Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
24 Ocak 2017 Salı - 14:16

Uğur Acar'ın 5'inci nakil yaşına pastalı kutlama

UŞAK'ta 5 yıl önce beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın yüzünün nakledildiği 24 yaşındaki Uğur Acar için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, kutlama düzenlendi.

Uğur Acar ın 5 inci nakil yaşına pastalı kutlama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kutlamaya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ameliyatı gerçekleştiren ekibin başındaki Prof. Dr. Ömer Özkan, Hastane Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Anesteziyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Necmiye Hadimioğlu, Koordinasyon Birim Sorumlusu Uzman Nilgün Keçecioğlu katıldı.

Doğum gününü pasta keserek kutlayan Uğur Acar, 5 yıl önce 21 Ocak günü yeni yüzüyle yeni bir hayata başladığını, acı ve tatlı anılarla geçen 5 yılı hep güzel yönleriyle hatırlamak istediğini söyledi. Acar, "5 yılın nasıl geçtiğine inanın ben bile şaşırıyorum. 5 yılımı kelimelere sığdıramam. Bir günüm diğerine uymuyordu. Psikolojim de değişik olabiliyordu. Bu durumu çok iyi atlattım. Tüm nakilli hastalarda bu durumlar yaşanmıştır ama ben çok inişli çıkışlı zamanlar geçirdim. Sıkıntılar da yaşadım ancak şu an mutluyum, sağlıklıyım, huzurluyum. Başta Ömer Özkan hocam olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal ise güzel bir toplantı vesilesi ile bir araya geldiklerini belirterek, "Bildiğiniz gibi üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz Organ Nakli Merkezi çok büyük başarılara imza atan bir merkez. Bugün itibarıyla böbrek nakli sayısında Türkiye'de üniversite hastaneleri arasında birinci durumdayız. Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile beraberiz. Bugün itibarı ile beşinci yılını sağlıklı bir şekilde tamamlamış bulunmakta. Bu başarıdan dolayı oldukça mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Nakilde emeği geçen tüm transplant ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yüz nakli operasyonunun başındaki Prof. Dr. Ömer Özkan ise 5 yılın nasıl geçtiğini anlayamadıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Önemli bir zaman 5 yıl, insan ömründe az bir zaman değil, bunu tamamladık. Ben gururla söylüyorum Akdeniz Üniversitesi dünyada, Türkiye'de en çeşitli nakillerin yapıldığı tek merkezdir. Pankreas, karaciğer, böbrek, kol, rahim ve yüz naklini de sayarsanız bu çeşitlilikte nakil yapabilen başka bir merkez yok. Bize düşen bu merkezi daha üst seviyelere taşıyabilmektir. Bizi her zaman bu nakilleri yaparken şov yapmakla suçladılar. Ama az lafla çok iş yaparak götürdük. 2010 yılında çift kol naklini yapmıştık, Cihan'ı hatırlarsınız. Cihan'ın 7'nci yılı tamamlanmak üzere. Rahim naklinde 6'ncı yılı tamamladık. En önemlisi sağlıklı bir çocuk eline almasını sağlamak, onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'nin sağlıklı iki kol nakli bu merkezde yapıldı. Çift kol nakli olan Mustafa da fizik tedavisine devam ediyor, ellerini kullanmaya başladı. Türkiye'nin en kapsamlı yüz nakllilerinden biridir Turan Çolak burada, o da yaklaşık 4.5 senesini tamamladı."

Doç. Dr. Özlenen Özkan da acısıyla tatlısıyla 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek, "Ama biz bir aile olduk, organ nakli ekibi ve hastalarımızla. Bizim hedefimiz onları hayata karıştırmaktı, en azından buna vesile olmaktı. Uğur'u, Turan'ı, Recep'i görünce hayata ne kadar karıştıklarını görüyorum. Hatta bazen çok coşkulu karışıyorlar, bu da beni çok mutlu ediyor. Onlara aileleriyle birlikte çok güzel bir ömür diliyorum" dedi.


USAK'TA 5 YIL ONCE BEYIN OLUMU GERCEKLESEN AHMET KAYA'NIN YUZUNUN NAKLEDILDIGI UGUR ACAR ICIN AKDENIZ UNIVERSITESI HASTANESI ORGAN NAKLI MERKEZI'NDE OPERASYONUN 5'INCI YIL DONUMUNDE KUTLAMA YAPILDI. KUTLAMAYA AKDENIZ UNIVERSITESI REKTORU PROF. DR. MUSTAFA UNAL, AMELIYATI GERCEKLESTIREN EKIBIN BASINDAKI PROF. DR. OMER OZKAN ILE TURKIYE'NIN 4'UNCU YUZ NAKILLISI TURAN COLAK, CIFT KOL NAKILLI MUSTAFA SAGIR DA KATILDI.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

 
Lyrboton Kome gün yüzüne çıktı
 
Özcan Deniz tarafından keşfedilen Afra'ya dava şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lyrboton Kome gün yüzüne çıktı
TÜRKİYE'nin ilk arkeoparkı olarak hizmet verecek olan Lyrboton Kome Antik ...
Haber alınamayan kadın ölü bulundu
ANTALYA'da kendisinden bir süredir haber alınamayan 59 yaşındaki Emine ...
Kara Melek
ANTALYA'da WhatsApp'tan iletişim kurup arkadaş olduğu işadamına ilaçlı ...
 
Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nden eğitim değerlendirmesi
Eğitim Sen Antalya Şubesi 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının birinci ...
Kuş cıvıltılı sergi
ANTALYA Yeşilbahçe semtindeki Semart Resim Atölyesi'nde 9 yıldan beri ...
Tarihi evde mini konser
ANTALYA Filarmoni Derneği, uzun bir aradan sonra müzik dinletilerini yeniden ...
 
Ahmet Kocagöz Antalya il milli eğitim müdür yardımcısı oldu
KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, il milli eğitim müdür yardımcısı oldu.
Alanya'da 3 hırsız şüphelisi tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde polisin motosiklet hırsızlığına yönelik ...
Hizmet-İş Sendikası 39 yaşında
Hizmet-İş Sendikası, kuruluşunun 39'uncu yıldönümü nedeniyle Kundu'daki ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva