Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
7 Mayıs 2018 Pazartesi - 20:44

Valinin büyükelçi konukları

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott'u ve Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi'yi makamında ayrı ayrı kabul etti. Büyükelçisi Chilcott' bu yıl Türkiye'ye 3 milyon İngiliz turist beklediklerini bildirdi.

Valinin büyükelçi konukları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Chilcott, görevine 4 ay önce başladığını belirterek, Antalya'nın çok güzel bir şehir olduğunu ve ikliminin her spora müsait olduğunu söyledi. Bu yıl Antalya'ya İngiltere'den gelen turist sayısında rekorlar kırılacağını dile getiren Chilcott, kentte 25 bine yakın yerleşik İngiliz olduğunu belirtti.İngiltere'den Antalya'ya başlayan hızlı dönüşten dolayı heyecanlı olduklarını dile getiren Chilcott, "İngiliz turistler Antalya'nın doğal güzelliği ve iyi bir tatil yapmanın yanında özellikle de kendilerini güven de hissettikleri için geliyor. Burada negatif bir hadise yok. Gelen misafirler sağlıklı ve düzgün bir şekilde tatillerini yaparak memnun şekilde İngiltere'ye dönüyor. Bu yılki beklentimiz 3 milyon İngiliz turistin Türkiye gelmesidir. Biz de bu hedefin sağlanması için gerekli desteği vereceğiz" dedi.

ANTALYA GÜVENİLİR BİR ŞEHİR

Vali Münir Karaloğu ise son yıllarda İngiliz turistlerin Antalya'ya büyük bir ilgi gösterdiğini her yıl sayının artmasından mutlu olduklarını ifade etti. İngilizlerin son yıllarda Antalya'yı keşfettiklerini kaydeden Vali Karaloğlu, "Antalya'yı tanıdıkça seviyorlar. Kaş, Kalkan bölgesinde yerleşik yaşayan İngilizler var. Antalya önemli bir turizm şehri. Birinci önceliğimiz gelen insanların güvenlik ve huzur içinde tatil yapmalarını sağlamak. Antalya'da güvenlik noktasında iyi bir ekip var. İyi bir çalışma var. Bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadık, inşallah yaşamayız. Antalya güvenli ve güven veren bir şehir. İnsanlar dinlenmek için geliyor" dedi.

Vali Karaloğlu ziyaret sonunda Büyükelçi Chilcott'a Antalya'nın su altı zenginliklerini anlatan 'Su Altı Cenneti Antalya' kitabını hediye etti.

GÜNEY KORE BÜYÜKELÇİSİNİ KABUL ETTİ

Karaloğlu, Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi'yi makamında kabul etti. Büyükelçi Choi Antalya'da kaza yapan Güney Koreli turisitlerin nakil ve tedavilerinde verdiği destekten ötürü Vali Karaloğlu'na teşekkür etti.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-ghi Choi, Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Hong-ghi Choi, 3 Mayıs'ta Kemer- Antalya karayolunda meydana gelen, 4 Güney Koreli kadının yaşamını yitirdiği eşlerinin de yaralandığı kazada, kazazedelere gösterilen ilgiden dolayı Vali Karaloğlu'na teşekkür etti. Ziyarette kazanın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Vali Münir Karaloğlu, hem hayatını kaybedenlerin ailelerine hem de Kore haklına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kazadan sonra Antalya'ya gelen Başkonsolos Cho ve Büyükelçi Choi ile iyi bir işbirliği gerçekleştirdiklerini aktaran Vali Karaloğlu “Hem hastaların tedavisi hem cenazelerin nakli konusunda sorun yaşanmadı tekrar dost ve kardeş ulus Kore halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

BİR KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Son kazazedenin de acil servisten çıkarıldığını açıklayan Vali Karaloğlu, "Hastanın oğlu da şu an burada. Ama doktorlar bir hafta daha burada kalmasının uygun olduğunu söylüyor. Oğlu da buna ikna olmuş durumda. Doktorların uygun dediği bir tarihte misafirimiz hastaneden çıkabilecek. Sonrasında onun güvenli bir şekilde memleketine dönmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Kazanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kore ziyareti dönüşü sırasında meydana geldiğini aktaran Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanın olaydan anında haberdar olduğunu ve gerekli tüm işlerin yapılması için talimatlarda bulunduğunu ifade etti. Kore'de yaşanan olumlu gelişmelerden sonra bu hadisenin üzücü olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, iki ülkenin Kore Savaşından sonra çok samimi ilişkiler kurduklarına vurgu yaptı.

Büyükelçi Choi ise ilgi ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vali Münir Karaloğlu'ndan çok memnun olduklarını ifade etti. Hong-ghi Choi, Kore Savaşında yaklaşık 20 bin Türk askerinin Güney Kore'in bağımsızlık ve huzuru için savaştığını ve iki ülke arasında bir kan bağının kurulduğunu vurguladı.

Antalya'ya geldikten sonra da Türk milletinin çok sıcakkanlı ve misafirperver olduğuna bir kez daha tanıklık ettiğini açıklayan Büyükelçi Choi, "Türklerin, Korelileri gerçekten sevdiğini ve yardımsever olduklarını bu hadiseyle de bir kez daha bunu gördük. İlgili herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Vali Karaloğlu ziyaret sonunda Büyükelçi Choi'ye de Antalya'nın su altı zenginliklerini anlatan 'Su Altı Cenneti Antalya' kitabını hediye etti.

 

 



 

 
TIR'la çarpışan otomobildeki polis memuru öldü
 
Eski bakan hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TIR'la çarpışan otomobildeki polis memuru öldü
ANTALYA’nın Akseki ilçesi yakınlarında otomobil ile TIR’ın çarpıştığı ...
Kepez-Santral Projesi'ne ödül
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Türkiye'nin en büyük ...
Antalya'da erikli, canlı yayınlı müdahale
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinin işlek caddesine, şüpheli valiz ihbarı ...
 
Kemer'de silahlı saldırı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde iş yerinin önünden geçerken tartıştığı A.G.'nin ...
19 Mayıs'a özel turnuva
KONYAALTI Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor ...
Alanya'da uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin uyuşturucu operasyonunda 100 gram ...
 
Gümrük kaçağı parfüm operasyonu
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ...
Muratpaşa'da tarihi başarı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin 2017 bütçe gerçekleşmesinin ...
Malika, tedavisi sonrası ülkesine döndü
ANTALYA'da, fuhşa zorlanıp, öldüresiye dövülerek, yol kenarına atılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva