Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
7 Mart 2019 Perşembe - 05:56

Yeni Parti hakkında bomba iddialar: 50 vekil hazır

Gazeteci Nuray Başaran, TV5'te yayınlayan "Kulis Ankara" programında Mustafa Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

Yeni Parti hakkında bomba iddialar: 50 vekil hazır
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başaran, yeni partiyle ilgili şu bilgileri verdi:

AK Parti kurulduğu günden beri içinde bir kaynama var. Dikkat ederseniz o ilk zamanlarda da işte Cemil Çiçek grubu Abdülkadir Aksu grubu… Şunun şu kadar milletvekili var, bunun bu kadar, yarın ayrılıyorlar, 10 kişi 15 kişi...

Kulislerde hep bu konuşuldu ama hep gizli kapaklı, sessizce konuşuldu, kapandı. Ama ayrılmadılar Hep de bir bütün olarak Tayyip Bey onları derleyip toparlayıp yönetmeyi bildi. Fakat son dönemde gerek 16 yıllık iktidarın verdiği yorgunluk, gerekse içeride birtakım çatışmaların, taleplerin bazen yerine gelip bazen yerine gelmemesinden dolayı kırgınlıklar, çekişmeler giderek arttı. 

YENİ PARTİNİN 50 MİLLETVEKİLİ HAZIR

Eskiden birebir konuşmalarda bize söylenirdi, “off the record” denirdi. Ama işte ona göre bak denirdi bir gazeteci olarak en azından bana..  Şimdi artık işte Aydın Ünal aleni yazıyor. İnsanlar aleni konuşuyor. İki-üç kişilik grupları bırakın, 15- 20 kişilik gruplar arasında bu tartışılıyor ve AK Parti'nin içinden bence bir hareket başladı bir süre önce.

Uzun zaman önce insanlar Abdullah Gül'e ümit bağladılar. Abdullah Gül'den bir hareket beklediler.  Abdullah Bey’de çıkıyorum, çıktım, bilemiyorum yani… Dışarıya yansıyan kadarını söylüyorum. İşte Tayyip beyin uyarıları farklı şeyleri de yaşadı. Türkiye biliyorsunuz Genelkurmay başkanına git diye söylendi.

Şimdiki Savunma Bakanımız bunları yaşadı.  Abdullah Bey ile geri çekildi. Geri çekildi göründü en azından. O arada işte yeni bir parti çıktı gündeme geldi. Yeni bir parti olarak belki İYİ Parti bu oluşumu ya da bu hareketin bir sürü ötelenmesi ne sebep oldu. Ama İYİ Partide Türkiye'ye bekleneni veremediği için yani yeterince büyüyemedim merkeze oturamadığı için yeniden Türkiye'de böyle bir ihtiyaç olduğunu düşünen AK Parti'de bir grup ve rahatsız olan bir grup bu kez sanıyorum Abdullah Bey'den de bir şey beklemeden harekete geçti. Bunların başını gördüğümüz kadarıyla eski Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu çekiyor. Ve bunu da konuşmaktan şu anda asla kaçınmıyorlar.

En azından böyle bir hareket böyle bir parti çalışması yok demiyorlar. Grubunda düşünülen yani o sayılan isimlerle konuştuğumuzda size doğruluyorlar biraz da 31 Mart seçimleri bekliyorlar.

CHP’DEN DA KATILACAKLAR OLDUĞU SÖYLENİYOR

Ciddi bir ekip var yani işte Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu Mehmet Şimşek, Selçuk Özdağ gibi… Ayrı hareket etmiyorlar birlikte hareket ediyorlar. İlk kez bu insanlar ‘evet parti kuruyoruz’ diyorlar birebir konuştuğumuzda. Tayyip Bey biliyorsunuz eğer ciddi bir şey olmasaydı mitinglerde meydanlarda hedef almazdı. Demek ki ona da bazı bilgiler gidiyor ki meydanlardan muhatap alıp cevap verdi. 

Eğer böyle bir ciddiyet söz konusu değilse niye gündeme taşıdı. Üçüncüsü de yani konuştuğumuzda ‘evet böyle bir hazırlığımız var 31 Mart seçimlerini bekliyoruz seçim öncesi de çok fazla hareket edip yani bunu dillendirmek istemiyoruz Mart sonunda bir Türkiye deklarasyon ortaya çıkacak’

NİSAN AYINDA DEKLARASYON YAYINLAYACAKLAR

CHP'den seçimden sonra 1 Nisan 31 Mart sonundan kastım seçimlerden sonra merkeze oturmak istiyorlar sadece AK Parti içinden değil CHP'den de kendilerine katılım olacağını söylüyorlar .

Hatta milletvekili bazında görüşmeler yaptıklarını söylüyorlar. CHP’li bazı milletvekillerinin de ayrılıp bur partiye geçeceği söyleniyor. AK Parti’den de CHP’nin içinden de milletvekilleri var. 50 - 55 milletvekilinden söz ediyorlar Hem CHP'den hem AK Parti'den Hatta bu bence bir grup kurmaya da yeter bir sayı.

Belki de 1 Nisan’da deklarasyondan sonra hani diyorlar ya Eylül'de de partileşme ye gidecek bir grup kurduklarında zaten sorunları kalmıyor. Eğer bu sözü edilen milletvekillerinin sayısı bu kadarsa bence hiçbir sıkıntıları olmaz. İYİ Parti’den almayacaklarını söylüyorlar.

İYİ Parti’ye dokunmayacaklarını. Şu anda da çok yoğun talep ve ilgi olduğunu söylüyorlar. Ben söylediklerini söylüyorum. Çekirdek ekipte olanlarla konuşmalarımı aktarıyorum.  Seçimden sonra deklarasyon yayınlayacaklar. Çok büyük teveccüh olduklarını hem CHP'den AK Parti içinde milletvekili bazında kendilerine başvuruları olduğunu ve katılımlar olacağını söylüyorlar.

Hatta elini 50- 55 milletvekilinden söz ediyorlar . Ben çekirdek kadro ile konuşmalarıma aktarıyorum .Peki ben dedim ki yani olur ya bunların içinde de FETÖ'nün siyasi ayağından söz ediliyor.

Yani Türkiye'nin şartlarına göre ihanet ettiler noktasında bir operasyon olursa,  sizde kim FETÖ’ye yakın kim değil, şu anda tabii biz Savcı ya da Hakim değiliz ama herkes olabiliyor. Bu şartlarda böyle bir şeyden korkmuyorsunuz mu diye sordum ‘ korkmuyoruz, bizi içeride atabilirler’ dediler. Çok cesurlar yani…

 
Muhittin Böcek: Hiç seçim kaybetmedim!
 
Zuckerberg: Facebook gizlilik odaklı platforma dönüşecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türel CNN Türk'ün konuğu oldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı ve bu seçimde ...
Doğanoğlu’ndan her gün açık pazar sözü
Cumhur İttifakı Konyaaltı belediye başkan adayı Gaye Doğanoğlu, Liman ...
MHP İl Başkanı Aksoy, il başkanlarını tartışmaya çağırdı
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalya'daki ...
 
İşte kesinleşen Antalya Büyükşehir adayları
31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi ile ilgili ...
Deniz Baykal okları partisine çevirdi...
Sabah yazarı Mahmut Övür, Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret etti. Övür, ...
Tütüncü: Kepezlilerin güveniyle yola çıktık
İLÇESİNDEKİ Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katılan Kepez ...
 
İbrahim Uslu'ya göre bu seçimin farkları...
ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, ittifakların yerel seçim sonuçlarına ...
Tütüncü'den 3'üncü dönemi için 123 proje
KEPEZ ilçesinde iki dönemdir belediye başkanlığı yapan AK Partili Belediye ...
'Gülen'i dinleyip yetiştik' diyen vekil TBMM'ye başkan oldu
Yeni Meclis Başkanı AK Partili Mustafa Şentop'un 17-25 Aralık sonrası A ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva