37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
1 Temmuz 2020 Çarşamba - 15:32

Tıp fakültesi öğrencilerinden online 'Hipokrat Yemini'

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Hipokrat Yemin Töreni, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın da katıldığı videolu tören ile gerçekleştirildi.

Tıp fakültesi öğrencilerinden online  Hipokrat Yemini
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Küresel salgın nedeniyle uzaktan eğitim yoluyla öğrenimlerini tamamlayan Tıp Fakültesi öğrencilerinin yemin töreni, Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yer aldığı videolu tören ile yapıldı. Mezun öğrencilerin isimlerinin tek tek yazıldığı videolu tören, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Rektör Mustafa Ünal, hekimlere hitaben yaptığı konuşmada, “Hepimiz için zorlu bir süreç olan pandemi nedeniyle eğitiminizin son günlerini ve mezuniyetinizi uzaktan tamamlamak zorunda kalmanın burukluğunu yaşıyoruz. Hayatınızın en önemli ve en güzel zamanları olan üniversite yıllarınızın sonuna geldiğimiz bugünlerde sizleri böyle uğurlamak istemezdik. Böyle zorlu bir sürece rağmen eğitiminizi başarıyla tamamlayarak mezun olmak adına sarf ettiğiniz çabayı takdir ediyor ve bu emeklerin karşılığında mezun olacak öğrencilerimizi yürekten kutluyorum" dedi.

Hekimliğin özel ve kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Rektör Ünal, “Özellikle bu dönemde bir kez daha anlaşıldı ki sağlık çalışanları olarak büyük bir sorumluluk ve özveri isteyen, çalışma koşulları çok zorlu, başkaları uğruna kendi hayatını riske eden, maddi ve manevi olarak ağır bir görevi yerine getirmekteyiz. Sizlerin de insana değer veren, ailesini, ülkesini ve tüm insanlığı seven, mesleki açıdan tam donanımlı ve bilinçli birer hekim olarak görevinizin hakkını vereceğiniz konusunda hiç şüphem bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

'ASIL EĞİTİM MESLEK YAŞAMINDA'

Tıp eğitiminin oldukça zorlu bir eğitim olduğunu ifade eden Rektör Ünal, asıl eğitimin meslek yaşamlarında başladığını söyleyerek, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin dört bir tarafında bu önemli görevi üstleneceksiniz. Bir meslektaşınız ve ağabeyiniz olarak sizlere naçizane tavsiyem hayatın özünü sevmek ve saygı duymaktır. İnsana, doğaya ve doğadaki tüm canlılara sevgi ve merhametle yaklaşın. Mesleğine tutkuyla bağlı bir hekim olarak, heyecanınızı yürekten hissediyorum. Bu heyecanınızın ve şevkinizin tüm meslek yaşamınız boyunca sürmesini diliyor, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak her zaman sizlerin yanındayız."

Hekimlik yemininin çok önemli olduğunu ve meslek yaşamları boyunca bu yemine sadık kalmaları gerektiğini dile getiren Rektör Ünal'ın yemini okuması ve mezun öğrencilerin yemini tekrar etmesiyle hekim adayları and içti.

Pandemi süreci nedeniyle dijital olarak yemin törenini gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim de yaptığı konuşmada “Tıp Fakültemizin 38. Mezuniyet Dönemi'nde 340 mezunumuzu uğurluyoruz. Öğrencilik hayatınızda gösterdiğiniz çabalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmanın ayrıcalığını Türkiye'nin her yerinde hissedeceksiniz. Hipokrat Yemini ederek mesleğe adımını atacak olan meslektaşlarımızı kutluyor ve meslek hayatlarında başarılı olmalarını diliyorum" dedi.

Dekan Özbilim ve dekan yardımcılarının dönem birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne tüm mezunları temsilen plaketleri takdim edilerek video son buldu.

AKDENIZ UNIVERSITESI TIP FAKULTESI 2019-2020 EGITIM OGRETIM YILI HIPOKRAT YEMIN TORENI, REKTOR PROF. DR. MUSTAFA UNAL'IN DA KATILDIGI VIDEOLU TOREN ILE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI TIP FAKULTESI 2019-2020 EGITIM OGRETIM YILI HIPOKRAT YEMIN TORENI, REKTOR PROF. DR. MUSTAFA UNAL'IN DA KATILDIGI VIDEOLU TOREN ILE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Kaymakamdan jandarmaya başarı belgesi
 
Finike'de Kabotaj Bayramı töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kleopatra Plajı'nda tatilcilerin deniz keyfi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sıcaktan bunalan yerli ve yabancı tatilciler, ...
Yakıt deposunda esrar, kargo paketinde uyuşturucu hap ele geçirildi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, polis tarafından düzenlenen 2 ayrı operasyonda, ...
'Zararlı' diye arazilerden söküp atılan kaparinin kilosu 2.5 euro
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Ethem ve Seher Kayaeşen çifti, bölge halkının ...
 
Halkın plajlarında mavi bayraklar dalgalanıyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Erenkuş Falez Plajında düzenlenen ...
Antalya Çallı'da altgeçidi trafiğe kapatıp ateş açtılar
Antalya'da asker uğurlamasında, araç konvoyu yapan grup, Kepez ilçesi ...
Başsavcı Ecir'den Topaloğlu'na veda ziyareti
KEMER Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na ...
 
TIR'la otomobil çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde TIR'la otomobilin çarpışması sonucu meydana ...
Müdür Okudan'dan yangın uyarısı
KUMLUCA Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, nem oranının yüzde 10'a kadar ...
Kedi ile yılanın birbirlerine saldırı anı kamerada
ANTALYA'da bir sokak kedisi ile yılanın birbirlerine saldırı anları, cep ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva