Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
22 Mart 2022 Salı - 15:16

Vali Yazıcı'dan 30 bin öğretmene kitap hediye

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Çağlayan Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun tüm öğretmenlerine Nurettin Topçu'nun 'Türkiye'nin Maarif Davası' kitabını hediye etti.

Vali Yazıcı dan 30 bin öğretmene kitap hediye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AHENK projesi kapsamında Çağlayan Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı'ya, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.

'ÖĞRETMENLERLE GURUR DUYUYORUM'

Projeye başından beri büyük emek veren öğretmenlere teşekkürünü kitap hediye ederek sunan Vali Yazıcı, "Antalya'mızda bulunan çok saygı değer öğretmenlerim, AHENK Projemizin başından beri okuyan ve iyi yetişmiş bir Türk gençliği için durmadan çalıştılar. Bu kapsamda aylardır emek harcayan ilimin ışığı öğretmenlerime, benim için dünyada ki en özel hediye olan kitap hediye etmek istedim. Nurettin Topçu'nun 'Türkiye'nin Maarif Davası' kitabını Antalya'mızda bulunan bütün öğretmenlerimize ulaştıracağız. Öğretmenlerimizin gösterdiği özveri karşısında küçük bir şey farkındayım ama aynı zamanda da bir öğretmene yakışan en güzel hediye. Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği öğretmenlerle gurur duyuyorum" dedi.

'HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN'

Öğrencilere hayallerini soran ve 'Hiçbir koşulda hayallerinden vazgeçmeyin' diyen Vali Ersin Yazıcı, şöyle konuştu;

"Hayallerimize sımsıkı sarılalım. Benim en büyük hayalim üniversiteyi İstanbul'da okumaktı. Bunu gerçekleştirmek için üniversiteyi çalışarak okudum. Çünkü bu benim hayalimdi ve gerçekleştirmek adına tüm zorluklarla mücadele ettim. Okuldan mezun olunca herkes memuriyet sınavına girmemi istedi. Benden 1 ya da 2 dönem önce mezun olan arkadaşlarımız Kaymakam olmuş veya bakanlıkta çalışıyordu. Bunu 'ben de yapabilirim' dedim. Hiçbir mesleği küçümsemiyorum. Çalışırken bir sürü farklı işle uğraştım. Ben kendime güvendim. Her şey böyle başladı. Esas olan başkasının hakkına girmeden helalinden para kazanmaktır."

Ekonomik zorluklar yaşadığını, hayallerinin peşinde koştuğunu belirten Vali Yazıcı, "'Zor, oyunu bozar' diye bir laf vardır. Benimde hayatımın dönüm noktası orası oldu. Bu sebeple bir Türk gencinin neyi istiyorsa neyi hedefliyorsa başarabilecek kapasiteye sahip olduğunu düşünüyorum" dedi. Vali Yazıcı, öğrencilerden kitap okumalarını ve yalan söylemekten uzak durmalarını öğütledi.

'HER TÜR KİTABI OKUYORUM'

Bir öğrencinin, "Ne tür kitap okuyorsunuz?" sorusu üzerine Vali Yazıcı, "Son yıllarda okuyup çok etkilendiğim kitap ise Bosna Hersek'in Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç'in cezaevinde iken yazdığı kitaplardı. Hemen hemen çoğunu okudum. Mesela 'Özgürlüğe Kaçışım' diye mücadeleyi anlattığı bir kitap var. O beni çok etkiledi. Ben her çeşit kitap okurum. Bana hediye edilen bütün kitapları da okuyorum. Hemen hemen her konuda iyi bir okuyucuyum." şeklinde konuştu.

30 BİN ÖĞRETMENE KİTAP

Vali Yazıcı, AHENK projesi kapsamında öğretmenlere özel bir bankanın da desteğiyle kitap hediye edileceğini söyledi. Vali Yazıcı, "Devlet okullarında çalışan 30 bin öğretmenimize Nurettin Topçu'nun 'Türkiye'nin Maarif Davası' adlı kitabını hediye edeceğiz. Biz ilk kitap dağıtımını Çağlayan Lisesi'nde yapıyoruz. Bugünden itibaren Kaş'tan Akseki'ye, Gazipaşa'dan Elmalı'ya kadar bütün ilçelerimizde öğretmen arkadaşlarımıza birer tane kitap hediye edeceğiz. Ben en güzel hediyenin kitap olduğunu değerlendiriyorum. AHENK Projemizi tüm öğretmen arkadaşlarımla birlikte yürüttüğümüz için onlara bir hediye vermek istedim. Şehrimizin her köşesindeki öğretmen arkadaşlarımıza bu kitabı ulaştıracağız" dedi.

Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerle bir araya gelerek AHENK projesinin öneminden bahsetti. Projenin ucunun açık olduğunu ve her öğretmenin kendinden bir şeyler katarak projeyi geliştirebileceğini belirtti.

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA CAGLAYAN ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA CAGLAYAN ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA VALISI ERSIN YAZICI, 'ANTALYA'DA HEDEFLENEN EGITIME NITELIK KAZANDIRMA' (AHENK) PROJESI KAPSAMINDA CAGLAYAN ANADOLU LISESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA) 

 
Eda Nur'a 'cinsel saldırı' davasında tahliye kararı
 
Sezen cinayetten 3 gün önce öldürüleceğini kuzenine söylemiş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı Sahili yaz aylarını aratmadı
KONYAALTI sahili, turistlerin akınına uğradı. Turist grupları sahilde ...
Konyaaltı’nda çocuklar fidan dikimini öğrendi
Konyaaltı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Fidan ...
Tekvandocu ev hanımlarından saç bağışı
Kepez Belediyesi Spor Kulübü'nün kadın tekvandocuları, Kansersiz Yaşam ...
 
Tarım girdileri artışta
ANTALYA Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, Türkiye ...
Kepez’de özel etkinlik
Kepez Belediyesi ve Antalya Down Sendromlular ve Engeliler Derneği işbirliğiyle ...
Nuray'ı öldüren eski nişanlısı: Bana direnemedi
ANTALYA'da, otel odasında ölü bulunan Nuray Demir (17) cinayetiyle ilgili ...
 
Anadolu'nun binlerce yıllık su kültürü kitap oldu
ANADOLU'nun binlerce yıllık su kültürü, Amerika Birleşik Devletleri'nin ...
Türkiye 'su fakiri' sınırının altında
TÜRKİYE Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, ...
Down sendromlu çocuklardan rengarenk yürüyüş
ANTALYA'da, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde, Muratpaşa ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva