Genç kadın ötanazi ile hayata veda etti
Genç kadın ötanazi ile hayata veda etti
Adliyede tuvalet krizi çözüldü
Adliyede tuvalet krizi çözüldü
7. Antalya Akra Caz Festivali Dany Brillant ile başladı
7. Antalya Akra Caz Festivali Dany Brillant ile başladı
Muratpaşa’nın tüm plajları mavi bayraklı
Muratpaşa’nın tüm plajları mavi bayraklı
5 Ekim 2015 Pazartesi - 15:59

Yeni emek referanduma gidiyor

KEPEZ Belediyesi tarafından 'Yeni Emek Mahallesi'nde hazırlanan kentsel dönüşüm projesi için 18 Ekim'de referandum yapılacak.

Yeni emek referanduma gidiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kepez Belediyesi'nin hazırladığı 'Yepyeni Yeni Emek Projesi' başlıklı kentsel dönüşüm planıyla tanıştırıldı. Erdem Bayazıt Kültür Mahallesi'nde düzenlenen proje tanıtımına, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kentsel Tasarım Müdürü Barış Soykan, ilgili bürokratlar, Ak Parti Kepez Başkanı Yusuf İşeri ve çok sayıda Yeni Emek Mahallesi sakinleri katıldı. Toplantıda planlama ayrıntılı şekilde anlatılırken, vatandaşlar da merak ettiği konular hakkında bilgilendirildi.

KİRA YARDIMI YAPILACAK

İçinden yeni tramvay hattının geçeceği mahallede yapılan yeni planlamayla, küçük arsalar birleştirilerek büyük adalara dönüştürülecek. İçinde otopark, parklar, sosyal ve spor alanlarının yer alacağı büyük ve lüks sitelerin yer alacağı adalarda, binalar 10'ar katlı olabilecek. İnşaat emsali 0.60 olan küçük arsaların en az 10 bin metrekarelik adalara dönüştürülmesiyle, emsaller 0.90 olacak. 1.7 promosyon çarpanıyla birlikte, 0.60 olan inşaat emsali, yaklaşık 3 katı olan 1.7'ye çıkacak. Planlamayla hak sahipleri 3 tane 90 metrekarelik daire sahibi olacak. Eski daireleri olanlar ise aynı ölçekte yeni daire sahibi olurken, vergi ve harç ödemeyecek, inşaat süresince aylık 650 lira kira yardımı alacak.

HALKIN KATILIMIYLA PROJE ÜRETİYORUZ

Kepez'deki projeler artık ortak akılla ve halkın katılımıyla üretildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Tütüncü, "Projelerimiz halkla paylaşılıyor, referanduma sunuluyor. Kabul edilirse, halkımızla birlikte uygulanıyor" dedi. Projeyi 18 Ekim'de referanduma sunacaklarını belirten Tütüncü, "Mahalleliler kabul ederse, Yeni Emek'i, yine halkımızla birlikte yenileyeceğiz. Benimsediğimiz yöntem, 'Ben yaptım oldu' değil, katılımcı yönetimin yol göstericiliğidir. Eskiyen mahallelerimizi halkımızla elbirliği ve gönül birliği içinde yenileyeceğiz" dedi.

BİNALARI BELEDİYE YAPMIYOR

Teknik anlamda kentsel dönüşüm olmadığı için buradaki inşaat çalışmalarını belediyenin yapmayacağının altını çizen Tütüncü, hak sahiplerinin istedikleri müteahhitle anlaşabileceğini söyledi. Mahalle sakinlerinin kat artışı taleplerine cevap verecek en iyi formülü sunduklarını belirten Tütüncü, önceki imarda yapılamayacak kat artışlarını bu şekilde yapılabileceğini söyledi.

'BİZE DÜŞEN SİZİ MEMNUN ETMEK'

Mahallelilerin planı kabul etmesi durumunda sitelerin 2 yıl içinde vücut bulabileceğini belirten Tütüncü, "Yapalım, kabul ediyoruz diyorsanız, bu planı uygulayacağız. Hemşerimiz arzu ediyorsa yaparız, arzu etmiyorsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Kabul etmezseniz de, pes etmeyiz. Daha iyi bir formül bulunabilir mi, onu araştırırız. Ama şu an daha iyi bir formül yok. Bize düşen görev, yasaların bize gösterdiği çerçeve içinde formüller üretmek, çalışmak. Bana sorarsanız bundan iyisi Şam'da kayısı" diye konuştu.

KÜÇÜK ARSALAR DEĞERSİZ

Kepezlilerin yıllardır gayrimenkullerin hep düşük olmasından dert yandığını belirten Tütüncü, bunun sebebinin, arsaların küçük ve inşaatların kalitesiz olduğunu söyledi. Tütüncü, küçük arsaların getirdiği olumsuzlukları şöyle anlattı:

"Arsaların küçük olmasıyla, bu parselleri ızgara gibi ayıran yollar yapılıyor. Böyle olunca şehircilik hizmetleri kaliteli yapılamıyor. Buralarda Antalya'nın diğer yerlerindeki gibi lüks konutlar yapılamıyor. İnşaat kalitesi de çok önemli. İnşaat kalitesinin artması için, geniş araziler gerekiyor. Geniş arazi olunca iyi işler yapan müteahhitler geliyor." Toplantıda Kentsel Tasarım Müdürü Barış Soykan da proje hakkında bilgi verdi.


KEPEZ BELEDIYESI TARAFINDAN 'YENI EMEK MAHALLESI'NDE HAZIRLANAN KENTSEL DONUSUM PROJESI ICIN 18 EKIM'DE REFERANDUM YAPILACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KEPEZ BELEDIYESI TARAFINDAN 'YENI EMEK MAHALLESI'NDE HAZIRLANAN KENTSEL DONUSUM PROJESI ICIN 18 EKIM'DE REFERANDUM YAPILACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) - 

 
'Sanayi sitesi modernleşecek'
 
Muratpaşa- Prag dostluğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sanayi sitesi modernleşecek'
KEPEZ Belediyesi, Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile İnşaat ...
Kopan kolu dikilen Pelin, parmaklarını oynatabiliyor
ANTALYA'da 5 yıl önce bindiği asansörün kabini ile duvar arasına sıkışması ...
Antalya'da terör operasyonu: 15 gözaltı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından PKK ...
 
Anadolu Ateşi dans kurslarına yoğun ilgi
ANADOLU Ateşi Dans Kursları'na kayıtlar başladı. 10 Ekim tarihine kadar ...
İcradan satılık 2 daire
Antalya 9'ncu İcra Dairesi 2 daireyi açık artırma ile satışa çıkardı.
Sen neymişsin be EXPO...
Türkiye'nin en pahalı raylı sistem projesi Antalya'ya yapılıyor. Eskişehir ...
 
Cemaat geldi cenaze yoktu
SUUDİ Arabistan'da hac ibadeti sırasında Medine'de geçirdiği kalp krizi ...
Midibüs bisikletlilere çarptı: 3 yaralı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde antrenmandan dönen bisikletlilere Ayhan Akdağ ...
Telefon dolandırıcıları Alanya'da yakalandı
KARAMAN'da çeşitli kişileri 70 bin TL dolandırdıkları öne sürülen 2 şüpheli, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva