AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
29 Ekim 2017 Pazar - 11:06

Türkiye'nin ünlü market zinciri konkordato ilan etti

Makro, konkordato ilan ettiğini 28 Ekim tarihinde tedarikçilere gönderdiği mektup ile duyurdu.

Türkiye nin ünlü market zinciri konkordato ilan etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (ÖZEL)
 
1991 yılında kurulan Ankara, Amasya, Antalya, Bolu, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Karaman, Malatya, Mersin, Samsun, Yozgat, Ordu ve Tekirdağ’da toplam 253 mağazaya sahip Makro, 27 Ekim tarihinde ilan ettiği konkordatoyu tedarikçilerine bir mektup ile duyurarak bilgilendirdi.
 
Makro A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 28 Ekim Cumartesi günü yayımlanan mesajında şu bilgilere yer verildi:

“Değerli iş ortağımız,

Makro, bu ülkeye hizmet eden, katma değer üreten, vergi veren ve 6500 kişiye istihdam sağlayan, büyük ve önemli bir kurumdur. Bu misyonumuzu, sizlerle birlikte 26 yıldır başarıyla sürdürdük. Ne var ki, özellikle son yıllarda perakende sektöründeki ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeler bizi de olumsuz etkilemiştir. Bu dönem, son derece güçlü bir şirket olan Makro için, geçici bir süreç olsa da maalesef, çevremize bazı olumsuz yansımalara neden olmuştur. Şirketimiz bir süredir, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı içine girmiştir. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir. Zaman içinde, bu ödeme yapısı sürdürülemez hale gelince, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak kaçınılmaz hale gelmiştir.

Bu doğrultuda, 27.10.2017 tarihi itibarı ile konkordato mühleti talebimiz gereğince, tedbir kararı alınmıştır. Yaptığımız tüm çalışmalarda, temel gayemiz, tedarikçilerimizin ve kamunun haklarını korumaktır.

Biz bu süreçte, kendi eksiklerimizi tespit ettik ve telafisi için gerekeni radikal bir şekilde yapacağız. Birlikte, yeniden bir başarı hikayesi yazabileceğimiz, tedbir ve uygulamalara da başlamış bulunuyoruz. Bu doğrultuda göstereceğiniz yaklaşımlardan dolayı, şimdiden teşekkür ederiz. Bu ülkenin milli değeri olan Makro, Allah’ın izniyle, bu sıkıntılı dönemi, başarıyla ve kimseye zarar vermeden atlatacaktır.

Konuyla alakalı daha detaylı bilgilendirme için organize edeceğimiz bir toplantıda, sizlerle bir araya geleceğiz. Direkt ya da dolaylı olarak, verdiğimiz sıkıntılardan dolayı özür diler, destekleriniz için şükranlarımızı sunarız.”




 
MAKRO MARKET A.Ş.

Makro Market, kurumsal sitesinde şirketle ilgili şu bilgiler yer alıyor:

“Makro Market, organize ve modern bir anlayışla, üretici ve müşterilerine kaliteli hizmet vermek için 1991 yılında, Songör ailesi tarafından kuruldu. Zaman içinde, gelişime açık, yenilikçi yaklaşımının yanı sıra nitelikli insan gücü, yeni teknolojileri takip eden yapısı, yönetim stratejileri ve planlı hedefleri ile büyüdü. Ulusal bir perakende markası olarak 25 yılı geride bırakan Makro Market, en sağlıklı ürünleri en uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak ve en iyisini yapma felsefesinden taviz vermeden büyümeye devam ediyor.
Merkezi Ankara’da bulunan Makro, bir aile şirketi olup 6 ortaklı bir yapıdan oluşuyor. Türkiye’nin %100 yerli sermayeli en büyük gıda perakende markası olarak, bugün 7 ayrı Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 15 ilde, 253 mağazaya sahip olan Makro Market, 215.000 metrekare müşteri alanı ve 5925 personeliyle, yılda 100 milyonun üzerinde müşterisine hizmet veriyor. 

Makro Market’in Kurucusu Şeref Songör, Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nu kurarak ülkemiz perakendeciliğinin güçlü ve etkin bir şekilde yapılanması çalışmalarında bulundu. Böylece sektörde toplam kalitenin gelişmesine de katkı sağladı. Organize perakendenin gelişmesi, kayıtlı ve kurallı olması için öncü projelere imza atan Makro Market, bu çalışmalarını sürdürüyor.

Pek çok kategoride özel markalı ürünleri bulunan Makro Market, müşterilerine kalite ve uygun fiyatı bir arada sunuyor. Makro, Uyum, Pasterya, Köytür Tarım, Köytür Süt ve Ürünleri, Bende, Bendella, Uyumurta, Benim Kasap, Prican, Ödül, Nazar, Pripak ve Prisoft markalarıyla Makro müşterilerine hizmet veren Makro Market, ürün gamına yenilerini eklemeye devam ediyor.



Kuruluş yılı: 1991
Genel Müdürlük: Ankara
Bölge Müdürlükleri: Ankara, İstanbul, Konya, Samsun, Kayseri, Antalya, Mersin
Mağazası bulunan iller: Ankara, Amasya, Antalya, Bolu, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Karaman, Malatya, Mersin, Samsun, Yozgat, Ordu, Tekirdağ
Ürün Grupları: Gıda, Gıda-Dışı ve Hızlı Servis Gıda
 
 

Etiketler:
 
Konyaaltı Sahil Projesi Beach Park’tan başladı
 
Yine tur yine kaza
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Ekim 2017 Pazartesi 18:13

makro bu ülkenin yerli ve sermayesi olup her zaman tüketiciyi korumuş ve devlete isdihdam sağlamış perakende sektörünün öncülerinden olup bu kongortoto tedbieri ve korunması işleminin altından hiç bir kimseye zarar vermeden kalkacağını ümit ediyorum tekrar yinede işlerinin rast gitmesini dililyorum alllah makro ailesinin milletimizin yardımcısı olsun bizler gıda sektöründe oluşan sıkıntıları biliyoyuz bu sıkıntılar bütün gıda esnaflarını sarmış vaziyette zira bu problem devletide ilgilendirmekte olup sorun daha çok büyümeden el ayılması lazımdır bunları daha evvel makalelerimizde yazıp çizdik ve devlete bilgi verdik umarım çözüm bulmakiçin gecikmezler diyorum

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir habercilik skandalı
A Haber, hayvan terbiyecisini Putin'in danışmanı sandı, söyleşi yapıp ...
Rusya Türkiye'den domates ithalatını onayladı
​Rusya Hükümetinin Tarım Bakanlığı tarafından belirlenen kotalara ...
Dolar rekora koşuyor!
Merkez’in faiz kararı sonrası dolar yine rekor kırdı. Dolar yüksek seyrini ...
 
Türkiye'de HIV'li sayısı 14 bini aştı
DSÖ verilerine göre, dünyada 36.7 milyon HIV hastası var. Türkiye'de ise bu sayı 14 bini aştı.
Polis memuru, tabancasıyla intihar etti
ISPARTA'nın Uluborlu İlçesi'nde görev yapan polis memuru 45 yaşındaki ...
Benzine zam geliyor
Benzin fiyatlarına 50 gün sonra ilk zam geliyor. Petrol Ürünleri İşverenler ...
 
Ak Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı istifa etti
Ak Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Belediye Başkanlığı ...
Tsunamiden kaçtı, müzik yaparak dünyayı geziyor
JAPONYA'da 6 yıl önce meydana gelen tsunami faciasından kurtulduktan sonra ...
Kimlikte yeni dönem
Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva