Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Belediye çalışanına dolandırıcılık davası
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
27 Eylül 2013 Cuma - 17:30

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

Kurtiz 77 yaşındaydı. Kurtiz'in bu sabah sporundan döndükten sonra evinden düşerek öldüğü öğrenildi.

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tuncel Kurtiz'in ölüm haberi üzerine ünlü isimler evine gelmeye başladı. 

 

TUNCEL KURTİZ KİMDİR?
 
Tuncel Kurtiz, 1 Şubat 1936 tarihinde İzmit'de dünyaya geldi. Babası Selanik doğumlu bir Türk bürokratı, annesi ise Boşnak'tır. Üniversitede kısa bir süre hukuk fakültesinde, daha sonra ise filoloji, felsefe, psikoloji ve sanat tarihi bölümlerinde okudu; ancak hiçbirinden mezun olmadı.İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçı, doğayla içiçe yaşamayı severdi.
 
1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanmıştır. Hacı ve Asi adlı TV dizilerinde başrol oynamıştır. 2009 yılının başında vizyona giren olan Güz Sancısı filminde Kamil Efendi karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Karaeski karakterini canlandırmış ve tanınırlığı daha da artmıştır.
 
2010 Yaz döneminde NTV yeşil ekranlarında Edremit'in Çamlıbel kasabasında eşi ve kayın biraderi ile birlikte işletmekte olduğu Zeytinbağı adlı butik otelde dostlarını ağırlayarak Tuncel Kurtiz ve Dostları adlı bir program yapmıştır. Aynı yıl BBC'nin Hayat (Life) belgeselini seslendirmiştir.
 

Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

 
Ünlü sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz'in vefat haberini alan yakınları ve oyuncu arkadaşları Kurtiz'in evine koştu.
 
Beşiktaş Etiler, Ovun Sokak'ta bulunan Boğaziçi Apartmanın 2. Katında oturan ünlü sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz, bu sabah 10:00 sıralarında evinde ölü bulundu. Edinilen ilk bilgiye göre evde kimsenin bulunmadığı bir sırada kahvaltı yapan Kurtiz, oturduğu sandalyeden düşerek kafasını duvara çarptı. Bu sırada dışarıda olan eşi Mened Kurtiz eve gelince ünlü oyuncunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Menend Kurtiz'in çığlıkları üzerine apartman görevlisi ve komşuları Kurtiz'in evine koştu. Komşuları hemen durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Kurtiz'in hayatını kaybettiğini belirledi.
 
Tuncel Kurtiz'in ölüm haberini olan Timur Savcı, Burçin Terzioğlu, Tarık Akan, Cansu Dere, Ozan Güven, Meltem Cumbul gibi isimler ünlü sanatçının evine koştu.
 
"KURTİZ'İN BAHÇEDE SPOR YAPTIĞINI GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ"
 
Tuncel Kurtiz'in evine kapıcıyla birlikte ilk giren komşularından Fikri Elgüzel, "Sabah kapıcı gelip haber verdi Kurtiz ölmüş diye. Kapıcıyla birlikte içeriye girdik. Kahvaltı yaparken sol tarafa düşmüş kafasını da duvara vurmuş. Kalp krizi mi bilemiyorum. Sonra 155 Polis İmdat'ı aradık. Kapıcının hanımı sabah 7.30'da Kurtiz'in bahçede spor yaptığını gördüğünü söyledi. Evde tekmiş, hanımı dışardaymış, hanımı kapıyı açınca görmüş" diye konuştu.
 
"TÜRK SİNEMASININ EN ÖNEMLİ İNSANINI KAYBETTİK"
 
Olayın duyulmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı'yla birlikte Kurtiz'in evine geldi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, "Hepimizin başı sağolsun. Çok üzüntülüyüz. Türk sinemasının en önemli insanını kaybettik. Özelliği, kişiliği, karakteri ve verdikleriyle bizleri devamlı geleceğe yönelik baktırabilen bir insanı kaybettik bugün. Üzüntümüz sonsuzdur. Doktorlarımız ve emniyetimiz içeride gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar. İlerleyen süreçte neticeyi size bildirirler. Detayları şuan söylemem olmaz ancak spor yaparken düştüğü yönünde bilgi var ama daha sonra doktor raporlarıyla açıklanır" dedi.
 
Öte yandan Kurtiz'in ölümüyle ilgili olay yeri inceleme ekipleri de evde incelemelerde bulundu. Kurtiz'in cesedinin birazdan evinden alınıp Adli Tıp Kurumu morguna götürülmesi bekleniyor.

 

TUNCEL KURTİZ'İN CENAZESİ ADLİ TIP'A KALDIRILDI
 
Ümit TÜRK - Taner YENER / İSTANBUL, (DHA) Bu sabah evinde ölü olarak bulunan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz'in cenazesi yapılan incelemelerin ardından savcının talimatıyla otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cumhuriyet savcısı olay yerinden ayrılırken, "Şu anda işin başındayız. Açıklama yapmamız doğru değil" dedi. Ölümün kalp krizinden mi kaynaklı olduğu yönündeki soruya ise savcı, 'henüz bir şey söyleyemeyiz' diye cevap verdi.
 
"SADECE BENİM SEVGİLİM DEĞİLDİ"
 
Cesedin götürülmesinin ardından Kurtiz'in eşi Menand Kurtiz de evden ayrıldı. Yakınlarının yardımıyla merdivenlerden güçlükle inebilen Menand Kurtiz gazetecilere sorusu üzerine, "Çok sevilen bir insandı. Sadece benim sevgilim değildi. Herkesin başı sağ olsun" diyebildi.
 
Mustafa Sarıgül, "Hepimizin başı sağolsun. Savcı bey gerekli incelemeleri yapıyor. Pazar günü muhtemelen Balıkesir Güre'de defnedilecek. Tüm sanatçı dostlara baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.
 
Bu arada Kurtiz'in ölüm haberini alıp evine gelen Tarık Akan ve Halit Ergenç, ünlü oyuncunun evinin önünde uzun süre gözyaşı döktü.
 

Ümit TÜRK / İstanbul, (DHA)

 
Yıl sonuna kadar elektriğe zam yok
 
Tekrar adaylık için kimi işaret etti?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıl sonuna kadar elektriğe zam yok
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde yapımı tamamlanan rüzgar enerji santralinin ...
Semt pazarında para dağıttılar
TEKİRDAĞ'da bir inşaat firması, kente yapmayı planladığı 2 bin konutluk ...
3 büyük klübün taraftar gruplarına yönelik bir operasyon
İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, taraftar gruplarına yapılan operasyonla ...
 
MHP’nin Antalya adayı
İşte MHP'nin kesinleşen belediye başkan adayları... MHP, 200 belediye başkan adayını belirledi.
THK'yı bitirecek karar
Kurban Bayramı öncesi herkesi yakından ilgilendiren karar sessiz sedasız ...
Firar eden 18 PKK’lı yakalandı
BİNGÖL M Tipi Cezaevi'nde tünel kazarak kaçarak firar eden 14'ü hükümlü ...
 
BDP bu cinayetle çalkalanıyor
Osmaniye’ye bağlı Kadirli ilçesinde 20 yaşındaki Emine Fırat babası Müslüm ...
18 hükümlü firar etti
BİNGÖL'de M Tipi Cezaevi'nde tünel kazan PKK'lı 18 hükümlü firar etti.
İhale yolsuzluğu; 9'u asker 21 kişi tutuklandı
TSK'ya bağlı bazı birliklerin gıda ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva