AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
29 Şubat 2024 Perşembe - 11:24

Yargıtay, Hatice'nin katiline verilen müebbeti onadı

BURDUR'un Bucak ilçesinde Hatice Işık'ı (28) eşinin yanında av tüfeği ile öldüren Ramazan Topay (33) hakkında verilen ömür boyu hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Hatice Işık'ın ailesinin Avukatı Süleyman Uysal, kararın kadın cinayetleri konusunda örnek olması gerektiğini söyledi.

Yargıtay, Hatice nin katiline verilen müebbeti onadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bucak'ta 2 çocuk annesi Hatice Işık, 28 Nisan 2021'de Gazi Caddesi'ndeki şarküteride eşi Mehmet Işık'ın yanında Ramazan Topay tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Kaçan Topay, bir süre sonra polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Topay, tutuklandı. Topay hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

'HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM'

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ramazan Topay ifadesinde Hatice Işık ile bir dönem arkadaşlığı olduğunu öne sürerek, olay günü kendisini arayan ve Hatice'nin akrabası olduğunu söyleyen kişiler tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Bunun üzerine aradığı Hatice Işık'ın da kendisine hakaret ettiğini savunan Ramazan Topay, daha sonra olay yerine gittiğini, 'korksun' diye ateş etmek isterken panikle Hatice Işık'ı vurduğunu, panikle olay yerinden uzaklaştığını, amacının öldürmek olmadığını anlattı.

Eşinin sanıkla arkadaşlığını bilmediğini söyleyen Mehmet Işık ise Ramazan Topay'ın olay yerine gelip, "Çıkın dışarı şerefsizler. Hepinizi öldüreceğim" deyip hedef gözeterek üç el ateş ettiğini söyledi. Ramazan Topay, 2022 Nisan ayında tamamlanan yargılama sonucu ömür boyu hapse mahkum edildi. Bölge İstinaf Mahkemesi'nin Burdur Ağır Ceza Mahkemesi kararını onamasının ardından sanık avukatının Yargıtay'a yaptığı itiraz da esastan reddedildi. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce verilen kararda, sanık Ramazan Topay hakkında verilen ömür boyu hapis cezası oy birliğiyle onandı.

YARGITAY: HUKUKA AYKIRILIK BULUNMAMIŞTIR

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin gerekçeli kararında, şöyle denildi:

"Yargılama sürecindeki işlemlerin usul ve kanuna uygun yapıldığı, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı, hükme esas alınan ve reddedilen delillerin açıkça gösterildiği, vicdani kanının dosya içindeki belge ve bilgilerle uyumlu olarak kesin verilere dayandırıldığı, alınan tüm raporların yeterli ve hüküm kurmaya elverişli olduğu, dava dosyası tekemmül ettirilerek karar verildiği, eksik incelemenin bulunmadığı, adil yargılanma ve savunma hakkının ihlalinin söz konusu olmadığı, eylemin sanık tarafından bilerek ve isteyerek öldürme kastı ile gerçekleştirildiğinin saptandığı, suç vasfı ile yaptırımların doğru biçimde belirlendiği, ilk haksız hareketin sanıktan kaynaklandığına ve maktulden sanığa yönelen etki-tepki dengesini bozacak nitelikte haksız söz veya davranış bulunmadığına ilişkin mahkemece yapılan değerlendirmede ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasında isabetsizlik bulunmadığı, takdiri indirimin mahkemenin takdir yetkisi kapsamında, yasal, yerinde ve yeterli gerekçelerle sanık hakkında uygulanmamasına karar verildiği anlaşıldığından sanık müdafinin temyiz sebeplerinin incelenmesinde hukuka aykırılık bulunmamıştır. Oy birliğiyle temyiz isteminin esastan reddi ile hükmün onanmasına karar verilmiştir."

'ÖRNEK KARAR OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Hatice Işık'ın ailesinin avukatı Süleyman Uysal, "Hatice Işık davası Bucak ilçesini sarsan önemli bir dava olmuştu. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi bu davaya ilişkin olarak ömür boyu hapis cezasına hükmetmişti. Bu karara yapılan itiraz üzerine Antalya Bölge İstinaf Mahkemesi ömür boyu hapis cezasını onadı. Şimdi de elimize Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin ömür boyu hapis cezasını onayan kararı ulaştı. Bu kararın önemli olduğunu düşünüyoruz. Kadın cinayetleri konusunda örnek karar olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu davalarda alınabilecek cezalarda önemli bir karar olarak düşünüyoruz. Umarım bir daha kadın cinayeti işlenmez, umarım kimse bu yola tevessül etmez" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

 
SMA'lı Mihra Helin'in annesi: Hiçbir yemeğin tadını bilmiyor
 
Direksiyon başında uyuyakalan sürücü, 2,37 promil alkollü çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası'ndan dayanışma yemeği
BURDUR Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası ...
Ağıldaki çoban cinayetinde suçunu itiraf eden kardeş tutuklandı
BURDUR'da ağılda av tüfeğiyle vurularak öldürülen çoban Cihan Karaca'nın ...
Kemer'e Geleneksel Ürün Pazarı kurulacak
BURDUR'un Kemer ilçesinde Burdur- Fethiye kara yolu üzerine Geleneksel ...
 
Üniversite öğrencileri fidan dikti
BURDUR'un Bucak ilçesinde üniversite öğrencileri fidan dikip çevre temizliği yaptı.
Burdur'da 'arama, kurtarma' tatbikatı
BURDUR'da trafik kazası, afet, yangın gibi olağan dışı durumlara müdahale ...
Evde gazdan zehirlenen çift ölü bulundu
BURDUR'da Mehmet (80) ve Fatma Üstün (78) çifti evlerinde ölü bulundu. ...
 
Ağlasun'da iki katlı ev yandı
BURDUR'un Ağlasun ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap ev yandı.
Baca yangını büyümeden söndürüldü
BURDUR'un Ağlasun ilçesinde 3 katlı evin bacasında başlayan yangın büyümeden söndürüldü.
Polis, doğum gününde engelli Ahmet'i sevindirdi
BURDUR'da trafik ekibinde görevli polis memuru İsmail Koçak, engelli Ahmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva