Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
22 Aralık 2011 Perşembe - 11:51

Türel: Kırcami'de planları kim iptal ettirdi?

Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya’da yılan hikayesine dönen Kırcami İmar Planı’nın zamanında savunulmadığı için bugüne kadar uzadığını belirterek, ‘’Kırcami’de yapılan planları kim ve kimler iptal ettirdi ona bakmak lazım’’ dedi.

Türel: Kırcami de planları kim iptal ettirdi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kırcami üstüne çeşitli oyunlar oynandığını ve bu oyunu oynayanların perde arkasında kimlerin olduğuna bakılması gerektiğini söyleyen Türel, şunları söyledi:
‘’Tema Vakfı ile birlikte o davayı açan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı’na bakıyoruz, Başkanının 3-5 ay öncesinde CHP il Başkanlığı’nın en güçlü adayları arasında adı geçiyor. CHP İl Başkanlığı için adı geçen Vahap Tuncer’in, CHP’de birçok makamda adaylığı söz konusu oldu. Daha gerilere gittiğimizde ise bugün Muratpaşa Belediye Başkanı olan Süleyman Evcilmen, Makine Mühendisleri Odası Başkanı iken, Hasan Subaşı’nın yaptığı plana dava açtı. Yani, ‘Ateşi Eliyle Tutmayanlar,  Kırcami’de hep maşa kullandılar.’ Biz Antalya’ya hizmet etmek istiyoruz, milletin önünü açmak istiyoruz. Memlekette frenle işimiz olmaz.’’
NİYETİNİZ ŞOV YAPMAKSA...
Kırcami Planı’nın iptali ile ilgili olarak Belediye Başkanlığı döneminde de İdare Mahkemesi’nden bir karar çıktığınını hatırlatan Türel, açıklamasını şöyle devam etti:
‘’ Biz görevi bıraktıktan sonra bunların gidip yargıda savunulması gerekti. Ben başkan iken İdare Mahkemesi’nden Kırcami Planı aleyhine bir karar çıktı. Ama biz ne yaptık, bir üst mahkemeye, Bölge İdare Mahkemesi’ne gittik, kapısında yattık.  Haklılığımızı anlattık. ÖrnekToprak Kurulu Kararı. Kırcami artık tarıma elverişli değildir. Burada maydonoz bile yetişmiyor diye savunduk. Üst mahkeme haklılığımızı gördü. Kırcami aleyhine verilen İdare Mahkemesi’nin kararını iptal etti. Bu bile bize 6 ay kaybettirdi. Siz bunları savunmazsanız sonuç alamazsınız. ‘niyetiniz plan yapmak değil de Şov yapmaksa’, planları savunmazsınız. Kırcami’de bizim yaptığımız plan bizden sonra savunulmadığı için iptal edildi. Mahkeme, bazen farklı kararlar verebiliyor. Mahkemeye gidip, Kırcami’nin Toprak Kurulu Kararlarını, Tarım Envanterini, Kamu Yararı Kararını, Kırcamiyi anlatmazsanız, mahkeme farklı kararlar verebilir.’’
SIRA BÜYÜKŞEHİR’DE..
Kırcami’de 25 binlik, 50 binlik ve 100 binlik planları Büyükşehir Belediyesi’nin yapması, binlik planı da Muratpaşa Blediyesi’nin yapması gerektiğini anlatan Türel, burada hükümetin yapması gereken bir planlama süreci olmadığını, sadece plan altlıklarının oluşturulmasında, Toprak Kurulu ve Kamu Yararı Kararı’nın alınmasında kendilerinin desteği olabileceğini ve o desteği zaten vereceklerini bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazdığı bir yazının her ne hikmetse ‘’Kırcami’yi planlamayın’’ şeklinde yorumlandığını ifade eden Türel, ‘’Ben o yazıyı CHP’li saygın bir avukatın önüne koydum. Bu yazının neresinde planlama yapmayın diye yazıyor diye sordum. Okudu, okudu ve bulamadım dedi. Eğer planlama yapmak istemezseniz, o yazıya can simidi gibi sarılıp işte Bakanlık bize izin vermedi dersiniz. Bunların alışkanlıkları mazeret üretmek, çözüm üretmek değil’’ dedi.
BAKANLIK İZİN VERECEĞİM DİYOR..
Ak parti Milletvekili Türel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükşehir’e gönderdiği yazıda ‘’taslak planlarınızı getirin izin vereceğim’’ ifadesinin yer aldığını  bildirdi. Türel, şunları kaydetti: ‘’Bakanlık yazısında değerlendireceğim bile demiyor. Taslak planları getirin izin vereceğim diyor. Bizzat ellerimle getirdiğim yazıyı, Bakanlıktaki bürokratlarla bizzat redakte ettim. Sağ olsunlar bana o kolaylığı da gösterdiler. Şimdi siz taslak planları göndermeden şunu diyemezsiniz. Hükümet bana Toprak Kurulu Kararını, Kamu Yararı Kararını göndersin, bende planları yapayım diyemezsiniz. Bu kararları neye göre istiyorsunuz. Önce plan ortaya çıkmalı. Bakanlık çok net yazmış taslak planlarınızı gönderin, biz 100 binlik planda gereken değişikliği yapacağız diye.’’
MAZERET ÜRETME, HAYDİ YAP DİYORUZ...
Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Akaydın’ın sürekli engelleniyorum diye mazeret ürettiğine dikkati çeken Türel, açıklamasını şöyle sürdürdü:
‘’ Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 2009 yılında bir yazı gönderiyor. ‘Kırcami’nin Kentsel Gelişim Alanı’ olarak planladık ancak burası, 100 binlik planda tarım alanı olarak görülüyor. Lütfen 100 binlik planda bu değişikliği  yapın diye.  Bakanlık, biz buradaki değişiklikleri yaptık diye 2 ay 15 gün sonra Büyükşehire cevap yazıyor. Nasıl engelleniyor? Sana iki buçuk ayda değişiklik yapılıp cevap geliyor. Biz de bu yüzden sana mazeret üretme hadi yap diyoruz.’’
Türel, Başkan Akaydın’ın en kısa zamanda, içerisinde emsalinin, zaiyatının da belli olduğu bir plan yapıldığına ilişkin taslak planını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göndermesi halinde kendisinin de 100 binlik planlarda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Büyükşehir’in bir evrak memuru gibi gereken takibi yapacağını sözlerine ekledi.
 

 
Antalya Kent Konseyi'nden Fransa'ya kınama
 
Antalya'nın lastik kızları Türkiye'nin gururu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akp li 22 Aralık 2011 Perşembe 11:57

sen ne işe yararsın ya???git başbakana yalakalığını yapta.azıcık sevsin seni hu ha ha ha

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal Erdoğan görüşmesi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bugün saat ...
Gürkut Acar TRT Genel Müdürü’nü istifaya çağırdı
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, TRT kanallarında klasik müziğe ...
CHP'li belediyelerden Başbakan'a 5'er bin liralık dava
CHP’nin tüm illerdeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, Başbakan ...
 
Sapan, Gün Haber’i örnek gösterdi AKP’ye fena yüklendi
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bütçe ile ilgili yaptığı konuşmada ...
Antalya’da 1300 yeni üyeye itiraz var
CHP’de 1300 yeni üye Antalya örgütünü karıştırdı. İddiaya göre, aralarında ...
Ülken: AKP’ye karşı en güçlü direnci Antalya göstermiştir
CHP İl Başkanı Özer Ülken, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte; 1.5 ...
 
Yusuf Ziya İrbeç MHP'den ihraç edildi
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'dengesiz' diye tanımladığı MHP Antalya ...
CHP'nin askerlik projesi şekillendi
Askerlik önce 9 sonra 6 aya inecek, yaş 18 olacak!
Karakollarda neden zaman var?
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Karakollarda neden Zaman var” diyen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva