Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
17 Mart 2023 Cuma - 15:41

Yıkımı yapılan bina yan binanın üzerine çöktü

BAHÇELİEVLER Ceylan Sokak'ta bulunan bir binanın yıkımı sırasında çökme meydana geldi. Yıkımı yapılan 44 yıllık bina, 18 yıllık yan binanın üzerine doğru çöktü. Katlarında hasar oluşan bina tahliye edilirken, olayda can kaybı yaşanmadı.

Yıkımı yapılan bina yan binanın üzerine çöktü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi Ceylan Sokak'ta 1979 yılında yapılmış kentsel dönüşüm kapsamındaki 6 katlı riskli binanın yıkımı esnasında çökme meydana geldi. Çökme esnasında, 18 yıllık, 6 katlı Albayrak Apartmanı'nın duvarlarında hasar meydana geldi. Öğle saatlerinde yaşanan olayda, olay yerine çok sayıda, sağlık ekibi, polis ve itfaiye de sevk edildi. Olayda, ölen ya da yaralanan olmadı. Görgü tanıkları, yıkımı yapan kepçe operatörünün kaçtığını söyledi. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ve Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe de olay yerine incelemelerde bulunmak için geldi.  Boztepe, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.   Bahçelievler Belediye BaşkanıHakan Bahadır da, "Ruhsatlı bir yıkım, kaçak bir yıkım değil. İçeride yaşayanları biz misafir edeceğiz. En kısa zamanda da duvarın yapılmasını hemen isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.  

VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ  

Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, yaptığı açıklamada, "Kısmi bir mal kaybımız dışında can kaybımız ve ciddi bir hasarımız yok. Savcılığımız bilgilendirildi. Konuya ilişkin gerekli adli takip başlayacak. Oluşan hasarı da şu an belediye personelimiz gerekli keşfi yapıyor en kısa sürede hem müteahhit üzerinden hem de bizim üzerimize düşen bir şey varsa o çerçevede karşılayacağız. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi. 

ZARAR GÖREN BİNAYI MÜHÜRLEDİK 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. 

Bahadır, "Bugün maalesef üzücü bir olayımız oldu. 6 katlı eski binamız kentsel dönüşüm kapsamında yıkım ruhsatı alıyor, öndeki arsa boş orayı yıkmış, bugün de arkadaki yeri yıkmaya çalışıyordu. Teknik arkadaşlar inceleyecek, savcılık karar verecektir. Yıkımın 5 dakikasında üstten kepçeyi vurduğu gibi yıkılması gereken bina yıkılıyor, bir anda, plansız ve düzensiz olarak yıkılıyor. Yanındaki binanın duvarlarına zarar veriyor. Eski binada kimsenin olmadığını düşünüyoruz ama yine de AFAD'a haber verdik, onlar bakacaklar. Zarar gören binadaki arkadaşlarımız da komşularımızı da boşalttık. Binayı mühürledik. Orayla ilgili incelemeyi yapıyoruz" diye konuştu. 

KAÇAK BİR YIKIM DEĞİL, SAVCILIK KARAR VERECEK 

 Bahadır, "Kentsel dönüşümde yapılması gerekenleri söylüyoruz. Önlem aldıklarını iddia ediyorlar. Ruhsatlı bir yıkım, kaçak bir yıkım değil. İçeride yaşayanları biz misafir edeceğiz. En kısa zamanda da duvarın yapılmasını hemen isteyeceğiz. Her yıkım başında belediyenin zabıtanın tedbir alması gibi bir durum yok. Bu durumun cezai yaptırımı var. Hem biz belediye olarak gerekli yaptırımı uygulayacağız, ayrıca savcılık da kepçe operatörü, müteahhiti, mühendisi sorumlu şantiye şefinin üzerinde gereğini yapacaktır. Zarar gören binanın kolonları zarar görmemiş. Dış duvarında, bir kontrol ettirilir, bakılır" dedi.  

ÇOCUKLARIMA BİR ŞEY OLDU DİYE ÇOK KORKTUM 

Yıkılan binanın üzerine çöktüğü bina Albayrak Apartmanı'nda yaşayan Filiz Demirci, "Çocuklarım evdeydi. Sabah burayı hem kazıyorlardı hem de yıkmaya çalışıyorlardı. Aklıma da geldi binayı kesin üstümüze devirecekler diye. Ben işe gittim kızlar beni anne bizim bina yıkıldı diye aradı. Geldim, salonla yatak odası tamamen gitmiş. Allah'tan çocuklarım orada değildi. Evde küçük bebek vardı. Sadece evim hasar gördü. Eşim uyarmış onları ne yapıyorsunuz bina üstümüze çökecek diye, gir içeri demişler. Bunu yıkarken de zorla yıktılar. Burası güçlendirme yapılmış, günlerce betonu zorla yıktılar. O zaman da bina hep sallanıyordu. Bu kadar dar sokakta öyle yukardan vurarak ev mi yıkılır. Gidip bir yerde kalacağız, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarıma bir şey oldu diye korktum. Eşim yatak odasında sıkışmıştı kapıyı kırıp çıkarttık onu. Can kaybımız yok" ifadelerini kullandı. 

Binada yaşayan bir başka kişi de, "Kepçeciyi uyardığım halde adam bana içeri geç diyor. İçeri girmemle binanın çökmesi bir oldu. Ben de araya sıkışıp ölebilirdim" dedi.  

YANLIŞ KOLONA VURMASINDAN DOLAYI BİNA ÇÖKTÜ 

Olayın görgü tanığı esnaf Aykut Aküzüm de, "Kepçe tek başına çalışma yapıyordu, bir arkadaş da elinde suyla suluyordu. Arkadaşımız bu ne yapıyor kolona vuruyor dedi. Yanlış kolona vurduğu çok açık belliydi. Oradan buraya gelene kadar zaten bina çöktü. Hasar olan yerdeki amcaya bir şey oldu dedik. O hemen çıktı, isyan etti. Hiçbir önlem, hiçbir şey yoktu burada. Hemen polis geldi, itfaiye geldi. Olaya müdahale ettiler. Kesinlikle yanlış kolona vurmasından dolayı bina çöktü. Operatör indi ve kaçtı" diye konuştu.  

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI.ISTANBUL, (DHA)

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI.ISTANBUL, (DHA)

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI. BAHCELIEVLER BELEDIYE BASKANI HAKAN BAHADIR OLAY YERINDE INCELEMELERDE BULUNDU. ISTANBUL, (DHA)

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI. BAHCELIEVLER KAYMAKAMI MEHMET BOZTEPE DE OLAY YERINDE ACIKLAMALARDA BULUNDU. ISTANBUL, (DHA)

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI. ESNAF TARIK USTA, YASANILANI ANLATTI. ISTANBUL, (DHA)

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI. GORGU TANIGI AYKUT AKUZUM DE YANLIS KOLONA VURULDUGUNU SOYLEDI. ISTANBUL, (DHA)

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI. ALBAYRAK APARTMANI'NDA YASAYAN BIRI DE KENDISININ DE OLAYDA OLEBILECEGINI SOYLEDI. ISTANBUL, (DHA)

BAHCELIEVLER CEYLAN SOKAK'TA BULUNAN BIR BINANIN YIKIMI SIRASINDA COKME MEYDANA GELDI. YIKIMI YAPILAN 44 YILLIK BINA, 18 YILLIK YAN BINANIN UZERINE DOGRU COKTU. KATLARINDA HASAR OLUSAN BINA TAHLIYE EDILIRKEN, OLAYDA CAN KAYBI YASANMADI. HASAR GOREN APARTMANDA YASAYAN FILIZ DEMIRCI DE COCUKLARI ICIN COK KORKTUGUNU BELIRTTI. ISTANBUL, (DHA)

Ersan SAN - Mikail BIYIKLI/ İSTANBUL (DHA)

 
Estetik Operasyonlarında Meme Büyütme Estetiğinin Yeri
 
Antalya Büyükşehir'e 400 milyon borçlanma yetkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak ortasında tekme ve yumruklu kavga
MERSİN'de iki sürücü arasındaki park tartışması kavgaya döndü. Çevredeki ...
Bindiği minibüste şoförün 10 bin TL'sini çaldı
MERSİN'in Tarsus ilçesinde, minibüse binen yolcu, sürücünün ceketindeki ...
Galeria Sitesi'nin enkazını kaldırma çalışması başladı
DİYARBAKIR’da, 1999'da kentin ilk alışveriş merkezi olarak hizmete giren ...
 
'Yaren Leylek ve Adem Amca' 12’nci yılda da buluştu
BURSA’da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz (67) ile dostluğu filme konu olan ...
Hatay'da depremin 40'ıncı gününde 'hırisi' pişirildi
HATAY'da, depremin 40'ıncı gününde, ölenlerin anısına 'hırisi' yemeği ...
WhatsApp'a devrim gibi özellik
Çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni iOS güncellemesiyle uygulamaya ...
 
Depremzede çocuklar için voleybol turnuvası
KAHRAMANMARAŞ'ta çadır kentte konaklayan çocuklar, kendileri için düzenlenen ...
2 kuyumcuyu dolandıran şüpheli tutuklandı
KONYA’da, 2 kuyumcuyu, satın aldığı altınların parasını bankadan havale ...
'Artçılar yeni inşaatlara engel değil'
DEPREM bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, inşaat çalışmalarının ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva