ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
ANSİAD'ın konuğu Özel oldu
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Kavga etti, 3 gün sonra ölü bulundu
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
Uğur Dündar’dan art arda ‘babalık’ açıklaması
28 Temmuz 2020 Salı - 09:06

Turizme 'bayram' morali

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle mart ayından bu yana zor günler geçiren turizm sektöründe, Kurban Bayramı dolayısıyla ciddi talep oluştu. Kurban Bayramı, uzun aradan sonra hareketliliğin arttığı sektöre moral oldu.

Turizme  bayram  morali
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

30 Temmuz Perşembe arife günüyle başlayıp, 3 Ağustos'a kadar beş günlük Kurban Bayramı tatili, koronavirüs salgını süreci nedeniyle zor günlerin yaşandığı turizm sektöründe hareketliliği artırdı. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında hem açık olan 4- 5 yıldızlı oteller hem de butik, bungalov tarzı işletmelere talebin iyi düzeyde olduğu açıklandı.

AKDENİZ VE EGE

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, bayram tatilinde özellikle bölgesel, yakın mesafelerdeki hareketliliğin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İç pazarda bir hareketlilik yaşandığını ve artmasını beklediklerini belirten Çorabatır, "Bu bayram okulların açılmasından önceki son tatil fırsatı olacak. Akdeniz ve Ege bölgelerinde açık olan işletmelerimizde iç turizm açısından hareketlilik bekliyoruz" dedi.

'AMACIMIZ KAR DEĞİL'

İngiltere, Ukrayna ve Belarus gibi bazı ülkelerden 1 Temmuz itibariyle başlayan uçuşlarla yabancı turist hareketinin de giderek arttığına değinen Çorabatır, "Seyahat uyarısı bulunan ülkelerin bu uyarıları kaldırmasıyla hareketlilik daha da artacaktır. Bütün yerli ve yabancı misafirlerimizden Güvenli Turizm Sertifikası programı kapsamındaki kriterlere uygun hareket etmelerini önemli rica ediyoruz. Bu bayramda amacımız kar etmek değil, personelimizi korumak. Dolayısıyla fiyatlar da geçen yıla göre çok daha uygun düzeyde" diye konuştu.


KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE MART AYINDAN BU YANA ZOR GUNLER GECIREN TURIZM SEKTORUNDE, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA CIDDI TALEP OLUSTU. KURBAN BAYRAMI, UZUN ARADAN SONRA HAREKETLILIGIN ARTTIGI SEKTORE MORAL OLDU. PROFESYONEL OTEL YONETICILERI DERNEGI (POYD) BASKANI ULKAY ATMACA (FOTODAKI), ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:NAMIK KEMAL KILINC/ANTALYA-DHA)

SEKTÖR BAYRAMI BEKLİYOR

Sektörün dört gözle bayram tatili sürecini beklediğini belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Doluluk oranlarımız her geçen gün artıyor. Rusya'dan uçuşların yeniden başlayacak olması nedeniyle bu hafta açılacak otel sayısı da artacak. 1 Ağustos'ta İstanbul ve Ankara, 10 Ağustos'ta ise Antalya ve Muğla'ya Rusya'dan uçuşlar tekrar başlıyor. Almanya'nın da ekonomik ve siyasi sebeplerle aldığı seyahat uyarısı kararının da bu tarihlerde kaldırılacağını ümit ediyoruz" dedi.

'TALEPLER GAYET İYİ'

Kurban Bayramı nedeniyle iç turizmde çok ciddi talep olduğuna işaret eden Atmaca, "Özellikle Ege ve Akdeniz sahillerine talepler gayet iyi. Mesela şu an bizim otelimizde doluluk oranı yüzde 20'lerde ama bayramda yüzde 50- 60'ı bulacak gibi. Bazı otellerde doluluk oranları daha da yüksek. Uçuş sayılarının artmasıyla birlikte doluluklar da giderek yükseliyor. Turizm sektörü olarak ağustos ayının ikinci yarısından itibaren eski günlerimize döneceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

'DOLULUK YÜZDE 80- 85 ÇIKACAK'

Bayramın sektörde moralleri yükselttiğini belirten Konyaaltı sahilindeki Su Hotel'in Genel Müdürü Mehmet Şahin ise şu an otel olarak doluluk oranının yüzde 50'lerde olduğunu söyledi. Şahin, "Bizim halkımız bayram tatilini genelde son dakikaya bırakıyor. Biraz da koronavirüsle ilgili uyarılar var. Sahil otelimiz büyük oranda doldu, şehir otelimizin ise bayramda yüzde 80- 85'e çıkacağını düşünüyorum. Zaten daha fazla doluluğa izin vermiyoruz. Adrasan, Çıralı gibi bölgelerdeki butik otellere ise talep daha yüksek" dedi.

GÜNÜBİRLİK VE GEZGİNLER

Bayramın birinci günü kurban kesimi nedeniyle tatile çıkmayı planlayan birçok kişinin ikinci günden itibaren plan yaptığını anlatan Şahin, ayrıca günübirlik eğlence şeklinde de ciddi talep aldıklarını söyledi. Şahin, "Otel olarak bizim Antalya'da 1000'e yakın üyemiz var. Üyelerimiz konaklama dışında günübirlik havuz, sahil, alakart gibi hizmetlerimizden faydalanıyor. Bir de bir-iki gün burada, bir- iki gün Kaş'ta gibi bayram tatilini bölerek, gezecek misafir de ciddi düzeyde" diye konuştu.

KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE MART AYINDAN BU YANA ZOR GUNLER GECIREN TURIZM SEKTORUNDE, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA CIDDI TALEP OLUSTU. KORONAVIRUS NEDENIYLE SEKTOR OLARAK ZOR GUNLER YASADIKLARINI BELIRTEN OLIMPOS KADIR'IN AGAC EVLERI'NIN ISLETMECISI KADIR KAYA (FOTODAKI), KURBAN BAYRAMI ICIN IC TURIZM TALEBININ YOGUN OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

BAR VE DİSKOTEKLERİN AÇILMASINI İSTİYORLAR

Koronavirüs nedeniyle sektör olarak zor günler yaşadıklarını belirten Olimpos Kadir'in Ağaç Evleri'nin işletmecisi Kadir Kaya, Kurban Bayramı için iç turizm talebinin yoğun olduğunu söyledi. Kaya, "Uçuşa açık olan ülkelerden de müşteriler geliyor. Şu anda Arjantin, İngiltere, Belçika, ABD gibi birçok ülkeden misafirim var ve rezervasyonlar da alıyoruz. Yalnız turistler eğelenmek için geliyor. Bar ve diskotek gibi işletmelerin de gerekli düzenlemeler yapılarak açılmasını bekliyoruz" dedi.

AĞAÇ EVLERDE DOLULUK YÜZDE 100

Kaya, salgın nedeniyle insanların artık kalabalık yerlere gitmek istemediği ve bu yüzden Adrasan, Çıralı, Olimpos gibi bölgelerdeki özellikle ağaç ev, butik otel, villa ve bungalov tarzı işletmelere daha çok talep olduğunu da söyledi. Kaya, "İnsanlar küçük yerlerde doğayla iç içe alanları daha çok tercih ediyor. Bu yüzden bizim gibi işletmelerde bu bayram daha yoğun geçecek. Şu anda doluluk oranımız yüzde 80- 90, bayramda ise yüzde 100 olacak. Bu tarz işletmelerde genellikle doluluk oranları çok yüksek" diye konuştu.

TOKALAŞMA, SARILMADAN KAÇININ UYARISI

Pandemi nedeniyle Güvenli Turizm Sertifikası programının uygulandığı otellerde, Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda hazırlanan hijyen ve sosyal mesafe kurallarıyla ilgili birçok bilgilendirme bulunuyor. Bilgilendirmeler arasında 'Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının' uyarısı da var.

KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE MART AYINDAN BU YANA ZOR GUNLER GECIREN TURIZM SEKTORUNDE, KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA CIDDI TALEP OLUSTU. PANDEMI NEDENIYLE GUVENLI TURIZM SERTIFIKASI PROGRAMININ UYGULANDIGI OTELLERDE, SAGLIK BAKANLIGI'NIN ONERILERI DOGRULTUSUNDA HAZIRLANAN HIJYEN, SOSYAL MESAFE KURALLARIYLA ILGILI BIRCOK BILGILENDIRME BULUNUYOR. BILGILENDIRMELER ARASINDA 'TOKALASMA, SARILMA GIBI YAKIN TEMASLARDAN KACININ' UYARISI DA VAR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR- Namık Kemal KILINÇ/ANTALYA, (DHA)

 
40 derece sıcakta, maskeyle hedefi 12'den vuruyorlar
 
TFF 2'nci Lig'e yükselen son takım Pazarspor oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da deniz suyu, havadan sıcak
ANTALYA'da hava sıcaklığı 30, deniz suyu sıcaklığı ise 30.8 derece ölçüldü. ...
Dünyaca ünlü açık hava plaj palas...
ANTALYA Konyaaltı Sahili açık plaj palasa döndü. Sahile gelen onlarca insan burada sabahlıyor.
Bakan Yardımcısından müjde: Ağustosta tüm kapılar açılıyor
ALMANYA ve AB ülkeleri için en geç ağustos itibariyle turizm hareketliliğinin ...
 
Alman turizmcilerden 'Türkiye'ye gelin' çağrısı
ANTALYA'da 'Güvenli Turizm' uygulamalarını yerinde gören Almanya'nın turizm ...
Fildişi Sahili Vizesi Nasıl Alınır?
Türk vatandaşı olup Türkiye’den Fildişi Sahiline gitmek istiyorsanız bazı ...
Güvenli turizmde Antalya bir numara
TÜRKİYE genelinde 2 bin 72 otelin başvurduğu ve 1221 otelin belgelendiği ...
 
Antalya'da, 1 günde 10 bin turist rekoru
KORONAVİRÜS salgını nedeniyle mart ayında otellerin kapısına kilit vurulan ...
Emin Çölaşan turizmi yazdı; 'Korkuyorum'
Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rusya ...
Rusya uçuşlarının başlaması turizmciyi sevindirdi
RUSYA ile Türkiye arasında hava trafiğinin bugün itibarıyla başladığının ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva