Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
11 Mart 2024 Pazartesi - 12:38

Tütüncü’den güreşe ‘altın çağ’ müjdesi

Varsak Güreş Sahası’nı şehre kazandıran Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, güreş müzesi, kadim güreşlerin kurumsallaştırılması, ilçelere güreş eğitim merkezi yapılması ve başpehlivanlara Büyükşehir desteği müjdesi verdi. Tütüncü, “yeni dönem, güreşin de altın çağı olacak” dedi.

Tütüncü’den güreşe ‘altın çağ’ müjdesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, pehlivanlara sözünü verdiği güreş sahası sözünü tuttu.

Varsak bölgesinde Aktoprak Mahallesi’nde yapımı tamamlanan er meydanı, pehlivanların hizmetine sunuldu.
Kapalı tribünü, 2 bin metrekare çayırı, soyunma odaları ve otoparkıyla Antalya’nın yağlı güreşteki başarısına yaraşır bir tesis olan Varsak Güreş Sahası, geçtiğimiz Pazar günü törenle hizmete açıldı. 

GELENEKSEL VARSAK GÜREŞLERİNE ER MEYDANI

Başkan Hakan Tütüncü,  törende yaptığı konuşmada Varsak bölgesinde ata sporun çok sevildiğini anımsattı. Varsak bölgesinde, son 5 yıldan bu yana geleneksel yağlı güreşlerin düzenlediğini aktaran Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: Güzel bir geleneğe dönüşen Varsak Güreşlerine bir er meydanı yapalım istedik. Aktoprak Mahallesi’nde tesisi yapacağımız uygun olan araziyi bulduk.  Projeyi hazırladık ve geçtiğimiz yıl güreş sahasının inşaatını başlattık. 

20 MİLYONLUK BİR YATIRIM

"Projeyi hazırlarken sahayı biraz daha büyük yapalım istedik. Bu tesis ile Varsak’ın güreşte merkez olmasını arzu ettik. Sahaya üzeri kapalı bir protokol tribününü yaptık. Tesisin yapım maliyeti 20 milyon TL buluyor. Sahanın alt yapılarını yaptık. Portatif tribünlerin kurulabileceği alanları da hazırladık. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tesis, dört tarafına tribün yapılarak, Türkiye’nin ve Antalya’nın en güzeli olmaya aday bir güreş sahası olacak. Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayımız Rıza Sümer Başkanımla gelecek dönemde portatif tribünlerinin yerine kalıcı tribün yapmayı planlıyoruz.”

Tütüncü,  Nisan ayında Ramazan Bayramı’ndan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle Varsak çayırında güzel bir güreş organizasyonu düzenleyeceklerini kaydetti. 

ELMALI’YA GÜREŞ TARİHİ MÜZESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, güreşte yapacağı projelere ilgili şu müjdeleri verdi: “Antalya’nın altın çağında güreşi şehrin en önemli gençlik, spor, kültür ve tanıtım unsuru olarak kabul edeceğiz. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta yaptığımız proje tanıtım toplantısında özellikle Elmalı’ya ayrı bir parantez açtık. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinden daha eski güreş etkinliğine ev sahipliği yapan Elmalı ilçemizde, Türkiye’nin en güzel güreş tarihi müzesini kuracağız. Kepez’e 13 tane müze yapmış bir belediye başkanı olarak Türkiye’nin en güzel güreş tarihi müzesini Antalya’ya kazandıracak bilgimiz, deneyimimiz mevut. "

ALTIN KİRAZ GÜREŞLERİ KURUMSALLAŞIYOR

"Benim ata toprağım Korkuteli ilçemizde çocukluğumda seyrettiğim güreşler vardı. Bu Altın Kiraz Güreşlerini de Korkuteli için kurumsallaştırıyoruz. Antalya’nın tüm ilçelerindeki pehlivanlarla güreş camiasıyla kalbimizi, gönlümüzü birleştireceğiz. Böylelikle Antalya’yı güreşin merkezi yapacağız."

BAŞPEHLİVANLARA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

"Bizim dönemimizde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile çalışmak isteyen hangi pehlivanımız varsa o pehlivanlarımızın hepsine belediyenin bütün imkanlarını sonuna kadar açan bir belediye başkanı olacağıma söz veriyorum. 

Biz de güreşin içerisine siyaset girmez. Ama biz de siyasetin içine de güreş girmez. Ata sporumuz güreşe duyduğumuz saygıdan, sevgiden dolayı güreşe yatırım yapıyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden pehlivanlarımızla birlikte bir olacağız ve Antalya’yı temsil edeceğiz."

19 İLÇEYE GÜREŞ EĞİTİM MERKEZİ

"Kepez ilçemizde 15 yıl boyunca spor alt yapısı benim en çok ilgilendiğim konu oldu. Bir belediye başkanının spora desteği alt yapıya ne kadar yatırım yaptığı ile ölçülür. Yağlı güreşin alt yapısı da bizim dönemimizde en önemli önceliklerimizden biri olacak. Bütün ilçelerimize yağlı güreş eğitim merkezlerini 5 yıl içerisinde kuracağız. Güreş camiamızın değerli isimlerini bu merkezlerde istihdam edeceğiz. Böylelikle yeni başpehlivanların bu topraklarda çıkmasının önünü açmış olacağız."

1 NİSAN’DA GÜREŞTE ALTIN ÇAĞ BAŞLIYOR 

"Başta Elmalı Güreşleri olmak üzere Antalya’nın mevcut güreş organizasyonlarını Türkiye genelinde tanıtmak,  katılımı artırmak şehre bir vefa borcumuzdur.
Tesis, müze, kadim güreşlerin kurumsulaşması, alt yapı ve tanıtım dedim. Bütün pehlivanların Büyükşehir Belediyesi ile çalışabileceği imkanları bulabileceğini söyledim. Güreşin içerisine siyaset, siyasetin içerisine güreşi sokmayacağımı söyledim. Bunlar güreş camiasına taahhütlerimdir.
Bugüne kadar ne söylediysem yerine getirdim. Rabbim bana verdiğim hiçbir sözü tutmamış olmayı göstermedi. 1 Nisan 2024 tarihinde başlayacak olan yeni dönem, güreşin de altın çağı olacak. Pehlivanlarımız, hakemlerimiz, davulcularımızı, cazgırlarımaz, ağalarımız, federasyon temsilcilerimiz tüm güreş camiamız benim için çok kıymetlidir.”

MİNİK PEHLİVANLAR VARSAK ÇAYIRI’NDA

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Varsak Güreş Sahasını, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş,  Ak Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, Ak parti Kepez İlçe Başkanı Mehmet Çivik, MHP Kepez İlçe Başkanı Servet Ersoy, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalyalı başpehlivanlar ve diğer davetlilerle, yapılan duanın ardından kurdeleyi keserek hizmeti açtı.

Açılışın ardından minik pehlivanlar Varsak er meydanında gösteri maçı yaptı. 

VARSAK ÇAYIRI 2 BİN M2

Varsak Güreş Sahası, Aktoprak Mahallesi Şehit Bülent Alkan Caddesi’nde 5 bin 517 m2 (Metrekare) alana inşa edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan güreş sahasının 627 koltuklu betonarme kapalı tribünü bulunuyor. Tesisin koltuk rengi, eski Varsak Belediyesinin kurumsal renkleri olan yeşil ve beyaz olarak seçildi.  Tesisin seyirci kapasitesi, portatif tribünlerle artırabilecek. Kapalı tribünün altında ise hakem ve soyunma odalarıyla, lavabolar bulunuyor. Tesisin,  genişliği 70 metre, uzunluğu 80 metre olan çim sahasının büyüklüğü 2 bin m2.  

 
Dikkat!.. Bu haber ağır siyasi magazin içerir...
 
Ovion: Türkiye'nin Yerli ve Milli Teknoloji Markası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat!.. Bu haber ağır siyasi magazin içerir...
Manşete bakıp, ‘Nasıl olur?’ diye haberi tıkladınız değil mi?.. Evet, ...
Moskova'da Türk caz rüzgarı
TÜRK cazının yurt dışında tanıtılması için desteklerini sürdüren Akra ...
MATSO'dan Avrupa İşletmeler Ağı KOSGEB İhracat Eğitimi
MATSO, KOSGEB, BAİB ve BAKA iş birliği ile Avrupa İşletmeler Ağı KOSGEB İhracat Eğitimi verildi.
 
Lösemiyi yenip hemşire olan Merve, kanserli çocukların umudu
ANTALYA'da 14 yaşında yakalandığı lösemiyi 2 yılda yenen Merve Yıldırım ...
Turizmcilerden 'bayram tatili 9 gün olsun' çağrısı
ANTALYA'da turizmciler, 8 Nisan'ın da resmi tatil ilan edilip, böylece ...
Politikada manevralar
Turgut Güngör
 
Akdeniz'de korkutan deprem
AKDENİZ'de Antalya açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Uysal, apartman görevlileri ile buluştu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ...
Kadınlara özel konser
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri bu kez ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva