Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
1 Haziran 2011 Çarşamba - 11:14

Ünal amca bakana mektup yazdı: 'Diktiler almadılar'

Antalya’da yaşayan Ünal Uncu, Akdeniz Üniversitesi’nde ameliyat oluyor, pansumanını sağlık ocağında yaptırıyor, dikişini aldırmak için gittiği hastanede ‘torpille’ derdine çare buluyor. İşte, Ünal amcanın Sağlık Bakanı’na derdini anlattığı mektup:

Ünal amca bakana mektup yazdı:  Diktiler almadılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

SAĞLIK BAKANINA AÇIK MEKTUP
 
SAYIN RECEP AKDAĞ                                            13/5/2011
10 gündür yaşadıklarımı özetleyerek anlatmaya çalışacağım. İyi ki hastalanmışım gördüm ve yaşadım çünkü Türkiye’mizde isim yapmış bir üniversite hastanesi böylemi olacaktı diye düşündüm. 
 Adeta bir fabrikayı andırıyor. Binlerce insan giriyor, binlerce insan çıkıyor. İnsanların bütün çabaları sağlığını burada bulabilmek. Bunlardan biri de benim. 
Sayın BAKANIM
Tedavimin yapılması için sıramı beklerken aşırı yoğunluktan yeterli koltuk olmaması nedeniyle hasta ve yakınlarının yerlerde oturduğunu gördüm. Bunların içinde ben de varım. 
Çevre sağlığının bazı ünitelerde çok düşük seviyelerde olduğuna şahit oldum. Gürültü kirliliği ve havasız bir ortamda, bazı hemşirelerin topuklu ayakkabı sesi de bu sorunlara ilave bir sıkıntı ekliyor.  
Akdeniz üniversitesi hastanesi bünyesinde herhangi bir birimden randevu alıyorsunuz, saatlerce bekliyorsunuz, sıranız gelmek bilmiyor, yarın gelin deniyor. Bir curcunadır gidiyor. Bundan 10 gün önce şahsıma kateter takıldı. Doktorum, sağlık ocağında 10 gün pansuman yaptıracaksın ve dikişlerini de orada aldıracaksın buraya gelmeyeceksin dedi. 10 gün sağlık ocağında pansuman yaptırdım. Ancak dikişlerin bir cerrah doktor veya kateter takılan bölümde alınır dediler. Ben de takılan yere gittim, ama ne yazık ki doktor biz çok yoğunuz dikiş alamayız deyince, nerede alınır diye sordum, cevabı ben bilemem.
06.04.2011 tarihinde Akdeniz Üniversitesinde dolaşmadığım bölüm kalmadı, nereye gittiysem bu işlem için malzememiz yok cevabı aldım. Ben de koskoca üniversite hastanesinde dikişlerimi alacak kısım yok diyerek üniversitenin baş hekimine gittim baş hekimin toplantıda olduğunu sekreteri söyledi ve şikayetiniz nedir diye sordu bende konuyu anlattım koskoca Akdeniz üniversitesinde dikişlerimi alacak bir kısım bulamadığım için buraya geldiğimi söyledim, sekreter yardımcı olmaya çalıştı birkaç yere telefon etti nihayet beni Halkla ilişkiler müdürlüğüne yönlendirdi. Halkla ilişkilerde yetkili birkaç yeri telefonla arayarak, dikişlerimin alınacağı bölümü buldular ve aldırdım bir bütün gün yaşlı bir insanın üste bir de enfeksiyon riski olanın hastanenin içinde binlerce insanın arasında dolaşmak nedir bilir misiniz? İşte Sayın Bakanım sağlığımıza ne kadar önem verdiğimizi orada gördüm ve yaşadım. Sağlam giren hasta çıkar inanın. 
Saygılarımla. Esen ve sağlıcakla kalın.
                                                                                       

ÜNAL UNCU

Antalya

 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan çiftçiye müjde
 
Liste dışı kalanlar kitap yazıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet K. 1 Haziran 2011 Çarşamba 23:47

Bir zamanların araştırma hastahanesi şimdi oldu yolgeçen hanı,dua at masada kalmadın ünal bey allah korusun,bu elbise çok numara bol geldi hoca'ya,hoş o'nunda umra değil,bulgura talim ederken, bambaşka bir dünyada buldu kendisini,hastahane falan mümtaz şahsiyet rektör hoca beyin ismi herhalde kurtcebe uzay üssü hayali ve tohumculuka merak sardı,abee güzel hocabey,siz fizik prof. yoksa tarih öğretmenimisinzi?şaşırtmayın bizi!dua et, ünal amca diğer kardeşimizin babası gibi yaşamınızı kaybedebilirsiniz,allah tüm hastalarımıza acil şifalar versin inşallah,

Yorumu oyla      5      3  
Timur İNANÇ 1 Haziran 2011 Çarşamba 16:06

Ünal amcamı bu bedeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Bu ülkenin Başbakanı Kalkıp televizyonlarda sağlıkta reform yaptık diye şhoow yapıyor? Bende başımdan geçen bir olayımı sizinle paylaşayım. 15 ARALIK 2010 GÜNÜ SAAT 19:30 RAHMETLİ BABAMIN BEYİN KÖK DAMARINA EMBOLİ ATTI. AKDENİZ ÜNV. ACİL SERVİSİNE KALDIRDIK.ORADA DROMBİSİL DENEN BİR İĞNENİN YAPILMASINI?YAPILMADIĞI TAKTİRDE BABANIZI KAYBEDERİZ DEDİLER. BENDEN BİRŞEY OLDUĞU TAKTİRDE KENDİLERİ HAKKINDA DAVA AÇMAMAM İÇİN İMZA ALDILAR. VE İĞNEYİ YAPTILAR? ORDAKİ PRATESYENLER İĞNENİN YAŞ VE KİLODAN KAYNAKLANAN DOZAJINI AYARLAYAMADIKLARINDAN BABAMIN BEYNİNİ KANATTILAR.72 SAAT YOĞUN BAKIMDA UYUTTULAR. UYANDIRDIKLARINDA KENDİNE GELMEDİ? O SIRADA YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİ KONTROLA GELEN BİR SÜNEPE PROFA BABAMIN DURUMUNU SORDUĞUMDA KURUYAN AĞAÇA NE KADAR SU VERSEN?O AĞAÇ BİR KERE KURUMUŞTUR DİYE SAÇMA SAPAN KELİMELER KULLANDI? BOŞBAKAN ANCAK KENDİ DÖNEMİNDE AÇILAN ONLARCA ÖZEL HASTANELER İÇİN DEVRİM YAPTI??? HALKI İÇİN DEĞİL?FAŞİST TOPLUMUN KOMPLODOR UŞAKLARI İÇİN DEVRİM YAPTI...

Yorumu oyla      5      5  
SALİM CENGİZ 1 Haziran 2011 Çarşamba 14:03

ÜNAL AMCALAR DAHA ÇOK ÜZÜLECEK.Ünal Amca"nın yaşadıklarını üzüntü ile okudum.O yalnızca kendi yaşadıklarını,çektiği sıkıntıyı anlatmış,ama binlerce Ünal Amca veya Ayşe Teyze aynı sıkıntıları HER GÜN yaşıyor.Basın bu konuyla ilgili olmadığından kamuoyu konuyu tam bilmiyor.Ancak Üniversite hastanesine gidenler konudan haberdan oluyor.Bu konunun tek nedeni Hükümet ile doktorlar arasında yaşanan "tam gün çalışma " savaşıdır.Üniversite hastanelerinde özel muayene etme hakkına sahip yrd.doçent,doçent ve prof.lar artık ücretli hasta bakamadıklarından normal poliklinik hastalarıyla ilgilenmiyorlar.Artık hocalar yeni Danıştay kararıyla saat 16.30 dan sonra özel hastanelerde çalışacaklar.Ücretli muayene olmak isteyen hestalar bundan sonra özel hastanelere gitmek zorunda kalacak.Eskiden parası olan özel muayene için hocalara gidiyordu, yani para fark yaratıyordu,kapıları açıyordu.Artık üniversite hastanelerinde para da geçmediğinden artık oradaki sistem normal devlet hastanelerindeki uygulama gibi olunca,hizmet kalitesi düştü.Hastalar bundan dolayı uygulamadan memnun değiller.Hükümet istemediği bir sonuçla karşı karşıya kaldı.Güya hocalar ücret almadan hastalara bakacaklardı,ama artık özel hastanelerin ve hocaların ekmeğine yağ sürülmüş oldu.Artık ünversite hastanelerinin günlük muayene yani ilk basamak hastane uygulamasından vazgeçilerek,bir eğitim ve araştırma hastanesi uygulaması yapılarak,hasta yığılması önlenmeli ve böylece hizmet kalitesi yükseltilmelidir diye düşünüyorum.Bu arada Ünal Amcaya geçmiş olsun şifalar diliyorum.

Yorumu oyla      8      3  
hsdemir 1 Haziran 2011 Çarşamba 13:31

çok muhterem amcacım..sizi tebrik ediyorum.bu yaşta bu sekılde duyarlılıkla bu şikeyatınızı saglık bakanına bildirmanizle çok önemli bir konuyu belki düzeltmiş olacaksınız...Allah acil şifalar versin..

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’da böbrek alışverişi
Antalya'da gittikleri özel hastanede kendilerini kardeş olarak tanıtıp, ...
Menderes'in son sözü eserin adı oldu
Müzik hayatında 28 yılı geride bırakan dünyaca ünlü besteci- piyanist ...
DJ Ateşdağlı'dan performans
Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki bir eğlence merkezinde kabine geçen DJ ...
 
“Şifre”ye karşı “Hipnoz”
YGS'de yaşanan şifre iddiaları sonrasında, Antalya'da özel bir dershanede ...
Sen misin tecavüze kalkan
Antalya'da birlikte pikniğe gittiği mahalle bakkalı 33 yaşındaki İsa Y.'nin ...
Ne Oya, ne Levent Kırca geldi
Levent-Oya (Başar) Kırca ile 26 yıl önce tanışan ve birlikte ‘Olacak O ...
 
Finike'de huzur operasyonu: 21 gözaltı
ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde polis tarafından sabah erken saatlerde yapılan ...
Suriye'nin derdi Antalya'yı gerdi
Suriye’deki Esad muhalifleri ile Esad yanlıları Türkiye’de başka bir kent ...
Antalya'da bir sapık liseli kıza bakın ne yaptı?
ANTALYA'da, yolda yürüyen lise öğrencisi 17 yaşındaki A.S.'ye arkadan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva