Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
24 Ağustos 2023 Perşembe - 12:07

Uluslararası Ticarette İntermodal Taşımacılığın Yeri

Yeni nesil taşımacılık alternatifleri, global düzeyde ticareti büyüterek dengeli bir dağılıma ulaşmasını sağlar. Tüm dünyada yapılan ithalat ve ihracat değerlerinin yükselişi taşıma sistemlerinin pratik bir hale gelmesiyle de yakından ilişkilidir.

Uluslararası Ticarette İntermodal Taşımacılığın Yeri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Transfer hızlandırılarak ve maliyet azaltılarak farklı taşıma modlarının keşfedilmesi bu sürece dayanır. Yük transferini yapan bu taşıma modlarından intermodal taşımacılık, hibrit ve kombine taşıma sistemi olarak önemli bir yere geldiği gözlemlenir.

Genel Anlamda İntermodal Taşımacılık Nedir?

Birbiri ile entegre gerçekleştirilen farklı taşıma tiplerinin, aynı taşıma aracıyla belirtilen adrese ulaştırılmasına intermodal taşımacılık denir. En az iki farklı taşımacılık modu kullanılması nedeniyle çoklu ya da kombine taşımacılık olarak da adlandırılır. Ayrıca, intermodal taşımacılıkta taşıma türü değişirken yük haznesi herhangi bir işlemden geçirilmez. Nakliye süresince aralıksız çalışarak az yakıt ve iş gücü ile teslimatı ulaştıran intermodal taşımacılık sınırsız prosedürleri de müşterilerine sunar. Bu transfer periyodunda çoğunlukla demiryolu, karayolu ve denizyolu tercih edilmesi de önemlidir.

İntermodal Taşımacılık Özellikleri Nelerdir?

Bu zincir taşıma sürecinde kullanılan yol güzergahının avantajları göz önünde bulundurulur. Ayrıca, ses probleminin en alt düzeyde olması ve gümrük transferinde zaman kaybedilmemesi taşıma türünün seçiminde oldukça etkilidir. Ek olarak, intermodal taşımacılıkta sevkiyatın aralıklı duraklarında karayolunun daha az kullanılması trafik sürelerinin kısalmasında da rol oynar.

Profesyonel bakış açısıyla yaklaşılan bu kombine taşımacılıkta, operasyon planlamanın kolay ve kısa süreli olması hizmet kalitesini destekler. Ürünün ve ilgili firmanın güvenliğini önceleyen misyonu dış etkilere karşı güçlü bir sistem geliştirmesi kapasiteyi güçlendirir. Diğer bir taraftan, klasik lojistik aksaklıkların yaşanmaması için yenilenen intermodal taşıma, sürekliliğe önem verir ve yolculuğun her anında firmaya detaylı veri aktarır. Son olarak, ürünün boyutu, şekli ya da içeriği fark etmeksizin transferi eksiksiz gerçekleştirmesi avantajlarını ön plana çıkarır.

İntermodal Taşımacılık ile Yük Transferi Nasıl Sağlanır?

Taşıma süresi kapsamında değişen araç alternatifleri arasında vagonlar, treyler ve konteynerler dikkat çeker. Teslimat koşullarını önceden planlayan nakliye anlayışı ile, müşterinin isteklerine çözüm odaklı yaklaşılır. Yapılan analiz sonucunda mevsim ve maddi şartlar, teslimatın acil olup olmaması ve teslimatın son varış noktası taşıma aracının belirlenmesinde kritiktir. 

Transfer devamlılığının sağlanmasında deneyim sahibi bir kadro varlığı kaliteli taşımacılığın göstergesidir. Ayrıca, fikir vermesi adına intermodal taşımacılık örneği 'İzmir'den treylere yerleştirilen metal malzemeler karayolu üzerinden kamyon yardımıyla İstanbul'a limana ulaştırılır, treyler açılmadan Ro-Ro gemisine yüklenir, Marsilya limanına transfer etmek için deniz yolu kullanılır ve adrese teslim etmek üzere treyler çekicilere yüklenerek karayoluyla iletilir' şeklinde özetlenebilir. Örnekte görüldüğü üzere transferde farklı taşıma modlarından faydalanırken treylerin hiç bir şekilde açılmadığı gözlemlenir.

Multimodal ve İntermodal Taşımacılık Arasındaki Fark Nasıl İfade Edilir?

  • Multimodal taşımacılıkta yükün kalkış ve varış noktasına kadar olan sevkiyat sürecinden tek bir taşıyıcı bir firma vardır. İntermodal transferde ise, operasyon boyunca farklı taşıyıcı firmalar süreci destekler.

  • Multimodal transferde, ürünler taşıma sırasında bulunduğu hazneden başka haznelere aktarımı yapılabilir. İntermodal nakil işleminde ise ürünün muhafaza edildiği hazne hiçbir şekilde değişikliğe uğramaz, sadece taşıma türü değiştirilir.

  • Multimodal nakil sürecinde, havayolu da dahil ihtiyaç duyulan tüm lojistik yollar kullanılabilir. İntermodal transferde ise demiryolu, karayolu ve denizyolu güzergahı seçilir.

  • Multimodal transfer işleminde yükün tüm ilerleyiş ve teslim sürecinde tek bir nakliye sözleşmesi gereklidir, diğer transfer sürecinde ise taşıma modu her değiştiğinde farklı bir nakliye sözleşmesi hazırlanır.

Yeni nesil taşıma sistemleriyle hizmet sağlayan, güven veren ve tecrübeli çalışma kadrosuna sahip Sertrans markalaşan öncü firmalardan biridir. İntermodal taşımacılıkta fark yaratarak hizmet kalitesi ile öne çıkan Sertrans ile çalışmak istiyorsanız hızlıca irtibat kurabilirsiniz.

 
Arkadaş cinayeti şüphelisi: Taşla kafasına vurdum
 
Köpek balıklarının saldırdığı katamarandaki 3 kişi kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En Güvenilir ve Kaliteli Bursa Veri Merkezi
Özellikle işletmeler için, verilerin güvenli bir şekilde saklanması ve ...
Antakya Güvenilir Anında Taksi
Bir yere gidecek olduğunuz zaman doğal olarak ulaşımın güvenli ve konforlu ...
En İyi Güneş Kremi Markaları
Cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumak için en iyi güneş kremi markalarını ...
 
Ucuz Vintage Duvar Örtüsü Modelleri
Ucuz vintage duvar örtüsü modelleri için doğru yere hoş geldiniz.
En Çok Satan Bez Ayakkabı Modelleri
Bez ayakkabılar nefes alan yapısı ve hafif tasarımı nedeniyle en çok satan ...
Avukat İnternet Sitesi: Hukuk Pratiğinizi Dijital Dünyaya Taşıyın
Hukuk dünyası, sürekli değişen ve gelişen bir alan olarak bilinir. Ancak ...
 
LNT Step: Dünya Çapında Sneaker Kültürünü Yeniden Tanımlıyor
Modanın her daim değişen dünyasında, çok az trend sneakerlar gibi etkisini ...
Takım
Takım modelleri modern ve şıklığı bir araya getiren tasarımlarıyla dikkat ...
Antalya Evden Eve Nakliyat & Ofis Taşıma
Antalya evden eve nakliyat & ofis taşıma hizmetlerinden yararlanmak için doğru yere hoş geldiniz.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva