Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
14 Mart 2012 Çarşamba - 12:04

Vali yardımcısına ''Kimin borazanısın?'' diyene ceza

Antalya'da geçen yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) 'şifre' iddialarını protesto eden gruba, 'yuh' diye bağıran dönemin Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan'ı ayrı ayrı yaptıkları basın açıklamalarında eleştiren Türkiye Komünist Partisi (TKP) Antalya İl Başkanı Dr. Levent Tunçel ile Eğitim- İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı öğretmen Mehmet Balık hakkında, 'hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

Vali yardımcısına  Kimin borazanısın?  diyene ceza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

YGS'de bazı soruların yanıtlarının şifrelendiği yolundaki haberler üzerine Antalya'da aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup, geçen yıl 9 Nisan'da protesto gösterisi düzenledi. Eylemi tesadüfen gören dönemin Vali Yardımcısı Metin Borazan, protestocuların fotoğrafını çektikten sonra, elini ağzına götürerek, 'Yuh' diye bağırdı. Daha sonra öğrenci grubunu protesto eden kişinin Antalya Vali Yardımcılarından Metin Borazan olduğu ortaya çıktı. 
Protesto gösterisinden bir gün sonra Türkiye Komünist Partisi Antalya İl Başkanı Dr. Levent Tunçel ile Eğitim- İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı öğretmen Mehmet Balık ayrı ayrı basın açıklaması yaparak, Borazan'ın protesto gösterisi yapan gruba yönelik davranışını eleştirdi. Tunçel ve Balık'ın basın açıklamalarında, Metin Borazan'a yönelik "Metin Borazan kimin borazanıdır" ifadeleri üzerine Vali Yardımcısı Metin Borazan, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 
İDDİANAME HAZIRLANDI
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i tutuklatan ve özel yetkisi alınarak Antalya'ya atanan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, şüpheliler Levent Tunçel ve Mehmet Balık hakkında, Vali Yardımcısı Metin Borazan'a basın yoluyla hakaret ettikleri gerekçesiyle iddianame hazırladı.
SAVCI: HAKARET SUÇU BULUNUYOR
İddianamede, şüphelilerin gazetecilik yaptıkları vurgulanarak, şüpheli Levent Tunçel'in şikayetçi Vali Yardımcısı Metin Borazan hakkında yaptıkları basın açıklamasında, 'hafiyelik yapıyor' ve 'kimin borazanıdır' diye ifadeler kullandığı, diğer şüpheli Mehmet Balık'ın da basın açıklamasında benzer şeyler söylediği belirtildi. Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal iddianamesinde, eleştiriyle hakaret arasında çok ince bir çizgi bulunduğuna işaret etti, şüphelilerin ifadelerinde 'hakaret' suçu bulunduğunu iddia etti.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜYLE İLGİSİ YOK
Şüphelilerin yaptıkları basın açıklaması ve yazdıkları yazıda, şikayetçiye yönelik ifadelerininin basın özgürlüğüyle demokratik hak ve hürriyetlerle, eleştiri yapma hakkıyla ilgisinin bulunmadığını öne süren Savcı Şanal, basın açıklamalarıyla bu sınırların oldukça aşıldığını ve Türk Ceza Kanunu'nun 125'inci maddesinin unsurlarını oluşturan suç haline geldiğini iddia etti.
3 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ 
İddianamede şüphelilerin TCK'nın 125'inci maddesinin 1 ve 2'nci fıkraları gereği 'hakaret' ve 'basın yoluyla hakaret' suçlamalarından 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. 
Antalya 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki gün yapılan ilk duruşmasına şüpheliler TKP İl Başkanı Levent Tunçel ve Eğitim- İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Balık katılırken, Mersin Vali Yardımcılığı'na atanan Metin Borazan'ı avukatı temsil etti. 

Levent Tunçel ifadesinde, bir siyasi partinin il başkanı olduğunu, doktorluk yaptığını, herhangi bir gazetenin yazarı ya da sorumlu yazı işleri müdürü olmadığını söyledi ve hakaret suçlamalarını kabul etmedi. Mehmet Balık da, YGS'deki şifreleme iddialarıyla ilgili yapılan basın açıklamasında şikayetçiye hakaret kastı bulunmadığını söyledi.

Şüpheli avukatları da 'basın yoluyla suç işledikleri' ileri sürülen müvekkillerinin mesleklerinin gazeteci olmadığını, böyle düşünülüyorsa gazeteci kuruluşlarından sorulmasıni istedi ve suçlamaları kabul etmediklerini bildirdi.

Mahkeme hakimi Ferhat Acar da şüphelilerin herhangi bir gazetecilik sıfatı bulunup bulunmadığının Basın Kanunu'na göre gelecek celsede karara bağlanmasını kararlaştırdı. Duruşma 13 Haziran 2012 tarihine ertelendi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İDDİANAMEDEKİ MESLEK HATASI

Şüphelilerden Eğitim- İş Şube Başkanı Mehmet Balık'ın avukatı Mustafa Baysal, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, mahkemenin iddianamede şüphelilerin gazetecilik yaptıklarına ilişkin ibareye dikkat ettiğini belirterek, "İddianamedeki bu ibare ya dikkatsizlik ya da hata sonucu yer almış olabilir. Şüphelilerin birinin sendika şube başkanı, diğerinin siyasi parti il başkanı olduğu biliniyor. Bunun maddi bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
 

 
Küçük geline pense ile işkence
 
Kazaya giden ambulans takla attı:4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Günay Demre'ye kendi adına kütüphane kuracak
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'nın Demre İlçesi'nde kendi ...
''Atilla'ya ileride bacak da naklederiz''
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı ...
Bu iddia doğruysa, Evcilmen uyuyor mu?
Antalya Lara’da bulunan Terra City’nin ilave dükkanlar yaptığı iddia edildi. ...
 
Kamyonet aydınlatma direğine çarptı: 3 yaralı
Antalya'da aşırı hızla giden kamyonet, aşırı yağışın da etkisiyle kontrolden ...
Sattıkları evin parasını takım elbiseli 2 gaspçı çaldı
ANTALYA'da sattıkları evin parasıyla tapu dairesinden dönen çift, apartman ...
Testereli kuzen katili Adli Tıp'a sevk edildi
Antalya'da 23 Aralık 2008 tarihinde, fidye için kaçırdığı kuzeni 11 yaşındaki ...
 
HDK'dan KCK benzetmesine tepki
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Antalya İl Meclisi, bazı basın organlarında ...
Anne Şık adağını yerine getirdi
ODATV davasından tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık'ın Antalya'da oturan ...
Profesör Özkan'a bir ödül daha
Türkiye'de ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'a ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva