AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
31 Mart 2014 Pazartesi - 13:14

Türel: Nerede kalmıştık ?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve AK Parti adayı Menderes Türel arasında geçen seçim yarışı sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Türel: Nerede kalmıştık ?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gece saatlerinde geldiği Antalya Adliyesi'nden saat 10.00'da ayrılan Menderes Türel, İl Seçim Kurulu'nun resmi olmayan kesin sonuçlarına göre 23 bin oy farkla oyla seçimi kazandığını söyledi. Türel, Antalya'da seçime katılma oranın yüzde 89.6 olarak gerçekleştiğini ve 5 bin 266 sandıkta 1 milyon 304 bin 100 geçerli oyunu kullanıldığını belirtti. 23 sandığın itirazlar nedeniyle tekrar sayıldığını bildiren Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Tartışmasız, tereddütte mahal bırakmayacak bir şekilde 23 bin farkla Antalya'da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmıştır." 

Buna göre 23 sandığın yeniden sayıldığı Antalya'da Ak Parti 474 bin 472, CHP ise 451 bin 529 oy aldı. 

"NEREDE KALMIŞTIK?"

Menderes Türel, seçim sonuçlarını değerlendirirken 30 Mart'ta sandıktan çıkan sonucun  Antalya, millete hayırlı olmasını diledi. Türel, "Antalyalı hemşehrilerimiz Antalya'da belediye başkanlığı için yeniden Menderes Türel'i görevlendirmiştir. Bundan sonra Antalya'da şarkımız 'Nerede kalmıştık' diyor, kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz" diye değerlendirdi.

Antalya'da demokrasinin, cumhuriyetin kazandığını takiyecilerin, kirli siyasetin kaybettiğini belirten Menderes Türel, şöyle devam etti:

"Antalya'da temiz siyaset kazanmıştır. Antalya'da artık kirli siyaset olmayacak, Antalya'ya huzur getireceğiz, Antalya'ya barış getireceğiz. Kavga etmeyeceğiz, barış için çalışacağız." 

Türel, Antalya'nın tercihini hizmetten yana kullandığını, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek çalışacağını söyledi.

ÇİRKİN SİYASET BİTTİ

Türel, gece boyunca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ortaya attığı oy sayım sürecinin Ak Parti tarafından manipüle edildiği iddiasına ise, "Ben Antalya'da artık çirkin siyaset döneminin kapandığını ifade ediyorum. Bunlara cevap vermeyerek ne demek istediğim anlaşılmıştır. Antalya'da bundan sonra hep güzellikleri konuşacağız" diye karşılık verdi. 

ANTALYA'NIN BAŞKANI

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün Antalya'yı kucaklayacaklarını, oy veren vermeyen herkesin hizmetinde olacaklarını belirten Türel, “Bizimle kavga etmek isteyenlere cevap vermek değil memleketimiz için çalışarak, Antalya'ya büyük eserler kazandırmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geliyoruz. İnşallah devir teslim töreninde de Büyükşehir Belediyesi'nin tepesinde de şanlı Türk bayrağımızı dalgalandırıyor olmak bizim için en büyük şeref olacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda bir görüşmesi olduğunu da belirten Menderes Türel, aynı zamanda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partisinin ülke genelinde aldığı sonuçları, "Sayın Başbakanımızın demokrasinin kazanımları ve artık darbecilerin ve çetecilerin Türkiye'de siyasetten arınması yönündeki gayretleri hepimizin de desteklediği hususlardır. Antalya'da ve Türkiye'de demokrasi kazanmış, darbeciler ve çeteciler kaybetmiştir" diye konuştu.

"YENİLEN PEHLİVAN" MİSALİ

Menderes Türel, CHP'nin seçim sonuçlarına itiraz edeceğinin hatırlatılması üzerine “İstedikleri kadar itiraz edebilirler. 23 bin fark var. Tartışmasız bir seçim sonucudur. Biz de güzel bir laf var, 'Yenilen güreşçi güreşe doymaz'" dedi. 

Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aralarında CHP ve MHP'nin kalesi olarak değerlendirilen yerlerle birlikte 10 ilçede elde edilen seçim galibiyetine ilişkin, "Hemen hemen hepsini sandıklar açılmadan tahmin etmiştik. Biz çalışmalarımızı bilimsel metotlarla yapıyoruz. Antalya'da Ak belediyecilikle bütün ilçelerimizin tanışmasını isterdik ama sandıktan çıkan sonuca saygımız sonsuzdur" diye yorumladı.

Menderes Türel açıklamalarını ardından adliyeden partililerin sevgi gösterileri arasında ayrıldı. 

TEORİK OLARAK BİTMEDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, saat 07.30 sıralarında halen teorik olarak seçim yarışının devam ettiğini söyledi. Kendisinin seçimi aldığına inandığını kaydeden Akaydın, "Neden bu kadar uzadı? Özellikle Kepez ilçemizde sandık tutanaklarında son derece ciddi kaydırmalar var, uygunsuzluklar, uyumsuzluklar var" iddiasında bulundu. Kepez'le ilgili ciddi bir inceleme yapacaklarını dile getiren Başkan Akaydın, Konyaaltı'nda ise 6 bin civarında kendi lehine olan bir oyun girişinde bir aksama bulunduğunu söyledi. Mustafa Akaydın, Konyaaltı'nda bu duruma itiraz edileceğini söylerken, "Antalya'da yarış fotofinişle belli olacak" dedi.

CHP'de gün boyunca, sorunlu gördükleri noktalarda avukatlar sandık bazında seçim sonuçlarına itiraz edecek.

Emre BAYLAN/DHA
 

 
Sapan; Kibir kaybetti
 
Kılıçdaroğlu; Artvin'i kaybettiğimize çok üzüldüm
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kaybeden başkan 1 Nisan 2014 Salı 11:14

vay bey hoca.sonunda emekliye ayrıldın.köşene çekilip chpdeki anılarını yaz.devrim kök istifa etmek zorunda.devrimide yanına alırsın.nede olsa siyaset vefa işidir.

Yorumu oyla      11      3  
ben deniz 1 Nisan 2014 Salı 09:49

sayın başkan menderes türel. kesinlikle daire başkanından müdürüne kadar tüm yönetimi değiştirmeli. chp zamanında kadro alanlar akp geldi diye seviniyor bu ne iki yüzlülük. herkese hakkını ver. antalya il sınırı genişledi. işçiyi memuru heryere gönder. şu lanet torpilin önüne geç. müdürlüklere adam akıllı memur ata. işçilerle olmuyor.

Yorumu oyla      10      3  
halil bolatan 31 Mart 2014 Pazartesi 22:13

hoca ne ekersen onu biçersin sen belediye başkanı degildin kraldan fazla kralcılar vardı bunlar senin daire başkanların mesala adem akyürek gibi zatlar bak sizlerede kalmadı etme bulma dünyası size oy vermedigim gibi oyda verdirmedim seni yagdanlıklar bile kurtaramadı hoca

Yorumu oyla      11      5  
çakırlarlı 31 Mart 2014 Pazartesi 14:54

türk bayrğını indirip, chp bayrağının asıldığı günü unutmadık, özellikle sayın türele yumruk atmaya çalışan kişileri.

Yorumu oyla      19      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan; Kibir kaybetti
ANTALYA'da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'ye kaptırmasının ...
9 partiyi geride bıraktı
Konyaaltı’nın bağımsız belediye başkan adayı Kamil Söker, 9 partiyi geride ...
Antalya'da AKP-CHP kavgası
Antalya Büyükşehir'de kıran kırana giden seçimin gerginliği adliyede kavgaya dönüştü.
 
Akaydın, Bakan Çavuşoğlu ile tartıştı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik oy sayımı devam ...
Akaydın; Sevinmek için erken
Antalya'da CHP'de Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal'dan yaklaşık ...
CHP Antalya’da 6’dan 5’e düştü
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya’da elindeki 3 belediye başkanlığını kaybederken ...
 
Döşemealtı'na Genç başkan
Antalya Döşemealtı'nda yarışı CHP adayı Turgay Genç kazandı. AKP adayı ...
Akaydın'dan ilk yorum
ANTALYA'da seçim sonuçlarını, seçim koordinasyon merkezinden takip eden ...
Akaydın'dan ilk yorum
ANTALYA'da seçim sonuçlarını, seçim koordinasyon merkezinden takip eden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva