Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
2 Mart 2022 Çarşamba - 15:22

Ukrayna'daki savaştan Antalya'ya kaçtılar

RUSYA'nın Ukrayna'ya saldırısı, Antalya'nın Kemer ilçesinde protesto edildi. Saldırının 3'üncü günü annesi ve çocuklarıyla Kiev'den otomobille Antalya'ya gelen Viktorya Biskopcuk, "Çocuklar, yaşlılar ölüyor. Askerlerimiz ülkeyi korumak için ölüyor. Lütfen buna son verelim" dedi.

Ukrayna daki savaştan Antalya ya kaçtılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını Kemer'de yaşayan Ukraynalılar, Belaruslular, Gürcistanlılar ve Litvanyalılar protesto etti. İngilizce, Rusça ve Ukraynaca döviz taşıyan grup, açıklama öncesinde Ukrayna'nın ulusal marşını okudu. Ulusal marşın okunması sırasında bazıları gözyaşı döktü. Saldırının üçüncü günü Kiev'den ayrılmak zorunda kalıp Antalya'ya gelen Biskopcuk ailesi, protesto boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

'EŞİM KİEV'DE KALDI'

Ukrayna'daki savaştan kurtulmak için otomobille Kiev'den Antalya'ya gelen ve arkadaşlarının yardımıyla ev kiralayan Viktorya Biskopcuk, savaş nedeniyle ülke dışına çıkamayan kocasıyla ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Biskopcuk, "Şu anda sadece acı ve korku hissediyorum. Çocuklarımı ve annemi kurtardım. Eşim Kiev'de kaldı. Birçok akrabam ve arkadaşlarımın hepsi Ukrayna'da kaldı. Sadece Kiev'de değil. Benim annem Stanytsia Lugansk'tan. Orada hiçbir şey kalmadı. Sanki dünyadan silindi. Harkov, Volnovakha, Sumi, Okhtyrka'ya bomba atıyorlar. Benim yakın arkadaşlarım Okhtyrka'da kaldı. Bu korkunun adı yok. Ben anlayamıyorum nasıl böyle bir şey olabilir. Çocuklar ölüyor, yaşlılar ölüyor. Askerlerimiz ülkeyi korumak için ölüyor. Lütfen buna son verelim" diye konuştu.

YANA ARAS: SEVDİKLERİMİZİ KURTARIN LÜTFEN

Türkiye'de 10 yıldır yaşayan Ukraynalı Yana Aras ise akrabalarının yanına gelebilmesi için taleplerini gözyaşları içerisinde anlattı. Yana Aras, "Ben Ukraynalıyım Kiev'den. Burada 10 yıldır yaşıyorum. Sizden ricam, akrabalarımız, sevdiklerimizi, arkadaşlarımızı oradan kurtarmak için yardım istiyoruz. Biz burada onlara yardım edeceğiz ama onları getirebilecek yol bulamıyoruz. Belki otobüs ya da trenle gönderebilirsiniz. Türk vatandaşlarının kurtarıldığı gibi bizim sevdiklerimizi de kurtarın lütfen" dedi.

YARDIM ÇAĞRISI

Bağımsız Devletler Topluluğu Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yana Balta, şunları söyledi:

"Derneğimiz 09.00'dan 20.00'ye kadar açık ve herkesten yardım istiyoruz. Gıda, giysi, para, nasıl yardım edebilirseniz. En önemlisi ilaç. Özellikle ilaç, gıda yardımı yapabilirsiniz. Rusya'da savaşın başladığına inanmıyorlar. Bu, 'gerçek değil' diyorlar. Ukrayna'daki insanlar çok cesur, herkes bir şeyler yapıyor. Birisi yemek, diğeri dikiş yapıyor, ilaç buluyor. Bu nedenle bizler de burada oturmak istemiyoruz."

TÜRK KADINININ BAĞIŞIYLA ÇELİK YELEK ALINDI

Yana Balta, başlattıkları yardım kampanyasına ilk bağışı yapan 5 kişinin Rus vatandaşı, 6'ncı kişinin de Ukraynalı olduğundan bahsetti. Kampanyaya destek veren 7'nci kişinin bir Türk kadın olduğunu anlatan Yana Balta, "Türk kadın öyle bir yardım etti ki verdiği parayı hemen Ukrayna'ya gönderdim. Benim kardeşim sabah 5 tane çelik yelek aldı. 5 can kurtarabilir. Onun için Kemer'i çok seviyorum" dedi.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SALDIRISI, ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE PROTESTO EDILDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SALDIRISI, ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE PROTESTO EDILDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SALDIRISI, ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE PROTESTO EDILDI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SALDIRISI, ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE PROTESTO EDILDI. (YANA BALTA) (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SALDIRISI, ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE PROTESTO EDILDI. (YANA ARAS) (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) 

 
Dünya Mirası Aziz Sofya Katedrali tehlike altında
 
Antalya'da karla mücadele
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 3 Mart 2022 Perşembe 08:29

Dünya kurulduktan beri savaşlar sürekli devam ediyor.İlk çağlarda insanlar birbirlerini avlarlarmış,sonra topluluklar halinde yağmalar devem etmiş.Derken kabileler büyüdükçe yine göçler ve istilalar var,sonrası imparatorluklar,devletler hep birbirlerini istila etmişler.Kısacası güçlü olan güçsüzleri yemektedirler,biz ise asırlardır Anadolu'da olduğumuz için İstiklal savaşına gelene kadar asırlardır kimse istila edememiş,bu günün batı devletlerinin 100 yıl kadar önce ülkemizi ne hale getirdiğini biliyoruz.Atatürk olmasa herhalde bu gün Anadolu parça parça olmuş vaziyette idi,o nedenle kuvvetli olacaksınız ve her konuda dışa bağımlı olmadan üreteceksiniz,yoksa yam yam devletler pusuda beklerler.Özellikle ABD ve onun itlerine asla güvenmeyeceksin,sürekli Dünya'da savaş çıkarırlar ve eb karlı onlar çıkar.Ekonomileri bunun üzerine kurulmuştur,Ukrayna'yı da ABD yıllarca kışkırtarak Rusya'nın önüne atmıştır.Demek ki kimseye maşa olmayacaksın,Ukrayna'da bu gün yanlış kararları yüzünden bunları yaşamaktadır.ABD'si de, Rusya'sı da,Çin'i de hepsi aynı yayılmacıdırlar,bunlara ne uzak nede yakın olacaksın,yoksa kolunu verdin mi gövdeni kaptırırsın.

Yorumu oyla      0      0  
demir 2 Mart 2022 Çarşamba 23:14

Bu Ukrayna'nın başta ABD ve onun yandaşı İngiltere ile Avrupa Devletleri tarafından nasıl yalnız bırakıldığı bütün Dünya devletlerine ders olmalıdır.Özellikle bizim Devlet olarak bu ABD'ye ve onun yardakçıları olan Devletlere asla güvenmememiz gerekir.Ukrayna'yı dolduruşa getirerek Rusya'nın önüne attılar ve şimdi öylece seyir ediyorlar,ABD'nin tek derdi bazı Avrupa ülkelerinin Rusya'ya yanaşarak ticaret yapmalarından ve Nato'nun gevşemesinden yola çıkarak bütün Avrupa ülkelerini yine Nato'ya muhtaç ederek istediğini aldı.Şimdi Avrupa ülkelerine milyarlarca dolarlık silah satacaklar,sürekli silah sanayini aktif tutarak ekonomisini yıllarca ayakta tutuyor.Yoksa hiç bir ülke umurunda olmaz,o nedenle kimsenin özellikle ABD'nin yönlendirmesiyle hiç bir şey yapmamamız lazım,bir an önce kendi uçağımızı ve tankımızı yaparak ABD'ye muhtaç olmaktan kurtulmalıyız.Bize f35 vermeyen ve Suriye'de PKK ve uzantılarını bize karşı kullananları asla unutmamalıyız.Kısacası Rusya Ukrayna savaşı bizi ilgilendirmiyor,bu savaş Rusya ile ABD arasında bir sorun.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta ev yangınında 1 kişi öldü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ev yangınında Ayşe Kökçü (70) hayatını ...
Çaldığı altınları bozdurunca yakalandı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde bir evden altın çalan A.E.N., banka hesabındaki ...
Operetlerden Seçkiler gündüz gösterimi ile sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, 'Operetlerden Seçkiler' konserini sanatseverle ...
 
Konyaaltı Bisiklet Takımı ikinci oldu
KONYAALTI Belediyespor Bisiklet Takımı, Bisiklet Federasyonu Türkiye Şampiyonası ...
Jandarmanın şüphesi tarihi eser kaçakçısını yakalattı
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, ...
Antalyalı bir öğretmene ait olduğu iddia edilen mesaj, 'Yuh artık' dedirtti
“Bakanlığın koridorlarında cemaatler, tarikatlar geziyor” açıklamalarının ...
 
Başkan Esen: Nerede bir masum varsa yanındayız
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı değerlendiren Konyaaltı Belediye Başkanı ...
Otomobil kayalığa çarptı: 2 yaralı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde yol kenarında bulunan kayalığa çarpan ...
Saunada çıkan yangında maddi hasar meydana geldi
ANTALYA'da 3 katlı bir apartmanın giriş katındaki saunada bilinmeyen nedenle ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva