Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
5 Nisan 2022 Salı - 15:19

Terzi emeklisi Soydal çifti, Kepez'de ortaokul arazisi bağışladı

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Kepez'de yapımına başlanan Kübra Mümün Soydal Ortaokulu'nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı, "Ülkemizi büyük hedeflere götürecek nesiller bu okullardan çıkacak" dedi.

Terzi emeklisi Soydal çifti, Kepez de ortaokul arazisi bağışladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez İlçesi Altınova mahallesinde 5 Aralık 2019 yılında 4600 metrekare alanı bağışlayan hayırsever Mümün-Kübra Soydal çifti tarafından yaptırılan, 24 derslikli ortaokulun temel atma törenine, Vali Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, hayırseverler Kübra- Mümün Soydal ve davetliler katıldı.

MESLEK HAYATIMIN EN MUTLU ANLARI

Konyalı terzi emeklisi Kübra-Mümün Soydal çiftine teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı, törende şöyle konuştu;

"30 yıllık meslek hayatım boyunca beni en mutlu eden anların başında ya okulların temel atma törenleri ya da okul açılışları geliyor. Şuna inanıyorum ki biz toplumu geleceğe hazırlayan sorumlu kişiler olarak ülkemizi büyük hedeflere götürecek nesillerin buradan çıkacağını biliyoruz. Ben hayır işlerinin bir gönül işi olduğunu düşünüyorum çünkü şunu biliyoruz ki birçok insanın mal varlığı var ama kıyamıyor, yapamıyor. Bu güzelliği yaşayamıyor. Geldiğimden beri Mümün amcayla sohbet ediyoruz, yaptığı hayırdan dolayı çok mutlu. Biliyorlar ki buradan yetişecek çocuklar Mümün amca ve Kübra teyzeye edecekleri dua ve en önemlisi de bu memlekete koyacakları katkılarla amel defterlerinin açık kalıp, sevaplarının devam etmesine neden olacak. Allah bu tür ilim yuvalarının yapılması için vesile olan başta Kübra ve Mümün çifti başta olmak üzere tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum. Allah sayılarını arttırsın."

OKUL YAPIMI İÇİN BAKANLIKTAN ÖDENEK

Kepez bölgesinde çok sayıda okul projesi olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, "İnşallah okulumuzu çok kısa bir sürede tamamlayacağız. Kübra- Mümün Soydal Ortaokulu bölgenin ortaokul ihtiyacını büyük oranda tamamlanmış olacak. Kepez bölgesinde çok sayıda okula ihtiyacımız var. Hemen hemen tamamını planladık. Bakanlığımızdan da çok ciddi bir ek bütçe aldık. Belediyemiz de bize bu konularda çok yardımcı oluyor. İnşallah önümüzde ki süreçte Kepez'in birçok noktasında okul inşaatlarımız başlayacak. Kepez ilçemizi herhalde 2 yılı bulmadan ikili öğretimin olmadığı bir ilçeye dönüştüreceğiz" diye konuştu.

CEHALETLE BİLGİSİZLİĞİN AÇTIĞI YARALARI EĞİTİM SARAR

Hayırseverler Kübra -Mümün Soydal adına konuşan kızları Emine Soydal da, eğitim ve öğretim bir toplumun gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi. Eğitimin dünden bugüne kültürel ve tarihi birikimin gelecek nesillere aktarılmasında insanların toplumsal rollerini benimsemesinde başlıca rol oynadığına değinen Soydal, “Hakikatin kaynağı eğitimdir. Güçlü bir devlet, millet olmamız tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlememiz ile gerçekleşir. Cehaletle bilgisizliğin açtığı yaraları eğitim sarar. Bugün eğitime dair sağlam bir adım atıyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yapılacak olan okulun herkese hayırlı uğurlu olmasını ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

KEPEZ'E 2019'DAN BU YAN 130 OKUL

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, hayra vesile olan Kübra ve Mümün Soydal çiftine teşekkürlerini iletti. En çok okul yapmaktan hoşlandıklarını ve okul yapmakla ilgili de çok büyük bir mücadelenin içinde olduklarını belirten Başkan Tütüncü, “2009 yılından bu yana 130 dan fazla okulu ilçemize kazandırmış olmanın büyük mutluluğu içindeyiz. Okullarımızın imar ve mülkiyet problemlerinin tamamını belediyemiz bürokratları tarafından, belediye meclisimiz tarafından büyük bir özenle dikkatle takip edilmesi, çözülmesi de aslında Kepez'in bir bütün olarak eğitime verdiği önemi gösteriyor. Bu mahalleye de bu okulun kazandırılması için bölgenin imar planlarının 45 yıl gibi uzun bir süre devam ettiğini, bu sorunların çözümlenmesiyle okulun yapılmasının kararlaştırıldığını hesap edersek, burada imar noktasında yapılan iyileşmelerinin okulun yapılması noktasında çok önemli olduğunu ifade etmeliyiz. Bölgemize çok fayda sağlayacak bir yatırımı büyük bir heyecanla, sayın valimizin destekleriyle kazandırıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kübra Mümün Soydal Ortaokulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, KEPEZ'DE YAPIMINA BASLANAN KUBRA MUMUN SOYDAL ORTAOKULU'NUN TEMEL ATMA TORENINE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, KEPEZ'DE YAPIMINA BASLANAN KUBRA MUMUN SOYDAL ORTAOKULU'NUN TEMEL ATMA TORENINE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, KEPEZ'DE YAPIMINA BASLANAN KUBRA MUMUN SOYDAL ORTAOKULU'NUN TEMEL ATMA TORENINE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA) 

 
'Kara semenderi' kaçakçısına 600 bin lira ceza
 
Emirdağ'da çiftlik, mera ve anız yangını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başsavcı İnal, Avukatlar Günü'nü kutladı
ANTALYA Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla ...
Kayınbiraderini öldüren sanık: Ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum
ANTALYA'da kayınbiraderi Oktay Kara'yı (28) 17'si ölümcül olmak üzere ...
30 metre yükseklikteki falezlerden düştü
ANTALYA'da 30 metre yükseklikteki falezlerden düşen üniversite öğrencisi ...
 
İyi Parti oyuna mı geldi?
Ak Parti’den yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde İyi Parti’ye ...
Ev değil sanki alkol fabrikası
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde sahte alkol üretilen eve yapılan operasyonda ...
'Kuş cenneti'ne çöp döken 5 yıldızlı otele soruşturma
MANAVGAT Nehri'nin denizle buluştuğu, 'kuş cenneti' olarak da adlandırılan ...
 
Antalya ihracatının lideri tarım sektörü
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya'nın 2022 yılı ...
AKMEK kursunu bitiren kadınlar, duvar boyadı
KEPEZ Belediyesi'nin her yıl binlerce kişiye sosyalleşme, yetenek geliştirme ...
Tuğgeneral Özfidan öğrencilerle kitap okudu
ANTALYA İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Hedeflenen Eğitime ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva