Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
10 Temmuz 2015 Cuma - 16:58

Toplu ulaşıma 'Özgecan' düzenlemesi geldi

ANTALYA'da toplu ulaşım araçlarında, adli sicil kaydında cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel taciz, fuhuş gibi suçlardan sabıkası bulunan kimse çalıştırılmayacak.

Toplu ulaşıma  Özgecan  düzenlemesi geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmesi ardından üzerinde çalışan yönetmelik, Büyükşehir Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan oturumu için Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde toplandı. Belediye Başkanı Menderes Türel'in başkanlık ettiği oturumda, kentte toplu taşımacılığın anayasası niteliğindeki 'Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği' bir dizi değişikliğe gitti. 

Meclisten oybirliğiyle geçen değişikliğe göre, mevcut yönetmelik hükümlerinde sadece 'Yüz kızartıcı suçlar ile terör suçlarından sabıkalı olan kişilerin' hiçbir şekilde özel toplu taşıma araçlarında çalışamayacağı veya çalıştırılmayacağına yönelik düzenleme değiştirildi. 

Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle toplu ulaşım araçlarında çalışacaklar öncelikle cumhuriyet başsavcılığından alınacak 'Adli Sicil Belgesi'ni sunacak. Sicil kaydında cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel taciz, fuhuş, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından herhangi birinden sabıkası olan kişi, Antalya'da toplu ulaşım araçlarında çalıştırılmayacak. 

Bununla birlikte hırsızlık, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, göçmen kaçakçılığı veya insan ticareti suçları da aynı kapsama alındı. Yönetmelikte ayrıca, Terörle Mücadele ile Kaçakçılıkla Mücadele kanunları kapsamına giren suçlar, devletin güvenliğine karşı suçlardan affa uğramış olsalar bile hürriyeti bağlayıcı ceza ile hüküm giymiş olan kişilerin, hiçbir şekilde özel toplu taşıma araçlarında çalışamayacağı yer aldı. 

ESNAFIN SIKINTISI GÜNDEME GELDİ

Mecliste yönetmeliğin toplu ulaşım araçlarında çalışanlara ilişkin düzenlemesi konuşulmadı ama görüşmelerde kentteki toplu ulaşımın sıkıntıları gündeme geldi. CHP'li Meclis üyesi Recep Tokgöz, 10 gündür Antalya'da toplu ulaşım araçlarının parasını alamadığını belirterek nedenini sordu. Türel, konuyla ilgili hukuki sürecin devam etmekte olduğunu söyledi, “Bugün, en geç pazartesi sanırım sıkıntı aşılıyor. Ücretler ödenmeye başlanmış olacak" dedi. 

SAHİLLER ÜCRETSİZ

CHP grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş ise Konyaaltı sahilinde Büyükşehir Belediyesi'nin şezlong ücreti almasını eleştirdi. Eleştirilere cevap veren Başkan Türel, “Halkın yanında halka her türlü hizmeti sunmak isteyen bir belediyeyiz. Halkçılık hizmetle olur" dedi. Uygulamada sahillere giriş ücreti alınmadığını, ancak sahillerdeki hizmetlerden bir bedel alındığını belirten Türel, “Konyaaltı sahilinin tamamında değil, belli bir bölümünde şezlong sadece 5 lira. Ama bunu sahiller ücretliymiş gibi sunmak siyasi etiğe de yakışmıyor" diye konuştu. Sahilde 1 ve 5 numaralı plajlar arasında ise Büyükşehir'in ücretsiz şezlong şemsiye hizmeti verdiğini belirten Türel, sahildeki çalışmanın hem muhalefet partilerinin eleştirileri hem de anketler sonucunda gerçekleştirildiğini aktardı.


BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLISI, TEMMUZ AYI OLAGAN OTURUMU ICIN ANTALYA SU VE ATIKSU IDARESI (ASAT) GENEL MUDURLUGU'NDE TOPLANDI. BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN BASKANLIK ETTIGI OTURUMDA, KENTTE TOPLU TASIMACILIGIN ANAYASASI NITELIGINDEKI 'TOPLU TASIMA ARACLARI YONETMELIGI' BIR DIZI DEGISIKLIGE GITTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 

 
Sudan'dan, EXPO 2016'ya imza
 
Engellilerin adını kullanıp dolandırdılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sudan'dan, EXPO 2016'ya imza
EXPO 2016 Antalya'ya katılım kararı alan Sudan, katılım anlaşması imzaladı.
Tadilat sırasında çıkan yangın kafeyi kül etti
ANTALYA'da bir kafedeki tadilat sırasında çıkan yangın, işyerinde büyük hasara neden oldu.
Hakemler iftarda bir araya geldi
TÜRKİYE Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Antalya ...
 
Antalya Halk Ekmek Fabrikası'nda ekmeğe el değiyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın internet sitesinde, ...
7 mağazadaki hırsızlık anı kameralara yansımadı
ANTALYA'da mobilya mağazalarındaki görevlilerin cüzdan ve cep telefonlarını ...
Çift kol nakilli Topal, artık bilgisayar da kullanıyor
TÜRKİYE'nin ilk çift kol nakillisi 36 yaşındaki Cihan Topal, nakil kollarıyla ...
 
Konyaaltı Plajı için eylem var
Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nın içler acısı hali, 'Turuncu ...
Baykal Gazipaşa'da iftara katıldı
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Gazipaşa'da partisinin ilçe örgütü ...
Fizik Tedavi Merkezi'ne kadrolu hekim atandı
KEMER Devlet Hastanesi bünyesinde geçen mayıs ayında açılan Fizik Tedavi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva