Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
24 Ağustos 2018 Cuma - 10:11

Trans kuaför: İnsanlar ön yargıyı bıraksın

ANTALYA'da kuaför salonu açan Deniz Beray (36), insanların translara ön yargıyı bırakmasını istedi. Beray, işini ısrarla yaparak diğer translara örnek olmak istediğini söyledi.

Trans kuaför: İnsanlar ön yargıyı bıraksın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da kuaförlük yapan Deniz Beray, 5 kardeşi ile Adana'da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Adana'da bir kadın kuaföründe işe başlayan Beray, erkek gibi hissetmediğinin farkına vardı. Uzun süre bu kimliğini gizleyen Beray, 14 yaşına geldiğinde durumunu annesine anlattı. Annesi de eşinin ve çevrenin olumsuz yaklaşacağını düşünerek Beray'ın tercihini bir süre daha gizledi. Ancak Deniz Beray, daha fazla dayanamadı ve yaşadıklarını tüm aile bireyleriyle paylaştı. Durumu kabullenemeyen aile, Deniz Beray'ı doktor doktor gezdirdi. Doktor raporlarında Deniz Beray'ın kadınlık hormonlarının erkeklik hormonlarından daha fazla olduğu anlaşıldı.

Bir süre daha Adana'da yaşayan Deniz Beray, 10 yıl önce kendisini daha özgür hissedebileceğini düşündüğü Antalya'ya taşındı. Kuaförlük mesleğini sürdürmeye karar veren Beray, biriktirdiği parayla 4 yıl önce kendisine salon açtı. Bir yandan da seçtiği kimlik nedeniyle bir dizi ameliyat olan Deniz Beray, pembe kimliği almak için de mahkemeye başvurdu.

ANTALYA İLK TRANS KUAFÖRÜ

Antalya'nın ilk trans kuaförü Deniz Beray, müşterilerine pozitif enerji dağıttığını söyledi. İlk zamanlar salona gelen kadınların çekindiğini belirten Beray, biraz sohbet ettikten sonra sanki kadınlarla yıllardır tanışıyor gibi arkadaşlık kurduğunu söyledi. Deniz Beray, "Önce tatlı bir bakış oluyor. Sonra tanışıyor ve sohbet ediyoruz, ardından hiçbir sıkıntı yaşamıyorum" dedi.

ÇİZGİMİ HİÇ BOZMADIM

Kimliğinden hiç vazgeçmediğini dile getiren Deniz Beray, yıllardır kuaförlük yaptığını, başka hiçbir meslek düşünmediğini aktardı. Geçirdiği ameliyatlardan sonra ailesinin kendisini daha fazla önemsediğini dile getiren Beray, şöyle devam etti:

"Ailem geçmiş için 'keşke sesini duyabilseydik, keşke ön yargılı davranmasıydık' diyor. Pişmanlıkları var. Ben çizgimi hiç bozmadım. Aileme hak veriyorum ama en çok kendime hak veriyorum, bunu yaşamak zorundayım. Ailem şimdi yanıma geliyor, ben de onları ziyarete gidebiliyorum. Yanlarına giderken başka bir kimliğe bürünmüyorum."

'YEĞENLERİM ARTIK TEYZE DİYOR'

Kız kardeşinin çocuklarının önceden kendisine dayı dediğini, ardından adıyla kendisine seslendiğini belirten Deniz Beray, "Şimdi 'Teyze' demeye başladılar. Bu da hoşuma gidiyor. Antalya'ya geldiklerinde yanımdan ayırmıyorum" dedi. İnsanların translara ön yargıyı bırakmasını isteyen Beray, işini ısrarla yaparak diğer translara örnek olmak istediğini kaydetti.

BAZILARI MERAK İÇİN GELİYOR

Müşterileri ile çok iyi ilişkiler geliştirdiğini anlatan Beray, "Bakım için gelmeseler dahi pasta börek getirip sohbet etmeye gelenler var. Bazı müşteriler de merak için geliyor. 'Trans' kuaför nasıl oluyor diye gelen çok fazla insan var. İnsanlara tuhaf geliyor. Sonradan kimlik değiştirmek önemli değil, önemli olan nasıl hissediyorsan öyle yaşayabilmek. Ben kimliği, kişiliğimi ve işimi insanlara sundum. Ön yargı ve baskılardan dolayı kendi işini yapamayan çok arkadaşım var. Fuhuş değil kendi işlerini yapsınlar istiyorum. Ön yargılar kırılınca belki mesleklerini yapabilirler" diye konuştu.



MÜŞTERİLERİ DENİZ'İ ÇOK SEVİYOR

Beray'ın müşterilerinden Esma Mete, cinsiyet kimliğini bu yönde olanlara çalışma ortamı verilebilmesi durumunda bu insanların çalışarak hayatlarını kazanmalarının önünün açılacağını söyledi. Mete, "İnsanları ötekileştirmeden öğrenmemiz ve öğretmemiz lazım. Onların sıkıntısı ön yargılardan kaynaklanıyor. Deniz'i çok sevdik ve bizden biri olarak görüyoruz. Deniz'in bu şekilde para kazanmasından dolayı ona çok değer veriyoruz" dedi

İŞLERİ ARTTI

Deniz Beray'ın ortağı Nuray Korkmaz ise "Deniz'le çalışmak güzel ve keyifli. Neşeli ve işini iyi yapan biri. İlk etapta çekinmiştik ama şimdi zevkle çalışıyorum. İşlerimize de olumlu yansıdı. Müşteriler önce meraktan gelmeye başladı, sonra Deniz'in işini görünce sürekli müşterilerimiz haline geldiler. Ön yargılar kırıldı, şimdi herkes severek geliyor" dedi.

Hasan DEMİRBAŞ- Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) -

 
Otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 10 yaralı
 
Türkiye'nin ünlü ilçeleri bile gerisinde kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 10 yaralı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, otomobille hafif ticari aracın kafa kafaya ...
Aleyna toprağa verildi
Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve ...
Uzman çavuş düğünde ateş açtı, 1 ölü, 1 yaralı
KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun ilçesinde katıldığı düğünde havaya rastgele ateş ...
 
Sivil Toplum Merkezinde sona doğru
MURATPAŞA Belediyesi'nin Ortak Akıl Merkezleri Abdullah Sevimçok Yerleşkesi ...
Sahilde kalp krizi geçirip öldü
ANTALYA'nın Serik ilçesinde tatil yapan Yılmaz Taş (38) sahilde kalp krizi ...
'Saldivler Plajı'na bayramda tatilci akını
'TÜRKİYE'nin Maldivleri' olarak ünlenen Burdur'daki Salda Gölü'ndeki 'Saldivler' ...
 
Anadolu'nun tüm renkleri bu festivalde
MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği Yöreler Renkler ...
1951 Antalya Güzeli'nin Müslüm Gürses sevgisi
ANTALYA'da oturan ve 1951 yılında 'Antalya Güzeli' seçilen Perihan Arseven'in ...
Başkan Türel'den huzurevine bayram ziyareti
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kurban Bayramı nedeniyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva