Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
6 Ağustos 2018 Pazartesi - 13:00

Yaylada kavga çıktı, çadır ateşe verildi

RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesi Gito Yaylası'nda, yaylacıların ortak kullandığı mera alanına ticari amaçlı kurulan çadırda satış yapılması gerginliğe neden oldu. Hayvanlarını otlatamadıklarını belirten bir grup yaylacı, çadır sahibine tepki gösterdi.

Yaylada kavga çıktı, çadır ateşe verildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çamlıhemşin ilçesinde son yıllarda yerli-yabancı turistlerin ilgi gösterdiği doğal güzelliği ile öne çıkan Gito Yaylasında, yaylacıların ortak kullandığı mera alanına ticari amaçlı çadır kuran Hasan Toroslu ziyaretçilere yiyecek-içecek satışına başladı. Yaylanın ortak mera alanının kapandığını belirten yaylacılar da hayvanlarını otlatamadıkları gerekçesiyle çadırın kaldırılması için imza topladı, Çamlıhemşin Kaymakamlığı'na şikayette bulundu. Yaylaya gelen Jandarma ekipleri tutanak tutarak ceza kestiği Hasan Toroslu hakkında 'mera alanını işgal'den yasal işlem başlattı.

YAYLACILAR TEPKİLİ

Çadırda ticari faaliyetin sürmesi yaylacıların tepkilerine neden oldu. Mera alanında toplanan yaylacılar tepkilerini dile getirdi.

Otlak alanlara kurulan çadır ve çevresinde kamp yapanlar nedeniyle hayvanlarını otlatamadıklarını ifade eden Emine Candan, "Çevreye çöp, camlar atılıyor. Cam şişeler hayvanlarımıza zarar veriyor. Hayvanlarımız merada otlayamayınca ormana gidiyor. Bu kez de yabani hayvanlar saldırıyor. Otlak alanların hayvanlara bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Yaylanın mera alanının işgal altında olduğunu belirten Selime Sarı ise "Yaylanın tadı kaçtı. Ben hayvancılıkla geçimimi sağlıyorum. Hayvanlarımı otlatamıyorum. Gitsinler çadırları başka yerde kursunlar. Bu alanlar hayvanlarındır" diye konuştu.

Mera alanının kendilerine bırakılmasını isteyen Maksude Cihan da  "Hayvanlarım meraya atılan zararlı maddelerden dolayı zehirlendi. 20 bin TL zararım var.  Bu çadırlar mera alanından kalkmalı. Yayla içinde bu kişinin yeri var. Gitsin orada kursun. Burası hepimizin ortak alanıdır" ifadelerini kullandı.  

'YAYLAYI VERMEYECEĞİZ, DİRENECEĞİM'

Mera alanında hayvan otlatmaya yer kalmadığını anlatan Zeynep Candan "Bu hayvan nerede otlayacak. Hayvanın otlak alanı yok. Hayvan o tarafa gidiyor biri kovalıyor, öteki tarafa gidiyor başkası kovalıyor. Ben yaylamı seviyorum. Buraları bize bıraksınlar.Birileri 2 kuruş kazanacak diye yaylayı kimseye bırakamayız. Bu nedir? Biz hayvancılıkla geçiniyoruz. Hayvancılıkla çocuklarımı okutuyorum. Turizme bir şey demiyoruz. Turizmle hayvancılık ayrılsın. Yaylada ot kalmadı. Sesimizi duysunlar. Yaylayı vermeyeceğiz, sonuna kadar direneceğim" diyerek tepkisini dile getirdi.

ÇADIR SAHİBİ: İZNİMİ ALDIM

Mera alanında çadırda işletmecilik yapan Hasan Toroslu da yayla alanını kiraladığını öne sürerek aldığı vergi levhası ile işletmecilik yaptığını belirtti. Toroslu, "Bunların hepsi rant peşindeler. Kendileri bir şey yapmak istiyor. Beni çekemiyorlar. Ben bu yaylanın insanıyım. Gerekli izinlerimi aldım" diyerek işletmesinin yasal olduğunu savundu.

ARBEDE ÇIKTI, ÇADIR ATEŞE VERİLDİ

Mera alanında tepkilerini dile getiren yaylacılar Hasan Toroslu'ya tepki gösterdi. Gerginlik üzerine yaylacı bir kadın, sandalye ile çadıra saldırdı, malzemeleri kırdı, döktü. Gerginliğin tırmandığı yaylada bir başka yaylacıda benzin dökerek çadırı ateşe verdi. Alevlere teslim olan çadır kısmen yandı. Tepkili yaylacılar ardından mera alanından ayrıldı. Hasan Toroslu da aradığı jandarmaya şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.  

RIZE'NIN CAMLIHEMSIN ILCESI GITO YAYLASINDA MERA ALANINA TICARI AMACLI CADIR KURULMASI GERGINLIGE NEDEN OLDU. YAYLACI KADINLAR CADIRA SALDIRDI.BAZI YAYLACILAR CADIRI ATESE VERDI.  FOTO: MUHAMMET KACAR DHA

RIZE'NIN CAMLIHEMSIN ILCESI GITO YAYLASINDA MERA ALANINA TICARI AMACLI CADIR KURULMASI GERGINLIGE NEDEN OLDU. YAYLACI KADINLAR CADIRA SALDIRDI.BAZI YAYLACILAR CADIRI ATESE VERDI.  FOTO: MUHAMMET KACAR DHA

RIZE'NIN CAMLIHEMSIN ILCESI GITO YAYLASINDA MERA ALANINA TICARI AMACLI CADIR KURULMASI YAYLACILARIN TEPKISINE NEDEN OLDU.  FOTO: MUHAMMET KACAR DHA

YAYLACI SELIME SARI, TEPKISINI DILE GETIRDI.  FOTO: MUHAMMET KACAR DHA

Muhammet KAÇAR /RİZE (DHA)

Etiketler:
 
Sıcaktan bunalan sokak hayvanlarına soğuk buhar
 
Eski belediye başkanı yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıcaktan bunalan sokak hayvanlarına soğuk buhar
YAZIN en sıcak döneminin yaşandığı bugünlerde sıcak havalardan bunalan ...
Otomobille çarpışan hafif ticari araç tarlaya uçtu: 9 yaralı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç, sürücüsünün ...
İYİ Parti'de şok üç istifa yaşandı
İYİ Parti kurucu üyeleri Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu ...
 
Bariyer ok gibi saplandı
İstanbul Bakırköy'de meydana gelen trafik kazasında bariyelerin ok gibi ...
Genç oyuncu hayatını kaybetti
Kiralık Aşk dizisinin 21 yaşındaki genç oyuncusu Oğuzhan Tükenmez, trafik ...
Cüneyt Arkın hastaneye kaldırıldı
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın, yaşadığı solunum sıkıntısı nedeniyle ...
 
İşte kurultay imzacıları... Antalya'dan kaç kişi var?
CHP'de muhaliflerin seçim sonrası olağanüstü kurultay için topladığı liste ...
Doktoru FETÖ'den tutuklandı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün cumhurbaşkanlığı döneminde doktoru ...
Polis hırsız var diye gitti göçmenleri buldu
GAZİOSMANPAŞA'da  hırsızlık ihbarına giden polis ekipleri, park halinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva