Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı

Serpil Nur Abiral

23 Nisan Çocuklarımızın Günü
23 Nisan 2017 Pazar


"Bugün 23 Nisan neşe doluyor insan." Çocukluğumun tekerlemesi olan sözler, bu gün yine dilimde... Çünkü bu gün Çocuk Bayramı...
 
Hepimizin bildiği gibi 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğinin ilan edildiği tarihtir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu günün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 1979 yılında ilk olarak 6 ülkenin çocuklarının katılımıyla uluslararası platforma taşınan bu milli bayramımız, her yıl 40’ın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocuklarının da bayramı olarak kutlanmaktadır.
 
Bu yıl 97.sini kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dubai de de 8 inci kez kutlanıyor. Bayramı T.C Başkonsolosluğu himayesi ve Dubai Başkonsolosluğu himayesi ve Dubai Kuzey Emirlikler Türk İş Konseyi desteği ile Sultans of Dubai gurubundan gönüllü kadınlar düzenliyor.THY’nin katkısıyla Türkiye’den gelen Acıbadem Hasan Tan İlkokulu Halkoyunları ekibinin  gösterisiyle TC Dubai Başkonsolosluğu Türkçe Kursu çocuk şarkılarıyla DuGYM Rhytmik Gymnastic Klubu şovlarıyla katılıyor. Dubai de ki Türk restoranları ikramları ve Türkiye’den Ahuzar grubunun konseri de  kutlamalara renk katıyor.

Ne kadar güzel değil mi ? Dünya çocuklarına da bu bayramı yaşatmak…
 
Ulu önderimiz Atatürk'ün, "çocuklar bir milletin geleceğidir" diyerek onlara olan güven ve büyük sevgisinin ifadesi olarak armağan ettiği bu bayramı Türk Devletinin devamını emanet edeceğimiz Cumhuriyet'imizin bekçisi olan çocuklarımızla her sene büyük bir coşku ile kutlamaktayız.

Ve ben de böylesi önemli bir günü tüm dünya çocuklarına armağan eden ulu önderimizi bir kez daha saygı, sevgi ve büyük bir özlemle anarken, bugünün çocukları yarının büyükleri olacak çocuklarımızın ve çocukça yaşamayı seven herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm kalbimle kutluyorum.
           
 Atatürk diyor ki:
 
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”
"Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz."
 
Genel kurmay Başkanlığının internet sitesinde paylaşılan afişler, Türk bayrakları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görselleriyle donatıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanan afişlerde, Ulus’taki Birinci Meclis binası ve ellerinde Türk bayrağı olan miniklerin fotoğraflarına yer verildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin görev yaptığı yerlerdeki binalara da asıldı.

Cumhurbaşkanımız Sn Erdoğan’da bu müstesna günün Türk milleti ve Çocuklar için hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Son söz..
‘Sizler, hepiniz geleceğin bir gülğ ve ikbal ışığısınız, Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz.’

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva