Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
7 Ekim 2019 Pazartesi - 15:32

Yapı müteahhitlerine bilgilendirme toplantısı

'YAPI Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik' hakkında bilgilendirme toplantısı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) yapıldı.

Yapı müteahhitlerine bilgilendirme toplantısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO 30. Grup (İnşaat faaliyetleri) Meslek Komitesi öncülüğünde, söz konusu yönetmelik hakkında sektör mensubu üyeleri bilgilendirmek amacıyla yapılan toplantıya ATSO yönetim kurulu üyeleri Erol Erkan ve Mustafa Ayanoğlu ile çok sayıda müteahhit katıldı. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Yapı Denetim Şube Müdürü Hüsniye Eliaçık, inşaat mühendisleri Şule Özarı ve Mühendisi Mustafa Özcan, inşaat teknikeri İsmail Nalçacı katılımcıları bilgilendirdi.

'İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİFİDİR'

ATSO yönetim kurulu üyesi Erol Erkan, yapı müteahitlerine belli özelliklere dayalı sınıflandırma getirilmesinin sektörde kaliteyi yükselteceğini söyledi. Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve kayıt altına alınması konusunda ATSO Başkanı Davut Çetin'in de sık sık temas ettiği bir gereklilik olduğunu ifade eden Erkan, "Çünkü yapısal olarak inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. İnşaat hızlı ise büyüme yüksektir, sektör yavaşladığında büyüme de yavaşlar. Antalya için de durum Türkiye ekonomisinden çok da farklı değildir. Antalya'da inşaat sektörümüz de yabancıya konut satışı ile ülkemize döviz girdisi yaratmaktadır" dedi.

Antalya'nın ocak-ağustos döneminde yapılan 5513 satışla yabancıya konut satışında İstanbul'dan sonra ikinci sırada olduğunu söyleyen Erkan, “Böylesine katma değer ve istihdam yaratan bir sektörün yasal mevzuatlarla kontrol altında tutulması son derece önemlidir. İstanbul'da son yaşanan deprem, Türkiye gündemine tekrar yapı kalitesi sorununu sokmuştur. Kent ve yapı estetiği, ATSO olarak sürekli gündemde tutmak için gayret gösterdiğimiz konulardır. Ülke genelinde bu iki alanda kentsel dönüşüm hamlesi ile bir mesafe alınmıştır ancak bunun yeterli olduğunu söylemek zordur. Odamız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ATSO MESEM inşaat sektöründe yer alan ve mesleki belge zorunluluğu bulunan tehlikeli mesleklerde sertifikasyon yapmaya devam etmektedir. Ancak işin asıl dayandığı yer yapı müteahhitlerinin kalitesi ve yetkinliğidir. Bu anlamda sektöre bir düzenleme getirilmesini olumlu karşılıyoruz" dedi.

MÜTEAHHİTLER SINIFLANDIRILACAK

30.Grup (İnşaat faaliyetleri) Meslek Komitesi Başkanı Hasan Tunç da bu yönetmelikle, Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildiğini belirtti. Özel sektörde yapım işlerini yüklenecek müteahhitlerin belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklere sahip olması gerektiğini vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmeliğin amacını; plân, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerinin ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklerine göre sınıflandırılarak yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına, belge numaralarının veya gruplarının iptaline ilişkin usul ve esasları düzenlemek olarak duyurdu. Eskiden sadece müteahhitlik belgesi ile inşaat sektöründe faaliyet gösterilebilirken müteahhitler bundan sonra artık sınıf sınıf olacak."

Komite Başkanı Hasan Tunç, "Düzenlemeyi önemli bir adım olarak görüyoruz. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 30. Grup Meslek Komitesi olarak sektörün gelişmesi ve sorunlarına çözüm bulunması adına sürekli olarak öneriler getiriyoruz. Bu önerileri odamız vasıtasıyla en üst seviyeden ilgili Bakanlıklara iletiyoruz. Bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

'YAPI MUTEAHHITLERININ SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YONETMELIK' HAKKINDA BILGILENDIRME TOPLANTISI ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NDA (ATSO) YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'YAPI MUTEAHHITLERININ SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YONETMELIK' HAKKINDA BILGILENDIRME TOPLANTISI ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NDA (ATSO) YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'YAPI MUTEAHHITLERININ SINIFLANDIRILMASI VE KAYITLARININ TUTULMASI HAKKINDA YONETMELIK' HAKKINDA BILGILENDIRME TOPLANTISI ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NDA (ATSO) YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Manavgat'ta kaçak içki operasyonu
 
Çatıya çıkıp intihar girişiminde bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta kaçak içki operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda ...
PSG altyapısı Antalya'da
PARİS Saint-Germain Academy Antalya, 2019-2020 sezonu çarşamba günü Akdeniz ...
Oğlunun kestiği ağaç sonu oldu
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde Ahmet Aksoy (61), kesim sahasında oğlu ...
 
Antalya'da silah alışverişine polis baskını
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen operasyonda, ...
Özel çocukların eserleri sergilendi
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 'Akdeniz Çocuk ...
'Kadının Gücü Antalya'dan ilk etkinlik
KADININ Gücü Antalya platformu, ilk sosyal etkinliğini Akdeniz Üniversitesi ...
 
Kaçırıldığını iddia ettiği kızı Rabia'ya kavuştu
BURSA'dan kaçırıldığı iddia edilen ve Antalya'nın Kaş ilçesinde polise ...
Başkan Uysal, Zeytin Festivali'ne katıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ...
Çine'yi kardeş köy ilan ettiler
ANTALYA Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) Burdur merkez Çine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva