Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
26 Kasım 2014 Çarşamba - 14:42

Tütüncü: dokuma'da avm, otel, rezidans olmayacak

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kent merkezindeki 488 dönümlük en büyük ikinci yeşil alan Dokuma'daki ticari alana ilişkin "Ne olmayacağını biliyorum" diyerek, kesinlikle otel, AVM, rezidans ve toplu konut olmayacağı sözünü verdi.

Tütüncü: dokuma da avm, otel, rezidans olmayacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) Kent Buluşmaları toplantısının bu haftaki konuğu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, ATB Başkanı Ali Çandır, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, Kepez'in sorunları ele alındı.
 
 'ÇOÇUKLARIMIZA ÇİMENTO ÇORBASI YEDİREMEYİZ'
 
 Antalya'nın son 10 yılda 267 bin dönüm tarım toprağını kaybettiğini belirten Ali Çandır, sürekli gündeme getirdiği tarım topraklarının imara kurban edilmesini bir kez daha tekrarladı. Çandır, "Gelecek nesillerimize nefes alabileceği, beslenebileceği alanları bırakma zorunluluğumuz var. Çimento çorbası, seramik dolma yediremeyeceğimize göre tarım topraklarımızı korumalı ve geliştirmeliyiz" dedi.
 
 1800 METRE İÇİN 1600 DÖNÜM TOPRAK KAYBI ÜZÜCÜ
 
 Batı Çevre Yolu'nun açılması için ilgili herkesin imza attığını belirten ATB Başkanı Çandır, "Antalya'da 1970'lerden bu yana ilk defa bir çevre yolu yapılabilecek. Ancak bunun karşılığında 1600 dekar gibi tarım toprağının kaybediliyor olması gerçekten üzüntü verici. Bunun karşılığı bu olmamalıydı. Katma değer üreten bu kentin yeşili koruması ve kente nefes aldırmasını temenni ederdik. 1800 metre yol için de bu kadar yeşil alanın kaybedilmesi doğru değil" dedi.
 
 Ortak akıl, sivil topluma önem verdiğini belirten Hakan Tütüncü ise tarım topraklarının kurban edildiğini gördüğünü ve bu konuda Antalya'daki sivil inisifiyatifin hassasiyetini dikkatle takip ettiğini açıkladı. Kepez'de 1980'den sonra 17 yıllık süreçte köyden kente göçün sonucu olarak çarpık bir kentleşme oluştuğunu anlatan Tütüncü, ciddi bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu, bu bilinci Kepez'de de ortaya koyabilmek için de belli bir zamana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
 
 DOKUMA'DA AVM, REZİDANS, OTEL OLMAYACAK
 
 Hakan Tütüncü, son günlerin en çok konuşulan konusu Zeytintipark'tan sonraki Antalya kent merkezindeki en büyük yeşil alana sahip 488 dönümlük Dokuma'ya ilişkin sözleşmenin iptali yönünde kazanılan mahkeme kararı sonrası işleyecek süreci de anlattı. Antalyalıların elinden Dokuma'nın gitmesinin sözkonusu olmadığını ve kesin bir yargı kararı olduğunu belirten Tütüncü, şöyle konuştu:
 
 "Burada yapılacak 2 bin metrelik bir park değil ve o yüzden geliştirilecek proje, atılacak her adımda belediye tek başına karar vermemeli. Çünkü Antalya'nın ikinci büyük arazisi, 488 dönüm. 250 bin m2'si ticari alan, gerisi kent parkı. Dokuma'nın gerçek sahibi bizce Antalyalılardır ve burada geliştirilecek proje için bu şehrin söz söylemesi gerekiyor. Herkesle tüm aşamaları paylaşarak burada bir proje geliştirmeyi planlıyoruz."
 
 BİNALARA MÜZE, SANAT VE KÜLTÜR MERKEZİ
 
 Dokuma'daki alana ilişkin kendi fikir ve önerilerini de açıklayan Hakan Tütüncü, şöyle dedi:
 
 "Bir tane ağaç kesmeden, bina yıkmadan tamamını 1950'lerde yapıldığı şekliyle onarıp, restore edip kent hafızasına tekrar kazandıralım. Bazı binalar vardır o şehrin hafızası demektir ve her taşı, tuğlasında çok önemli hatıralar vardır. Bizim onları yıkmamız bu kentin hafızasını paramparça etmektir. Antalya'dan her aileden bir mensup orada çalışmış ve hatıraları vardır. Bu binalar restore edildikten sonra yeni fonksiyonlar yükleyelim. Çok güzel sergi, çok amaçlı salonlar olabilir ana binalarda. Arkada fabrikanın müştemilat depoları ve hangarlar çeşitli kültür, sanat faaliyetlerinin yapılacağı alanlar olabilir. Dokuma'nın kapısından girdiğiniz andan itibaren 1960'ların Antalya'sına gidelim arzusu içindeyiz ve çok ciddi ağaçlar var ve çok güzel ses yalıtımı yapıyor. Şehrin gürültüsünü hiç duymuyorsunuz. 1960'ların Antalya'sını yaşayıp adeta bir dönem dizisini canlandıran o ortamı Antalyalılarımıza armağan edelim istiyoruz. Parke taşlarından peyzajına tamamıyla o dönemleri anlatsın istiyoruz. Hiç bir ağaç kesilmeden ve bina yıkılmadan."
 
 KONGRE VADİSİ ÖNERİSİ
 
 Arkadaki ticari alanla ilgili ise "Oraya ne yapılmayacağını biliyorum" diyen Tütüncü, şunları söyledi:
 
 "Bu konuda çok ciddi çizgilerimiz var. 250 bin m2 korkunç bir arazi parçası, her türlü istismara açık. Dokuma'da kesinlikle otel olmayacak, AVM olmayacak, kesinlikle rezidans, toplu konut uygulaması olmayacak. Ama ne olacağına da ortak akılla karar verelim. Önerim orayı Antalya'nın kongre vadisi haline getirelim. ATSO, Borsa, turizmcilerimizin de ifade ettiği husus turizmin 12 aya yayılması. Nasıl olacak, bunun için güneş-deniz-kum üçlüsünün ötesine taşımak lazım ve Antalya'da kongre vadisi projesi konuşuluyor. Ama bu kadar büyük ve şehrin merkezinde olması bakımından çok önemli bir avantaj. İçinde 2 bin 500, 3 bin, 500 kişilik gibi çeşitli sayılarda salonların olduğu ve aynı anda çok çeşitli kongrelerin yapılabildiği güzel bir ortam orada sağlanabilirse ben inanıyorum ki Türkiye'nin en önemli ve dünya çapında tanınır bir kongre vadisi haline gelecek. Oraya gelen her insan bu şehrin otellerinde konaklayacak ve bizim hem turizm girdilerimiz artacak hem de şehir de ekonomik olarak bundan faydalanacak."
 
 ZEYTİNPARK VE DOKUMA ANTALYA'NIN NAMUSU
 
 ATB'nin yürüttüğü Zeytinpark projesini de Antalya için çok önemli bir kazanç olarak gösteren Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak bu projede Selçuklu peyzaj mimarisi ve bitki kültürünü yansıtan ve Osmanlılara has bir bahçe yapmak istediklerini söyledi. Hem Dokuma hem de Zeytinpark'ın Kepez'e hayat veren çok iyi iki nokta olduğunu belirten Tütüncü, "Cazibe merkezi olmalı ama nihayetinde her ikisi de Antalyalılar için çok önemli iki nokta ve bu iki arazi benim için Antalya'nın namusudur. Antalyalı yöneticilerin de bu namusa sahip çıkmaları ve sorumlu bir şekilde davranmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.
 
 DOKUNULAMAZ ŞERHİ VAR
 
 Dokuma'da şirketin sözleşmesinin iptaline ilişkin davanın kazanıldığını, ancak 49 yıllığına üst kullanım hakkının kaldırılmasına yönelik davanın sürdüğünü belirten Tütüncü, ayrıca firmanın açtığı 69 milyon TL'lik tazminat davası olduğunu açıkladı. 'Dokunulamaz' şerhi olduğunu ve üst kullanım hakkına ilişkin dava neticelendikten sonra ancak Kepez Belediyesi olarak oraya dokunabileceklerini belirten Tütüncü, şirketin fabrikaların olduğu binalara arka tarafa AVM yapma karşılığında müzeye dönüştürme projesi olduğunu, ama belediye olarak kendilerinin müze yapabilecek imkana sahip olduklarını dile getirdi. Tütüncü, 69 milyon TL'lik tazminat davasının yoksun kalınan kar kısmı eklenmesi halinde 369 milyon TL gibi rakamlara yükseleceği ve kaybedilmesi durumunda da tazminatı belediyenin ödemesi gerekeceğini söyledi. Tütüncü, "Umuyorum ki en az yarayla çıkarız" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
İşkur genel müdürü yazıcı: işkur, 'eş-dost'un önüne geçti
 
Dr. Alban ile alessandra ambrossio aynı podyumda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşkur genel müdürü yazıcı: işkur, 'eş-dost'un önüne geçti
TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, "Geçen yıl yaptığımız ...
Yaylada kardan mahsur kaldılar
ANTALYA ile Konya yolu üzerinde bulunan 'Kurşunlu Yaylası' olarak bilinen ...
“İŞ” te AKP Türkiye’si
Anayasanın Çalışma hakkı ve ödevi başlıklı 49’uncu maddesinde; “Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir.
 
Kar nedeniyle denizli-antalya karayolunda ulaşım aksadı
DENİZLİ'de kar yağışı nedeniyle Antalya karayolu Cankurtaran mevkiinde ...
Kadına şiddette antalya türkiye birincisi
ANTALYA'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
Yabancıların en sevdiği 10 il
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre hem Ocak-Ekim döneminde, ...
 
Eğitimin ulu çınarı unutulmadı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, Öğretmenler Haftası dolayısıyla emekli öğretmen ...
Kadına şiddeti kınadılar
SAĞLIK-Sen Antalya Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
'Çarşıya gidiyorum' dedi geri dönmedi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde evden 'Çarşıya gidiyorum' diyerek ayrılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva