
 
20 metrelik ağaca tırmandı sonrası facia
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yalçın 2 Mayıs 2019 Perşembe 09:45

Alanya Müftülüğü Allahın kelamında bahsettiklerini aktarmış. Buna tepki gösteren Allahın ayetlerine tepki koymuş sayılır.

Yorumu oyla      3      3  
Mesut Mutlu 2 Mayıs 2019 Perşembe 09:32

Bunlar gibi yobazlar yüzünden DİNİNDEN DE SOĞUYACAK BU MİLLET.

Yorumu oyla      3      3  
osman şkr 2 Mayıs 2019 Perşembe 09:02

beyler din ile oynamayın futbolmu oyayacanız nedecenizse edin, kafamıza görede yorumlamayalım lütfen dinin emirleri yasakları kuralları kesindir.kişiye ünvanına namına göre değişmez, GAYRİ MÜSLİM İÇİN RAHMET DİLENİP DUA EDİLMEZ, Uyarsınız uymazsınız kişinin sorunudur.

Yorumu oyla      3      3  
Ahishavi 2 Mayıs 2019 Perşembe 08:09

Süslüman yaratıklar !!!!! Müftülük boş başkalarının hakkını göz göre göre yiyen bir kurumdur. Allah'tan rahmet dilemek insanlıktır. Mekanı cennet olsun demek insanlıktır. Dua etmek insanlıktır. Biz insanlığımızı yapalım, yeter ki siz engel olmayın. !!!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aytemiz Alanyaspor'dan TFF'ye erteleme talebi
Aytemiz Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında 6 Mayıs ...
Antalyaspor'da Salih forma giyemeyecek
ANTALYASPOR'un Göztepe deplasmanında pazar günü oynayacağı maçta Salih ...
Şampiyon Demre Anadolu Lisesi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde düzenlenen Gençler Futbol Turnuvası'nın şampiyonu ...
 
Ramil Guliyev rekor ve olimpiyat madalyası peşinde
Dünya Şampiyonu Milli Atlet Ramil Guliyev sezon içerisindeki yarışlarda ...
Alanya Müftülüğü çark etti
Alanya Müftülüğü trafik kazasında ölen futbolcu Josef Sural'a yapılan ...
Doç. Dr. Certel, Balkan Şampiyonu
AKDENİZ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi ...
 
Bisiklette en iyi Türk takımı Antalyaspor
MERSİN'de bu yıl 5'inci kez gerçekleştirilen Tour of Mersin Bisiklet Yarışı'na ...
Sural'ın cenazesi Prag'a götürüldü
Aytemiz Alanyaspor'un Çekyalı oyuncusu Josef Sural'ın cenazesi bugün sabah ...
Uluslararası Goalball Turnuvası başlıyor
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva