Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
14 Kasım 2014 Cuma - 14:37

Üras'tan kaymakam köse'ye ağır eleştiri

ANTALYA'da Ak Parti'den 30 Mart seçimlerinde Kemer Belediye Başkan adayı eski Tekirova belde Belediye Başkanı Yusuf Üras, "Kemer'de bir kaymakam var, Bayramali Köse. Ak Parti düşmanı. Hakkımda açılan soruşturmaların hepsini bu kaymakam yaptı" diye konuştu.

Üras tan kaymakam köse ye ağır eleştiri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Antalya'nın Kemer bölgesinde kapanan belde belediyesi Tekirova'da 3 dönem belediye başkanlığı yapan, aynı süreçte bölgenin turizm altyapı hizmet birliği GATAB'ın başkanlığını da yürüten ve 30 Mart seçimlerinde Ak Parti'nin Kemer Belediye Başkan adayı olan Yusuf Üras, avukatı Selçuk Karabeniz'le birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.
 
 Başkanlığı döneminde hem Tekirova'ya hem de GATAB aracılığıyla başta Kemer olmak üzere bölgeye çok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Üras, "Ama siyasi rakiplerimizin yaptıklarımızın üstünün örtülmesi adına, çok iftiralara konu olduk. Bu iftiralar nedeniyle yargılandık" dedi. Başkanlığı döneminde başlayan bu iftira sürecinin şu an siyasetin belli noktaya kadar dışında kalan biri olarak devam etmesini şaşkınlıkla karşıladığını anlatan Yusuf Üras, "Gazetelere 'Biz buradayız' diye ilan verecek durumumuz yok" dedi.
 
 Yerel seçimlerin ardından Kemer'e bir mahalle olarak bağlanan Tekirova'da belediyenin Kemer Belediyesi'ne 6 milyon 800 bin TL nakit para bıraktığını kaydeden Üras, "Diğer belediyeler borç devretti. Bunun yanında profesyonel bir takım devrettim. Kemer, bugün Tekirovaspor'la kentini sporda gösteriyor. Belediye binası teslim ettik. Amfitiyatro, kültür merkezi ve bitmiş bir imar teslim ettik" diye konuştu.
 
 Kendisinin artık Ak Parti üyeliği dışında hiçbir resmi görevi olmadığının altını çizen Üras, "Şimdi yapsınlar ne yapacaklarsa. Herşey ellerinde. Hiçbir şey gizli değil. Sadece algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunda kısmen de başarılı olduklarını düşünüyorum" dedi.
 
 Başkanlığı döneminde yaşadığı tüm sürecin tek sorumlusu olarak Kemer Kaymakamı Bayramali Köse'yi işaret eden Üras, şunları söyledi:
 
 "Kemer'de bir kaymakam var, Bayramali Köse. Ak Parti düşmanı. Bu arkadaşımızın kendi kendine bir husumeti oluştu. Hakkımda açılan soruşturmaların hepsini bu kaymakam yaptı. Hiçbirisinden de ceza almadık. Ayrıca biz kaymakama ceza aldırdık ve 4 bin TL tazminat ödedi. Kemer'de bir kaymakam, siyasi hırsları, ihtirasları yüzünden ilçeye hizmet yapmadığı gibi hizmet yapanları da engellemeye çalıştı. Herkesin bildiği gibi kendisi mahkeme kararıyla Kemer'e geri dönmüş bir isim. İkinci kez geldiğinde lojmanda oturan o dönemin Kemer Kaymakamı'nın, konutu tahliyesini çabuklaştırmak için suyunun dahi bizden kesilmesini istedi. Yapmadı. Yasal değildi. Bugün artık arkamızda kirli bir şey, şüpheye düşecek bir şey bırakmamanın gönül rahatlığını yaşıyoruz."
 
 Kaymakam Köse'yi, kimin tarafından söylendiğinin hiç önemi olmadan hakkında ortaya atılan her iddianın peşine düşerek soruşturma açmakla itham eden Üras, "O dönem bölgenin tek Ak Partili belediye başkanı bendim. Paralel yapının benimle uğraşması doğaldı. En önde olduğum için bunlar yapıldı" dedi. Gizli olması gereken soruşturma süreçlerinin dahi Kaymakam Köse tarafından ifşa edildiğini iddia eden Üras, "Yaptığımız ihaleleri daha işin başında ya organize ya savcılık ya da kaymakamlık götürdü. Biz hiçbir işi tek başımıza yapamadık. Normal bir belediye başkanı gibi çalışamadık. Kaymakam çok tahrik etti. Beline silahı taktı GATAB önünde bekledi. Belinde silah Tekirova'nın içinde cirit attı. Görseydiniz gülerdiniz, biz güldük" şeklinde konuştu.
 
 CHP MİLLETVEKİLİ DE SÜRECE ORTAK OLDU
 
 Üras'ın avukatı Selçuk Karabeniz, müvekkilinin yaşadığı sürecin, paralelcilerle işbirliği yapan bir kaymakamın istekleri yerine gelmediği için yarattığı bir durum olduğunu savundu. Bu sürece CHP Antalya Milletvekilli Yıldıray Sapan'ın da Kaymakam Köse'den aldığı evraklarla basın toplantısı yaparak ortak olduğunu iddia eden Karabeniz, "İçişleri Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Savcılığı şikayetleri değerlendirdi ve takipsizlik kararı verdi" dedi. Müvekkilinin şu anda sadece görevi ihmal suçlamasıyla Kemer 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 4 davası olduğunu kaydeden Karabeniz, "Siyasi kin ve nefret içinde olan bir kaymakam paralelci bir savcıyla dava açıyor. Durum sadece budur" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Sapan: “Tehlikenin yeterince farkında mıyız?”
 
Piri Reis İlkokulu'nda aşure günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekilin oğlu danışman oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sağlık ve Çalışma ...
AKP'li belediyeye operasyon
SELÇUK Belediyesi'ne müze ve ören yerlerinde bulunan otoparklardan elde ...
Karayalçın CHP il başkanı olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifasını aldığı Oğuz Kaan Salıcı’nın ...
 
Baykal istifalar için ne dedi?
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal 'Genç Bakış' programının konuğu oldu.
AK Parti eriyor
Metropoll Araştırma Şirketi son yaptığı anketi açıkladı. Anket sonuçlarına ...
Cavit Arı: Birlik ve bütünlük yakaladık
CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Korkuteli ilçe örgütüne yaptığı ziyarette ...
 
CHP'de 'Dersim' gerginliği
CHP'de Sezgin Tanrıkulu'nun dün akşam "Dersim'de yaşananlardan CHP adına ...
Ümit Uysal; ‘İnsanımızın olduğu yer, bizim olduğumuz yerdir’
Tek Kapılı Han’daki Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Merkezi’ni açan ...
Müsteşardan kadın memurlara ağır hakaret
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Dursun Facebook hesabından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva