AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
17 Mart 2023 Cuma - 15:29

Estetik Operasyonlarında Meme Büyütme Estetiğinin Yeri

Halk arasında meme büyütme ameliyatı, tıp dilinde ise augmentasyon plastisi olarak adlandırılmaktadır. Cerrahi bir işlem olan Augmentasyon plastisi, uzman cerrahlar tarafından ve ameliyathane ortamında yapılması gerekir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak başvurulan bir uygulamadır.

Estetik Operasyonlarında Meme Büyütme Estetiğinin Yeri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Küçük memelere sahip olmak, kadınları özgüven sorunları yaşamasına neden olabiliyor. İlk nedenlerden biri olduğu söylenebilir. Bu durumdan rahatsız olan hastaların uzman bir plastik cerrahına başvurması önerilir. Aynı zamanda meme kanseri ameliyatından sonra da yaptırılan ve başvurulan bir estetik uygulaması haline gelmiştir. Aynı zamanda meme küçültme ameliyatı da sıklıkla tercih edilen bir estetik işlemidir. 

Meme Büyütme Estetiği 

Her iki memenin de boyutu birbirinden farklı olması, meme kanseri ameliyatından sonra, hacimsiz ve düşük memelere sahip olan kadınların başvurduğu bir estetik uygulamasıdır. Kişinin isteğine ve ihtiyacına göre yöntemler seçilir. Meme büyütme gibi yöntemleri bulunuyor. İşlemden sonra, hasta herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmamak adına uzman cerrahları tercih etmesi ve iyi bir araştırma yapması gerekir. 

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Doğum sonrası annenin, bebeğini emzirmeye başlamasıyla birlikte memeler hacim kaybeder. Memelerde hacimsizlik ve düşüklük görülmesi durumunda augmentasyon plastisiye başvurulur. Sadece bu nedenlere bağlı olarak değil aynı zamanda meme gelişimi olmayan kadılarda sıklıkla başvuruyor. 

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Augmentasyon plastisinın 3 yöntemi bulunmaktadır. Bunlar meme başı, meme altı ve koltuk altı şeklindedir. Genel anestezi altında, hijyen kuralları ve ameliyathane ortamında yapılan bir işlemdir. Hastanın hazırlanması, anestezi ve meme büyütme operasyonuyla birlikte işlem yaklaşık olarak 60 dakika sürmektedir. Aynı gün hasta taburcu edilir. Ancak kişinin rutin hayatına dönmesi 1 haftayı bulacaktır. Bir gebelik durumu varsa, estetiğin doğumdan sonra yapılması önerilir. 

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Memelerin büyük olması veya sarkmasına bağlı olarak meme küçültme ameliyatına başvurulur. Aynı zaman da kişinin gözüne hitap etmemesi, beğenmemesi ve simetrik olmaması gibi durumlarda yapılır. Ameliyat öncesi, hasta psikolojik olarak kendini hazırlaması gerekir. 

Herhangi bir sağlık sorununun olması veya kanser tedavisi gören hastaların tüm bu bilgileri uzman hekime söylemesi büyük önem arz ediyor. Aynı zamanda kullandığı herhangi bir ilaç varsa doktora danışmadan hemen kesmemesi gerekir. Uzman hekimler tarafından yapılması, oldukça önemli bir konudur. Aksi takdirde bazı sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Bunun için iyi bir araştırma yapmak gerekir. 

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatından sonra hastaya korse giydirilir. Yaklaşık 1 hafta 10 gün kullanma zorunluluğu bulunuyor. Ameliyattan 24 saat içerisinde buz uygulaması yaparak, şişliğin azalması sağlanır. İlk iki hafta hastanın yeme ve içmesine oldukça fazla dikkat etmesi gerekir. Kolların, baş hizasından yukarı kaldırılmamasında dikkat edilmesi gerekir. Kişi 10 gün içerisinde günlük rutin hayatına dönebilir.  

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Genel anestezi adı altında, ameliyathane ortamında ve uzman cerrahlar tarafından yapılması gereken bir operasyondur. Meme dikleştirme operasyonu, uzman hekimlerle ön görüşme sağladıktan sonra yapılır. 

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme ameliyatı aslında bir küçültme ameliyatıdır. Göğüste meydana gelen sarkmalardan dolayı bu uygulamaya sıklıkla başvurulur. Bu sarkmalar bazı nedenlere bağlı olarak meydana gelmektedir. Emziren annelerde ve sık sık kilo alıp veren kişilerde sarkmalar görülür. Hacimsiz ve sarkık göğüslere sahip olan kişiler estetik ameliyatı olabilir. 

Meme Dikleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Halk arasında meme dikleştirme olarak, tıp dilinde ise mastopeksi olarak adlandırılmaktadır. Mastopeksi de iki farklı yöntem mevcut. Birincisi büyük memelere sahip olan kişilerden fazla dokuyu alarak, ikincisi ise küçük memelere sahip olanlara ise cilt altına silikon yerleştirilir. 

 
Genç kemancılar, depremzedeler için çaldı
 
Yıkımı yapılan bina yan binanın üzerine çöktü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En Sık Başvurulan Burun Estetiği Uygulaması
Burun estetiği olarak bilinen rinoplasti uygulamasını hem kadınların hem ...
Açık Emar Nedir? Avantajları Nelerdir?
MRI görüntüleme işlemi erken teşhis ya da tedavi için kullanılan bir yöntemdir. ...
Retina Dekolmanı Tedavisi
Retina dekolmanları en sık görülen göz içi hastalıkları arasında yer alır. ...
 
Diz Artroskopisi Tedavisi
Diz artroskopisinin pek çok nedenleri söz konusudur. Bu sağlık sorunu ...
Meniden Kan Gelmesi Tehlikeli Mi?
Meninizden kan gelmesi tehlikeli hastalıkların habercisi olabilir. Bu ...
Sağlık Taramaları Güvenli Mi?
Pek çok sağlık taramaları söz konusudur. Bu yöntemlerin en büyük artıları ...
 
Görüntüleme Teknikleri Nelerdir?
Tıbbi görüntüleme tekniğiyle birlikte iç organlar hakkında daha fazla ...
Diş Estetiği ile Sağlıklı Gülüşlere Sahip Olun
İzmir diş estetiği uygulamasıyla birlikte zirkonyum kaplama, implant, ...
Mide Balonu Nedir?
Obezite hastalığı olan kişiler uygulanan tedavi yöntemlerinden biri de ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva