Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
6 Ocak 2021 Çarşamba - 15:56

Vali, MXGP 2020'de Afyonkarahisar etabını oynadı

DÜNYA Motokros Şampiyonası'nın resmi video oyununda Afyonkarahisar etabı da yer aldı. Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, düzenlenen toplantıda hem oyunun tanıtımını yaptı hem de oyunun Afyonkarahisar etabını oynadı.

Vali, MXGP 2020 de Afyonkarahisar etabını oynadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyanın en popüler spor branşları arasında ilk on sırada yer alan Dünya Motokros Şampiyonası'nın resmi oyunu, MXGP 2020'nin yeni versiyonu meraklılarıyla buluştu. Dünya Motokros Şampiyonası'na 2018 ve 2019 yıllarında ev sahipliği yapan ve dünyanın en iyi pisti seçilen Afyonkarahisar pisti de oyunda yer aldı. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından oyun konsolları, bilgisayar ve online platformlarda oynanabilen MXGP 2020'deki Afyonkarahisar'ın pistinin tanıtımını yaptı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen programa Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Zeybek'in yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke katıldı.

"TÜM DÜNYADA OYNANIYOR"

Federasyon Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar etabının oyunda ikinci etap olarak yer aldığını belirterek, Dünya Motokros Şampiyonası'nı 2 yıldır Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde gerçekleştirdiklerini aktardı. 2020'de pandemiden dolayı yarışları gerçekleştiremediklerini, pandeminin müsaade etmesi durumunda 2021'de başarılı bir şekilde etabı organize etmek istediklerini belirten Asbaşkan Akülke, organizasyon çalışmalarına kısmen başladıklarını, 2020'nin sonlarında da dünyada Afyonkarahisar ve Türkiye için çok güzel bir haber aldıkları vurguladı. Pandemiden dolayı tüm spor aktivitelerinin ertelendiğini veya yapılamadığını hatırlatan Akülke, sporseverlerin daha çok e-spor ve sanal oyunlarda yoğunlaştığına dikkati çekti. Hazırlanan oyunla Afyonkarahisar pistinin de sanal ortamda tüm dünyada oynandığını söyleyen Akülke, dün itibarıyla da oyun konsolları platformlarında hizmete girdiğini ve tüm dünyada bu oyunun oynanmaya başladığını vurguladı.

"HER 10 KİŞİDEN 4'Ü VİDEO OYUNU OYNUYOR"

Dünya genelinde 3 milyardan fazla oyuncu sayısının olması nedeniyle bu alanın büyük öneme sahip olduğunu belirten Asbaşkan Akülke, "Her 10 kişiden 4'ü video oyunu oynuyor. İnsanlar için video oyunları artık bir ana eğlence aracı haline geldi. Salgın nedeniyle hayatın dijitalleşmesi eğlence araçlarının daha da yayılmasını sağlıyor. Biz de marka organizasyonumuz MXGP Türkiye ile hem Afyonkarahisar'ı hem de ülkemizi oyun dünyasına taşıdık. Dünyanın herhangi bir yerinden MXGP Afyon oyununa online olarak giren kişi hem şehri hem de spor tesisimizi tanıyıp oynayabilecek. Dünyanın en iyi pistleri arasına seçilen Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi böylece herkesin deneyimleyebileceği bir imkana sahip oldu. Artık gençler ve bu spora meraklı olanlar birebir aynı özelliklerin yer aldığı pistte önce oyun oynayıp daha sonra motosikletiyle pistimizi tecrübe edebilecek" dedi.

"TEK DİLEĞİMİZ KORONAVİRÜS HADİSESİNDEN KURTULMAMIZ"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentte 2018 ve 2019 yıllarında Dünya Motokros Şampiyonası'nın ikinci ayaklarının gerçekleştirildiğini belirterek, meydan olarak, saha olarak dünyanın en iyi pisti ödülünü aldıklarını hatırlattı. 2019 yılında, 2018'den daha iyi bir organizasyon gerçekleştirerek sporseverleri Afyonkarahisar'da buluşturduklarına dikkati çeken Başkan Zeybek, "2020 yılında yapmayı düşündüğümüz bu organizasyonu, koronavirüs hadisesinden dolayı ötelemek mecburiyetinde kaldık. Bu sene inşallah geride kalan yıllara nazaran çok daha iyi bir organizasyon yapacağız. Tek dileğimiz Allah'ın izniyle koronavirüs hadisesinden kurtulmamız. 2020'de meydanı çok aktif kullanmayı düşünüyorduk ama meydanda planladığımız organizasyonları da ötelemek zorunda kaldık. İnşallah bu sene yapacağımız organizasyon neredeyse bir festival havasında yapılacak. Geçen yıllarda iki günle sınırlıydı, bu seneki organizasyon 5 gün olacak" diye konuştu.

"BU ŞEHRİ MARKA ŞEHİR HALİNE MUTLAKA VE MUTLAKA GETİRECEĞİZ"

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, şehrin hızını alıp gittiğini ve Afyonkarahisar'ın durdurulamayacak şekilde ilerlediğini kaydetti. Vali Çiçek, şöyle konuştu:

"Dünya Motokros Şampiyonası'nın yanında şehrimizin UNESCO tescilli Gastronomi unvanını almasıyla birlikte öz güvenimiz tam. Kendimize güveniyoruz, bu şehri belediye başkanımızla, belediyemizle birlikte marka şehir haline mutlaka ve mutlaka getireceğiz. Çıtayı yükseltiyoruz, Afyonkarahisar'ı sadece Türkiye'de değil, Avrupa ve dünyada bilenen şehir haline getirmek sizlere sözümüz olsun. Bunu başaracağız. En azından başarmak için gece gündüz çalışacağız. Şampiyonaya büyük önem veriyoruz. 2021'i milat olarak kabul ediyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Motokrosun özellikle 2020'de düzenlenmesi için çok istekliydi. Özellikle belediyemiz bu işi sırtlanmış götürüyor. İlin valisi olarak elimden gelen desteği sonuna kadar vereceğimi bildirmek istiyorum. Bu seneki şampiyona geçmiş yıllardan daha farklı olmasını temenni ediyorum. Özellikle şehrin tüm paydaşlarıyla birlikte daha neler yapabileceğimizin istişare etmeliyiz."

Basın toplantı sonrasında Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, salonda kurulan dev ekranda, konsol aracılığıyla MXGP 2020 oyunundaki Afyonkarahisar etabını oynadı.

DUNYA MOTOKROS SAMPIYONASI'NIN RESMI VIDEO OYUNUNDA AFYONKARAHISAR ETABI DA YER ALDI. VALI GOKMEN CICEK (SOLDA) VE BELEDIYE BASKANI MEHMET ZEYBEK (SAGDA), DUZENLENEN TOPLANTIDA HEM OYUNUN TANITIMINI YAPTI HEM DE OYUNUN AFYONKARAHISAR ETABINI OYNADI. (FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

DUNYA MOTOKROS SAMPIYONASI'NIN RESMI VIDEO OYUNUNDA AFYONKARAHISAR ETABI DA YER ALDI. VALI GOKMEN CICEK (FOTODAKI) VE BELEDIYE BASKANI MEHMET ZEYBEK, DUZENLENEN TOPLANTIDA HEM OYUNUN TANITIMINI YAPTI HEM DE OYUNUN AFYONKARAHISAR ETABINI OYNADI. (FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

FEDERASYON ASBASKANI MAHMUT NEDIM AKULKE (FOTODAKI), AFYONKARAHISAR ETABININ OYUNDA IKINCI ETAP OLARAK YER ALDIGINI BELIRTEREK, DUNYA MOTOKROS SAMPIYONASI'NI 2 YILDIR CUMHURBASKANLIGI'NIN HIMAYESINDE GERCEKLESTIRDIKLERINI AKTARDI.(FOTO:ALI FUAT GUCLUER/AFYONKARAHISAR-DHA)

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA) 

Etiketler:
 
Sandalla açıldığı denizde kayboldu
 
Kamyonetin alında kalan Hüseyin, yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu
AFYONKARAHİSAR'da yalnız yaşayan Raziye Kehribar (50) evinde ölü bulundu.
Müstehcen paylaşım yaptı, uyuşturucudan tutuklandı
AFYONKARAHİSAR'da sosyal medyada müstehcen paylaşımda bulunan kişi polisin ...
Kontrolden çıkan otomobil bahçeye düşmeden durdu
AFYONKARAHİSAR'da sürücünün rampa çıkarken kontrolünü kaybettiği otomobil ...
 
Veteriner adayı yaralı köpeği sokakta tedavi etti
AFYONKARAHİSAR’da yaralı köpek, veteriner hekim adayı Tahsin Dalkılıç ...
Afyonkarahisar'da 120 kişi kısıtlamayı ihlal etti
AFYONKARAHİSAR genelinde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 120 kişiye tutanak tutuldu.
Rögarda sıkışan yavru köpek kurtarıldı
AFYONKARAHİSAR'ın Şuhut ilçesinde rögara sıkışan yavru köpek itfaiye tarafından kurtarıldı.
 
Afyonkarahisar'da sahte para operasyonu
AFYONKARAHİSAR'da durdurulan araçtan 7450 TL sahte para ele geçirilirken, ...
Durdurulan araçtan kaçak ürünler çıktı
AFYONKARAHİSAR'da polisin durdurduğu araçtan çok sayıda gümrük kaçağı ...
Dersliklere şehitlerin ismi verildi
AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesindeki Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva