Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı

Serpil Nur Abiral

Deli mi, Veli mi?
30 Mart 2017 Perşembe

Neden bu başlık diye düşünmüş olabilirsiniz? Bu başlık bir tiyatro oyununun adı... Kemer de yaşayan Aktör, Şair Hüseyin Poyraz'ın  Neyzen Tevfik otobiyografisinden esinlenerek hazırladığı iki perdelik tek kişilik oyunu..
 
Hüseyin Poyraz Kemer Sanat Platformu'nun kurucularından. Her ay sanatseverlerle birlikte düzenledikleri edebiyat gecelerine bir kaç kere bende katıldım. Bir şairi, bir edebiyatçıyı konu alıp onun hakkında en ince detaylarına kadar araştırmalar yaparak müzik ve görsellerle  o kişiyi anıyor ve bilinmeyen yönlerini anlatıyorlar keyifli olarak geçen bu geceler sanatseverlerinde çok hoşuna gidiyor. Kemer gerçekten de sanat adına pek birşeyler yapılabilinecek yer değil maalesef o yüzden bu girişimi alkışlamamak elde değil.
 
Oyun Kemer Sanat Platformu'nun Nisan ayı etkinliği olarak düşünülmüş ama moderatör Hüseyin Poyraz'ın tiyatro geçmişi dolayısıyla başka bir boyut kazanarak sahneye taşınmış.

Oyunun hazırlık aşamasında aktör, Neyzen Tevfik' in geçmişine dair bir çok kaynaktan ( doğumundan, ölümüne dek)  yararlanmış, sanatını, Atatürk'e ve Cumhuriyet' e olan  bağlılığını benimsediği hiç'lik felsefesini şiirleriyle bütünleştirerek tiyatro eseri haline getirmiş. 110 dakika ve iki perde olan oyun akıcı tekst ve güçlü efektlerle 7 Nisan'da Kemer Belediyesi Tiyatro sahnesinde seyircisi ile buluşacak.
 
Aylar öncesinden hazırlıklarına başlayan Hüseyin Poyraz tekstini bitirdikten sonra Kemer Belediyesi'nin destegi ile Kuzdere semt evinde provalarını yapmaya başlamış. Dekorundan kostümüne kadar herşeyle titizlikle ilgilenen Poyraz ilk defa Kemer'li seyirci ile tanışacak olmanın heyecanını ile gün sayıyor.
 
Sanatçı tiyatro eğitimini İngiltere'de görüp, yine bu ülkede Londra'nın kenar tiyatrolarında başlayan oyunculuk serüveni ile İngiliz Kraliyet Tiyatrosuna ( Royal National Theatre ) kadar sürdürmüş, bazı televizyon dizilerinde de rol almıştır. Yakın dönemlerde Türkiyeye yerleşen sanatçı burada da sinema filmlerinde, tiyatroda da oynamıştır. Ayrıc ayazmış olduğu şiirlerden bazıları da bestelenmiş olup, Erol Parlak, Sabahat Akkiraz ve Hayko Cepkin gibi bir çok sanatçı tarafından seslendirilmiştir.

Kemer halkı umarım böyle değerli bir sanatçının kendileri için hazırladığı bu oyuna gereken ilgiyi gösterecek sanatçının ekmeği, suyu, yaşam gücü olan alkışı fazlasıyla sanatçısına verecektir.

Bu arada sanatçı oyunu sahneleme kararı aldığında en büyük destek Kemer Belediyesi'nden gelmiş. Bende bir sanatçı olarak bu duyarlılıklarından dolayı belediyemize ve başkanımız Mustafa Gül'e teşekkürlerimi sunuyorum... Oyunu sabırsızlıkla ve merakla bekliyorum.
 
”Yüksek uygarlığın, merdiveni sanattır.” (M. Kemal Atatürk)

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdullah Kaya 6 Nisan 2017 Perşembe  10:15

Sanat ve sanatçıyı destekleyen bu güzel yazı için Kıymetli Serpil Nur hanıma çok teşekkür ederim. Evet sanatçılar biraz delidir ancak herkesten akıllıdırlar. Ve onlar aşka, güzelliğe sahip olan Veli' ler yolunda yürümeye çalışırlar zorda olsa..

Yorumu oyla      4      3  
30 Mart 2017 Perşembe  23:28

Tebrik ediyorum şair ve oyuncu Hüseyin Poyraz beyi emeğe ve sanata destek veren sayın Kemer belediye başkanini kutluyorum.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva