AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
2 Ocak 2022 Pazar - 15:05

Yaramaz kız Avrupa şampiyonu oldu

Konya'da 11 yıl önce 6 yaşındayken yaramazlık yapıyor diye ailesinin Uzak Doğu sporu Wushu Kung Fu kursuna gönderdiği Sıla Özge Öden (17), uluslararası müsabakalarda 115 madalya kazandı.

Yaramaz kız Avrupa şampiyonu oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2019 yılında Avrupa Şampiyonu olan Öden, bu yıl çevrimiçi düzenlenen Wushu Kung Fu Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde etti. Öden, "İlk başladığımda bu başarıların geleceğini hiç tahmin etmiyorduk. Ailem, evde yaramaz olduğum için beni spora göndermişti. Türkiye Şampiyonası'na katıldığımda, ailem ve hocalarım bana umut bağlamıştı" dedi. 

Meram Belediyespor sporcusu ve Konya Spor Lisesi 12'nci sınıf  öğrencisi Sıla Özge Öden, 11 yıl önce başladığı Wushu Kung Fu'da  uluslararası alanda birçok başarılara imza attı. 6 yaşındayken evde yaramazlık yaptığı için ailesinin gönderdiği Wushu Kung Fu sporunda, kendinden bu kadar başarı beklemediğini söyleyen Sıla Özge Öden, "İlk başladığımda bu başarılan geleceğini hiç tahmin etmiyorduk. Ailem, evde yaramaz olduğum için beni spora göndermişti. Türkiye Şampiyonası'na gitmeye başladığımda, ailem ve hocalarım hepsi umut bağlamıştı" diye konuştu.

KONYA'DA 11 YIL ONCE 6 YASINDAYKEN YARAMAZLIK YAPIYOR DIYE AILESININ UZAK DOGU SPORU WUSHU KUNG FU KURSUNA GONDERDIGI SILA OZGE ODEN (17), ULUSLARARASI MUSABAKALARDA 115 MADALYA KAZANDI. 2019 YILINDA AVRUPA SAMPIYONU OLAN ODEN, BU YIL CEVRIMICI DUZENLENEN WUSHU KUNG FU DUNYA SAMPIYONASI'NDA IKINCILIK ELDE ETTI.(FOTO: DUYGU KARAKOC/KONYA,DHA)

11 YILDA 115 MADALYA

Milli sporcu Sıla Özge Öden, 11 yıl önce başladığı Wushu Kung Fu sporunda ulusal ve uluslararası 115 madalya kazandı. 2019 yılında Avrupa Şampiyonu olan Sıla Özge Öden,  bu sene çevrimiçi düzenlenen gösteri şeklindeki Wushu Kung Fu Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde etti. Son olarak iki hafta önce Sakarya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda iki kez şampiyon olan Sıla, "Spora ilk olarak 4 yaşında jimnastikle başladım. 2,5 yıl jimnastik yaptım. Daha sonra 6 yaşında Wushu’ya başladım. Jimnastikteyken de Konya ikinciliğim vardı. Wushu’ya ilk gittiğimde çok kalabalık diye almamışlardı. Jimnastiği bıraktığımda evde kendi kendime sopalarla hareketler yapmaya çalışıyormuşum, ailem sopalarımı elimden almaya çalışıyormuş. Ben yine de sopalarımla hareketler yapmaya devam ettim. Daha sonra babamın arkadaşı, Wushu sporunu görüyor, babama bahsediyor. Babam beni götürdü ama grup çok kalabalık diye almadılar. Sonra beni bir hafta deneme sürecine aldılar. Beni yetenekli buldukları için yarışmacı grubuna aldılar. 1 ay yarışmacı grupta çalıştıktan sonra, 6 yaşımda beni hemen Türkiye Şampiyonluğu Grubu'na yolladılar" ifadelerini kullandı.

DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Wushu Kung Fu sporuna başladığı günden beri ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atan ve ilk milliliğini küçük yaşlarda alan Sıla, "İlk milliliğimi 11-12 yaşımda aldım, Yunanistan’da Balkan Şampiyonası vardı. Balkan Şampiyonu olmuştum. Uluslararası derecem var. O da Fas’ta yapılmıştı. 2018’de Brezilya’da Dünya Şampiyonluğu yapılmıştı, orada da dünya 4’üncüsü olmuştum. 2019’da Rusya’da Avrupa Şampiyonası olmuştu,  Avrupa Şampiyonu oldum. 2021’de de online Dünya Şampiyonluğu vardı. Orada ise dünya 2’ncisi oldum. İki hafta önce Sakarya’da Türkiye Şampiyonası oldu, iki kez Türkiye Şampiyonu oldum" diye konuştu.  

Küçükken yaramaz bir çocuk olduğunu için bu spora gönderilen Sıla, "İlk başladığımda bu başarılan geleceğini hiç tahmin etmiyorduk. Öylesine spora gitmek için, evde yaramaz olduğum için beni göndermişti ailem. Türkiye Şampiyonası'na katıldığımda ailem hocalarım hepsi umut bağlamıştı. Yavaş yavaş Türkiye, Balkan, uluslararası, Avrupa ve dünyada dereceler kazanmaya başladım. Ailem bu süreçte bana çok destek oldu. Ailem sayesinde buralara kadar geldim. Hocalarım, ailem ve arkadaşlarım çok gurur duydu benimle. Ben herkesten daha çok sevindim zaten" dedi.

Duygu KARAKOÇ / KONYA, (DHA)-

 
Yurtta kar, Antalya'da bahar
 
Burada ne yazıyor?.. Bilen varsa yazsın...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuri Şahin: Antalya bu kupayı çok istiyor
Fraport TAV Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Beşiktaş ile Katar'da ...
Alanyaspor'da Francesco Farioli dönemi
Aytemiz Alanyaspor, Bülent Korkmaz ile yolların ayrılmasının ardından ...
Ligin en centilmen takımı Antalyaspor
Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk devresinde en centilmen takım, Fraport ...
 
Alanyaspor, kupada son 16'ya adını yazdırdı
ZİRAAT Türkiye Kupası 5. turunda Aytemiz Alanyaspor, TFF 3. Lig takımlarından ...
Antalyaspor'da ilk yarının yıldızları Nuri Şahin ile Fredy
FRAPORT TAV Antalyaspor, sezonun ilk devresini 22 puanla kapatırken, takımın ...
Antalyaspor kupada tur atladı: 2-1
Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu karşılaşmasında Fraport TAV Antalyaspor, ...
 
Kayakta Türkiye'yi temsil edecek isimler belli oldu
Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olan Kış Olimpiyat Oyunları'nda ...
AFJET Afyonspor, 9 maçta yükselişe geçti
TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden AFJET Afyonspor, ligin ilk 10 haftasında ...
Serik Belediyespor devreyi mutlu tamamladı
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor, sezonun ilk ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva