Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
13 Ocak 2020 Pazartesi - 14:52

Ümit Uysal: Kamu davalarıyla trilyonları belediyelerden almaya çalışanlar var

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, tartışmalara konu olan ilçe sınırlarındaki 300 kamu ortaklı paylı arsaları vatandaşlardan yok pahasına satın alarak, belediyelere kamulaştırma davaları açanlar olduğunu söyledi.

Ümit Uysal: Kamu davalarıyla trilyonları belediyelerden almaya çalışanlar var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, cuma günü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve İYİ Parti'nin oylarıyla kabul edilmeyen kamu ortaklık payı (KOP) bulunan arsalara yönelik basın açıklaması yaptı. Muratpaşa'da 300 civarında mezbelelik olarak değerlendirilen KOP alanına ilişkin düzenleme maddesini meclise getirdiklerini dile getiren Uysal, hukukta bu arsalara yönelik bir düzenlemenin söz konusu olduğunu vurguladı. Yasayı göz önünde tutarak meclisle Antalya halkının iradesini karara yansıtmak istediklerini belirten Uysal, "Bu alanlarda imar değişikliğine yönelik belli bir müracaat bize yok. Belli arazi söz konusu değil. Bütün alanlara yönelik bir düzenleme söz konusu. Bu alanlarda mülkiyet birliği sağlamak çok. Boş duracağına, kamulaştırılamayan bu alanları imar planı değişmeden aynı amaçla özel kişilerin kullanabileceği düzenleme. Rant ve ticari söz konusu değildir" dedi.

'DAVAYLA BELEDİYELERDEN TRİLYONLARCA PARA ALMAYA ÇALIŞANLAR VAR'

Muratpaşa Meclisi kararında milletin menfaatinin var olduğunu vurgulayan Uysal, "Kurum bütçelerinin kamu hizmeti yerine bu tür işlere gitmesi çok zor. Bütçeler bu kadar alanın kamulaştırmasını zorluyor. Şehir içinde mezbelelik alanlar. Yeni bir norm getirmiyoruz. Somut bir alanı bir vasıftan başka bir vasfa çevirmiyoruz. Kamu yararı umarak, mahkemelerde kendimizi daha güçlü savunabilmek için yönetmelikte olanın meclise aktarılmasıydı. Bu hikayede rantla ilişkilendirilebilecek bir kısım var. Belli şahıslar, bu arazilerde vatandaşların paylarını yok pahasına satın alarak belediyeye kamulaştırma davaları açanlar var. Kamulaştırma davaları açıp trilyonları belediyelerden almaya çalışanlar var. Bu kişilerin kararları etkilemeye çalıştığını düşünüyorum. Kendilerinin inanmadığı savunmalarla karşı çıkılıyor. Siyaset üstü olması gereken bir konu idi, olmadı" diye konuştu.

986 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

986 futbol sahası kadar alanın bu şekilde olduğunu dile getiren Uysal, daha önce aynı nitelikte kararları AK Partili Büyükşehir Belediyesi ve CHP'li Konyaaltı Belediye'nin aldığını söyledi. Uysal, "Yapmaya çalıştığımız kamu yararı söz konusudur. Yönetmelikte olanın meclis kararına aktarılması söz konusudur. Somut bir müracaat söz konusu değil. Çok mülkiyetli yerler, mülkiyet birliği yok. Doğrudan rant ilişkilendirilecek yerler değildir. Milletin bütçesini hacizli kamulaştırma davalarıyla ütmeye çalışan kişiler bu meclis kararına sevinmiştir" dedi.

'YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR'

'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' anlayışıyla açıklamalar yapıldığını dile getiren Uysal, "Milletin aleyhine oy kullanmanın telaşıyla, bizim konuyla ilgisi olmadan açıklamalar yapılmış. Meclisten önce AK Parti il başkanını arayıp bilgilendirdim. MHP Grup sözcüsünü arayarak destek istedim. İYİ Parti il başkanını aradım ama ulaşamadım. Kamu yararı için farklı siyasi partilerin birbirini aramasını anlamayan paylaşımlar yapılmasını anlamıyorum" dedi.

İZLEYECEKLERİ YOLU AÇIKLADI

Meclis kararından sonra izleyecekleri yöntemi açıklayan Uysal, "Belediye encümeninin yıllık kamulaştırma planı çıkarma yetkisi var. Bunu encümenden talep edeceğim. Paramızın yettiği kısmına düzenleme yapacağız. Mülkiyet birliği sağlayanlar, plan vasfını değiştirmeden kendileri de kullanabilir. 1 milyon 35 bin metrekarelik bir alan ne kadar ettiği bilgisini kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.

Ümit Uysal, askı sürecindeki planlara itiraz edenlerden birinin Muratpaşa AK Parti ilçe başkan yardımcısı olduğunu söyledi.

AK PARTI ANTALYA IL BASKANI IBRAHIM ETHEM TAS, CUMA GUNU BUYUKSEHIR MECLISI'NDE, MURATPASA BELEDIYESI'NIN OZEL SAHISLARLA ORTAKLIGI BULUNAN KAMU ALANLARINA YONELIK IMAR DUZENLEMESINE GRUPLARININ NEDEN 'HAYIR' OYU KULLANDIGINI BASIN TOPLANTISIYLA ANLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TAŞ NE DEDİ?

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Muratpaşa Belediyesi'nin kamu alanını satmaya çalıştığını belirterek, "2 milyar liralık borç yükü edebiyatı yapıyorlar. Bu Türkiye'deki bütün belediyelerin borcu mudur? Bu rakamı nasıl hesaplamış? Kamu alanlarını satarak, ticari merkezlere dönüştürerek borçlarını ödeyecekse belediye başkanımızın o makamda durmasına gerek yok" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, cuma günü Büyükşehir Meclisi'nde, Muratpaşa Belediyesi'nin özel şahıslarla ortaklığı bulunan kamu alanlarına yönelik imar düzenlemesine gruplarının neden 'hayır' oyu kullandığını basın toplantısıyla anlattı. Toplantıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, il yönetimi, AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Belin, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri katıldı. İbrahim Ethem Taş, cuma günü belediye meclisinde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Partisinin ilkesel duruşu gereği, Muratpaşa Belediyesi Meclisi'nin kararına gruplarının 'hayır' oyu kullandığını belirten Taş, "Muratpaşa bölgesinde bir kamu arazisinin ticari alana çevrilip satışına ilişkin belediyenin bir kararı vardı. Karar 2 aydır gündemimizde. Bizim Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu'ndaki 3 üyemiz de ret oyu kullanmıştı. Bizim bu konuda ret oyu kullanacağımız belliydi. Buna rağmen birileri konuyu ısıtıp meclise getirdi" dedi.

'BAZILARI ŞOV YAPMA PEŞİNDE'

Taş, 8 Şubat 2016 tarihinde Kepez'deki bir alanın ticari alana çevrilmesine yönelik Kepez'den gelen karara da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde hayır oyu kullandıklarını açıkladı. Taş, "Kepez Belediyemiz o arsa ile ilgili 11 milyon lira kamuya para ödemişti. Muratpaşa Belediyesi'nin getirdiği benzer konudaki bu karara ret oyu kullandığımızda birileri feryat figan ediyor. 2016 yılında Büyükşehir bizdeyken aynı konuda kamunun menfaati gereği duruşumuzu net olarak gösterdik. Bazıları bu olay üzerinden şov yapma peşinde. Milletin menfaatini düşünmüyorlar. Dokuma alanı aynı durumdaydı. Şu anda Dokuma Park alanı Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü'nün duruşu ile Antalya'nın nefes aldığı bir parka dönüştü. Biz orayı milletimizin hizmetine soktuk" diye konuştu.

'KAMU ALANLARINI SATIP TİCARİ ALANA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR'

Muratpaşa Belediyesi'nin kamu alanını satmaya çalıştığını belirten Taş, "2 milyar liralık borç yükü edebiyatı yapıyorlar. Bu Türkiye'deki bütün belediyelerin borcu mudur? Bu rakamı nasıl hesaplamış? Kamu alanlarını satarak ticari merkezlere dönüştürerek borçlarını ödeyecekse belediye başkanımızın o makamda durmasına gerek yok. Proje üretmeleri gerekiyor. Vergi gelirleri var. Beyaz Dünya'nın orada çok güzel bir alanı satmış, AVM'ye çevirmişsiniz. Falez Parkı'nı hala hayata geçirmemişsiniz. Muratpaşa Belediyesi 1999 yılından beri CHP'de ama burası halen mahkemelik. Birilerine rant kazandırmak için işlem tesis etmeye gerek yok. 19 ilçe başkanı ile görüşüyorum. HDP dışındaki milletvekilleri ile görüşüyorum. Biz milletin menfaatine gelecek her konuda AK Parti grubu olarak düşünmeden imzamızı atarız" diye konuştu.

'HANGİ BELEDİYE OLURSA OLSUN RET OYU VERECEĞİZ'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Kırcami ile ilgili imar konularını getirdiğini dile getiren Taş, şöyle devam etti:

"Orada hiç düşünmeden evet dedik. Kırcami'de tapu meselesi sorunu çözülsün istiyoruz. Bu konu artık CHP'nin sorumluluğunda. Biz Antalya'nın bu sorununu halletmek için mecliste bekletmeden kararlara evet oyu kullanıyoruz. Hizmet üretirken borç yükünü öne sürüp vatandaşı kandırmaya gerek yok. Belediye başkanları o makamlara gelirken o borçları çok iyi biliyorlardı. Muratpaşa Belediyesi 1999 yılından beri zaten CHP'de idi. Oradaki sorunlar aynı partinin sorunları. Kendi hatalarını milletin hakkı olan kamu arazilerini ticariye çevirerek dönüştüremezler. 2024 seçimlerine kadar aynı şekilde hangi belediyenin kararı olursa olsun ret oyu vereceğiz."

'CHP BÜYÜKŞEHİR'DE KARAYA MI OTURDU'

Aynı maddede İYİ Parti'nin de hayır oyu kullanmasını olağanüstü olarak niteleyen İbrahim Ethem Taş, "Bizim yanımızda İYİ Parti de bizimle hayır dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclisi yönetemiyor musun? İttifakta bir çatlak mı var. Ey Böcek, Büyükşehir'de CHP karaya mı oturdu? Kendi aralarında ciddi bir sıkıntı olduğunu görüyorum. Bizim tavrımızda milletimizin menfaatine yanımızda duran diğer partiye teşekkür ediyorum. 9 ay geçmeden kendi aralarındaki rant kavgasına şahit oluyoruz" diye konuştu.

ENCÜMEN KARARI MAHKEMEDEN DÖNER

Bu konunun encümende çözülmesi durumunda kararın mahkemeden döneceğini belirten Taş, son çare olarak buna sarılabileceklerini, kamu vicdanının encümen kararını yerin dibine sokacağını kaydetti. Mecliste bu karara MHP grubunun da hayır oyu kullanmasını değerlendiren Taş, komisyondaki üyenin 'evet' demesi sonrasında MHP grubunun olumlu oy vermek demek durumunda kaldığını aktardı.

'ANTALYA'YA MÜJDELERİM VAR'

Bazı gelişmeleri paylaşan Taş, "Döşemealtı Devlet Hastanesi ihalesi yakın zamanda gerçekleştirilecek. Aksu, Manavgat, Kumluca ve Konyaaltı devlet hastanelerinin ihalelerini bittikten sonra müjdelerle paylaşacağız. Atatürk Devlet Hastanesi yıkılıp yenisi yapılacak. Önce bir blok yıkılacak. Sonra ikinci bina yıkılacak. 300 yataklı, otel konforunda hastane yapılacak. 2022 yılının sonunda hizmete girecek" dedi,

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Tahliye edilen riskli okulun istinat duvarı çöktü
 
Korku evinde evlilik teklifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüzüne demir saplanan Emre, yoğun bakımdan çıktı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, trafik kazası sonrası yüzüne saplanan demir ...
Kıbrıs gazilerine madalya ve berat
ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki Kıbrıs gazilerine milli mücadele madalyası ...
'Dolunayda Şiir Gecesi'
ANTALYA'da, şiirseverlerce düzenlenen 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'nde ...
 
Antalya merkezli 6 ilde, akaryakıt hırsızlığı operasyonu
ANTALYA merkezli 6 ilde, farklı günlerde 11 akaryakıt hırsızlığına karıştığı ...
Nijerya'da konser verdi
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) flüt sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları, ...
Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde ağır kış koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan ...
 
Dehşet veren sözler: Keşke silahım olsaydı...
ANTALYA'da, kavga ettiği hamile ablası Kader Kübra Çiko'yu (20) ekmek ...
Antalya DOB, 'Romeo ve Juliet'i sahneleyecek
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Shakespeare'in aynı adlı eserinden ...
Kahraman Türk subayı ve arkadaşları için yürüdüler
BİRİNCİ Dünya Savaşı sırasında, Meis Adası önlerinde 9 Ocak 1917'de İngiliz ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva