37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
16 Nisan 2022 Cumartesi - 08:11

Ulaştırma bakanı Antalya tren projesinden hiç söz etmedi

20 yıldır Ak Parti'nin tüm yönetim kadroları tarafından, 'Müjde' olarak verilen Antalya'ya tren meselesi yılan hikayesine dönerken, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu bu kez Antalya-Alanya otoyolu için ihale tarihi verdi ve biteceği zamanı da açıkladı.

Ulaştırma bakanı Antalya tren projesinden hiç söz etmedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü çalışanlarıyla beraber iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğine Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları 13'üncü Bölge Müdürü Ahmet Gülşen ve çalışanlar katıldı.

Karayolları Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda konuşan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında bütün çalışma arkadaşlarıyla yoğun bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, "Karayollarında çok büyük mücadeleler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Son 20 yıldır 28 bin 600 kilometreye çıkarmış olduğumuz bölünmüş yollar sayesinde ülkemizdeki trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar yaşandı. Bunun karşılığında geçmiş istatistiklere baktığımızda, bu güvenli yollar sayesinde yıllık 12 bin can kurtarıyoruz. Bu kadar malı ve canı kurtarmak önemli bir iştir" dedi.

ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADIL KARAISMAILOGLU, ANTALYA'DA KARAYOLLARI CALISANLARIYLA IFTARDA BIR ARAYA GELDI. (FOTOGRAF: DHA- ADEM AKALAN- ANTALYA)

'ULAŞTIRMA PROJELERİ AKARSU GİBİ'

En son Çanakkale Köprüsü gibi dünyanın en geniş ve en uzun asma köprüsünü yaptıklarına dikkat çeken Karaismailoğlu, ulaştırma projelerinin bir akarsu gibi olduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nasıl sular, nehirler geçtikleri yerlere canlılık getiriyorlarsa, ulaştırma projelerinin hepsi de aynıdır. Bir bölgeye ne kadar güvenli ve hızlı ulaşabilirseniz o bölgenin istihdamına, tarımına, turizmine o derece fazlasıyla katkı sağlarsınız. Çünkü biz bakanlık olarak son 20 yıldır 170 milyar dolarlık yatırım yapmışız. Bunun üretime, milli gelire etkisi kat be kat bundan çok fazladır."

'İHRACAT HEDEFİ 250 MİLYAR DOLAR'

Projeler sayesinde 225 milyar dolara çıkan ihracat rakamlarının bugünkü hedefinin 250 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, "Bölünmüş yol 28 bin 600 kilometre diyorum ama bu her gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde 2053 Ulaştırma ve Lojistik Master Planı’nı açıkladık. 2053’e kadar artık yapacaklarımızı her yıl neler yapacağımızı planladık ve sınıflandırdık. Bunların da takibini yapacağız. Yani önümüzdeki yılı, 2 ya da 5 yılı değil, önümüzdeki 30 yılı planlayan bir büyük Türkiye var. Önümüzdeki 30 yılda 198 milyar dolarlık projelerimizin hepsini planladık. İnşallah bunları bir program dahilinde yapacağız" diye konuştu.

'SON 20 YILDA BÜTÇENİN YÜZDE 65'İ KARAYOLLARINA'

Son 20 yılda bütçenin yüzde 65’ini karayollarına harcadıklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Önemli bir alt yapı açığını kapattık ama yine de bitmiyor. 2053 yılına kadar, 28 bin 600 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometreye çıkaracağız. Otoyol uzunluğumuzu 8 bin kilometrenin üzerine çıkarmak için bütün planlamalarımızı yaptık. Projelerimizi hazırladık. Bizde açılışlar, temel atmalar hiç bitmiyor. İhtiyaç nerede varsa biz oradayız. Biz kutsal bir iş yapıyoruz. Vatandaşımızın milletimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, onun yaşamına konfor getiriyoruz. Antalya’nın sabırsızlıkla beklediği, Antalya- Alanya otoyol ihalesini bu yaz gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 2 yıl içinde Antalyalıların hizmetine sunup önemli bir eksiği gidereceğiz. Antalya Havalimanı’nı büyütüyoruz. Tarımda, sanayide hedeflerimiz var. İşimiz çok durmak yok yola devam" diye konuştu. 

ULASTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADIL KARAISMAILOGLU, ANTALYA'DA KARAYOLLARI CALISANLARIYLA IFTARDA BIR ARAYA GELDI. (FOTOGRAF: DHA- ADEM AKALAN- ANTALYA)
Fotoğraflar: Adem AKALAN/ ANTALYA, (DHA)- 

 
Yılmaz Erbek Apartmanı sanığı: Tek suçlu ben miyim?
 
Kuaföre gitti kızının borcunu ödedi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Nisan 2022 Cumartesi 20:48

Yap İşlet Devret Alnaya / ANTalya PARALI YOL OLACAK ..... 200. -liracık geçiş ücreti yeter

Yorumu oyla      0      0  
taş 16 Nisan 2022 Cumartesi 12:33

20 yıldır Antalya - Kayseri hızlı tren demiryolu yapacaklarını söylediler durdular.Şimdi de gider ayak Antalya - Alanya otoyolu şaka gibi.Memleketi günlük 2 ekmek almaya muhtaç hale getiren bu ekip ne kadar erken giderlerse vatandaş o kadar rahat edecek.Ülkeyi betona çevir,sonra da kalk şöyle yaptık böyle yaptık de,ne yazık ki insanların karnını doyurmuyor.Alım gücü bitmiş hala 3,5 iş adamı kazansın diye neymiş otoyolmuş.Antalya-Alanya bölünmüş karayolu var zaten,sadece ışıkları ortadan kaldırmak için alt geçitler yapılsa bu yol yıllarca yeter.Zaten sadece yazın kalabalık oluyor,geriye kalan aylarda yollar boş vaziyette.Süt olmuş 10 Tl,et 150 Tl,mazot 22 Tl,elektrik,gaz faturaları asgari ücretin 4/ 1 biri kadar,kiralar almış başını gitmiş,asgari ücret 4253 Tl.Önce bunları bir düzelt,sonra hazinede para kalırsa yollar yaparsın.Diyecekler ki hazineden para vermiyoruz,yap işlet modeli,iyi de garanti veriyorsunuz oda vatandaşın cebine giriyor.

Yorumu oyla      0      0  
İCRAAT ZAMANI 16 Nisan 2022 Cumartesi 10:57

sAYIN BAKAN ARTIK BU YOLLARI BITIRIN! DOSEMEALTINDAN ISPARTA YOLUNA BAGLANDI DEVAMINI ISTIYORUZ. YUKARIKOCAYATAK TARAFINA KADAR DEVAM EDECEK DENILDI AMA CALISMA YOK. ISPARTA YOLUNDAN SERIGE KADAR YENI BIR CEVRE YOLU ISTIYORUZ ISIKSIZ! YOL DUZ GITSIN SAGA SOLA DONERLER ALTTAN OLSUN HERYER KATLI KAVSAK OLDU.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balıkçı ile martının kıskandıran dostluğu
ANTALYA'nın Demre ilçesinde amatör balıkçı Yusuf Şimşek, teknesinin motoruna ...
Korkutelili güreşçilerin madalya gururu
AFYONKARAHİSAR'da 11-15 Nisan'da düzenlenen 11-12-13 yaş Serbest Stil ...
Bal üreticilerine şeker dağıtıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde arı üreticilerine devlet destekli şeker dağıtımı yapıldı.
 
7 yıl önce başlayan dünya turu aynı noktada sona erdi
ANTALYA Limanı'ndan 7 yıl önce dünya turu için tekneyle açılan Zehra (67) ...
Çalınan motosiklet barakada bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde çalınan motosiklet Aksu ilçesinde eski ...
Gazipaşa'da uyuşturucu baskını
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde bir kişinin evinde yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi.
 
Metruk gecekondu cayır cayır yandı
ANTALYA'da koruma altında bulunan metruk gecekonduda çıkan yangın korkuttu. ...
Antalya'da beton mikseri devrildi: 1 yaralı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde beton mikseri, kırmızı ışıkta bekleyen ...
Vali Yazıcı: Antalya, hayırseveri bol bir şehir
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, eğitim alanında yaptıkları yatırımlarla Antalya'ya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva