Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi

İsa Altun

Önlemek, tedavi etmekten daha kolaydır
31 Ocak 2016 Pazar

 Dünya sağlık teşkilatının belirttiği gibi, ‘bağımlılığı önlemek tedavi etmekten hem daha kolay, hem de daha ucuzdur.’ Bunu bize ifade eden de Akçakale Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız. Madde bağımlılığında önleyici unsurlarını da şöylece sıralıyor: ‘Uyuşturucu maddeler ile ilgili yaşa uygun doğru bilgilenme. Güçlü ve pozitif aile bağları. Anne-Babaların çocuklarıyla ilgili olmaları ve çocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğinden haberdar olmaları.
   
Aile içi kuralların açık olması ve herkesin bunlara uyması. Okul, STK'lar ve kulüpler gibi kurumlarla kurulmuş güçlü bağlar. Öğrencilerimizin rol modellere ihtiyaçları var. Başta anne ve babalar olmak üzere idol kabul edilen bireylerin örnek bir duruş sergilemesi gerekiyor. Dolayısıyla ebeveynlerin her hareketi çocukları olumlu ya da olumsuz etkiliyor. Her şeyi devletten bekleme alışkanlığımız var. Bu yanlış bir düşünce. Oysa her türlü bağımlılığının önlenmesi için sadece devlete iş düşmüyor. Ailelere, Medyaya, Belediyelere, Sivil toplum kuruluşlarına da görevler düşüyor.’
   
Başta Akçakale Kaymakamı Sayın Eyüp Fırat olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunması yönünde geleneksel hale getirdikleri seminerler ve eğitimler takdire şayan. En azından risk faktörü taşıyan çocukları bilgilendirmek en azından gelebilecek tehlikelere karşı bir kalkan görevi sağlıyor.
    
Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, madde ile mücadelede eğitimin ve bilinçlendirme çalışmalarının önemine değiniyor. Başta ebeveynlere de görev düştüğünün altını çiziyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin sadece madde bağımlılığı ile değil, sigara, alkol ve teknolojik bağımlılığından da korunmaları yönünde topyekün bir bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının önemine vurgu yapıyor.
 
 Müfredatta yer alan derslerin dışında etik değerlerin de eğitiminin son derece önemli olduğunu belirtiyor. Nitekim öğrencilerin akademik başarıları için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince, il genelinde eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve merkezi sınavlarda öğrenci başarısının arttırılması amacıyla büyük bir işbirliğine imza atılmış. Yapılan işbirliği kapsamında düzenlenecek olan TEOG sınavları ve 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan YGS sınavı öncesi 11 Kasım 2015 Çarşamba günü ilçe genelinde bulunan 8 Ortaöğretim kurumunda bulunan 500 12.Sınıf ve Mezun öğrenciye YGS, 12 ve 13 Kasım 2015 tarihlerinde ise ilçe genelinde bulunan 40 Ortaokulda bulunan yaklaşık 2250 öğrenciye TEOG 1. Ve 2. Oturum hazırlık deneme sınavları gerçekleştirilmiş.

Halil Tekyıldız’ın örnek alınacak duyarlılığı
 
Akçakale ilçesinde eğitim gören çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına hayırlı bir kampanya düzenlenmiş. Hangi organizasyon olursa olsun, Lider ekibine ilham verir. Yolu açar. Başarıya giden yol motivasyondan geçer. Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız’ın onayı ve sağladığı manevi destekle, Bolatlar Ortaokul Türkçe öğretmeni Saadet Küpoğlu´nun da emek verdiği Bolatlar Ortaokulunda 4000 kitaplı bir kütüphane açılmış. Şahsım olarak yürekten tebrik ediyorum. Bu süreçte başta sosyal medyadan gelen destekle kitaplar sağlanmış. ‘pamuk toplayan eller, kitaplara dokunsun’ kitap kampanyası ile Ulusal bazda yazarlara ve gazetecilere ulaşılarak 4.000 adet kitap toplanmış.
   
Yurt içinden ve dışından gelen kitaplarla bölgede büyük bir kütüphaneye kavuşulmuş. Kütüphanelerin önemini vurgulamaya gerek yok. Okuyan, araştıran, hayatı ve dünyayı sorgulayan bireyler hiçbir zaman bağımlı bir dünyaya yelken açmazlar. Bağımsız ve analitik düşünen gençlere daima ihtiyacımız var. Şahsım olarak başta İlçe Kaymakamı Sayın Eyüp Fırat başta olmak üzere İlçe Milli eğitim Müdürü Halil Tekyıldız’a bu konudaki duyarlılıklardan dolayı şükranlarımı arz ediyorum.
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aliekber 2 Şubat 2016 Salı  12:56

Buyuk bir yaraya parmak badmis İsa Altun. Bagimlilik tum dunyanin bazina bela.

Yorumu oyla      9      3  
Murat yüksel 1 Şubat 2016 Pazartesi  13:16

İsa bey, yazınızı tasadüfen gördüm, yıllar önce Halil TEKYILDZ müdürümüm idarecilik yaptığı kurumda birlikte çalıştık, mükemmel bir idareci, bölge için bir şans, zeki, dürüst,çalışkan ve kararlı biri. Daha iyi yerlerde değerlendirilmeli.sizi kutluyorum isa bey, bu insana sahip çıkın.

Yorumu oyla      13      3  
Aynur 1 Şubat 2016 Pazartesi  06:38

Şanlıurfanın böyle insanlara ihtiyacı var. Onlara sahip çıkalım.

Yorumu oyla      13      3  
Mahmut genc 1 Şubat 2016 Pazartesi  00:16

Sayin ilce milli egitim mudurumuz Halil Tekyildiz, Akcakale icin buyuk bir hazinedir.Suan akcakalede egitim ogretimin yukselise gecmesi icin temel atmaktadir.yillardir sahipsiz olan akcakaleye sahip cikmistir.Akcakalelilerin halil tekyildiz gibi degerli birine sahip cikmalari ve her konuda kendilerine yardimci olmalarini gerektigini dusunmekteyim.

Yorumu oyla      13      3  
Halil esin 31 Ocak 2016 Pazar  23:59

Güzel bir yazı. Dilinize sağlık. ..

Yorumu oyla      13      3  
Selcuk 31 Ocak 2016 Pazar  23:58

Sayin mudurumuz her yonuyle ornek bir sahsiyettir.

Yorumu oyla      13      3  
Akçakaleli 31 Ocak 2016 Pazar  23:13

Halil Tekyıldız hocam AKÇAKALEMİZİN yetiştirmiş olduğu değerli insanlarındandır..Gençlerimize verdiği değer ve sunduğu hizmetler ayakta alışlanmalıdır.

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva