MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu

İsa Altun

Uyuşturucuya giden yol arkadaştan geçiyor
24 Mayıs 2017 Çarşamba

Avcılar İlçesi Kaymakamı Sayın Hulusi Doğan başta ‘madde bağımlılığı’olmak üzere, tüm bağımlılıklara karşı samimi ve ciddi yaptırımlar uygulamasıyla, aynı zamanda kararlılıkla üzerlerine gitmesi ile biliniyor.

Kaymakamlık bünyesinde oluşturduğu ‘ Uyuşturucu ile mücadele komisyonunda’ ailelere rehberlik hizmeti de veriliyor.  Bu kapsamda geçtiğimiz hafta içinde Bağımlılığa karşı Eğitim Yardımlaşma ve Korunma Derneği tarafından gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı bir plaketle onore edildi. Kaymakamlıkta ziyaret ettiğimiz Sayın Hulusi Doğan, uyuşturucu maddelere giden ana yolun sigaradan geçtiğini ve başta sigara olmak üzere topyekün bir seferberlik ilan ettiğini gördük.

Özellikle ergenlik döneminde bulunan çocukların anne ve babalarını da uyarıyor. ‘Arkadaş seçimi’ konusunda titiz davranılmasındaki uyarısının altındaki sebep ‘maddeyi ilk defa ikram edenin en yakındaki arkadaş olması. Çünkü torbacıların tanımadıkları kimselere herhangi bir madde satışı yapmalarının mümkün olmadığını belirtiyor.

Haklı. Çünkü hiçbir torbacı tanımadığı kişiye zehir de olsa satış yapmaz. Çünkü cezalar oldukça yüksek. Demek ki çocukların kimlerle arkadaş olduğuna çok dikkat etmekte fayda var. Arkadaş konusunda verdiği örnek yol gösterici. Arkadaş var kartal gibidir. Seni yükseklere götürür. Arkadaş var karga gibidir. Seni çöplüğe ulaştırır. Madde bağımlığı konusundaki kararlı duruşundan dolayı Avcılar İlçesi Kaymakamı Sayın Hulusi Doğan’a şükranlarımızı arz ediyoruz.

 
Barolar Birliği'ne mektup

Okurumuzun kardeşi madde bağımlısı. Bize mektup yazmış. Özellikle madde bağımlısı yakınlarının ortak sorunu olan ‘ Madde bağımlıları ve yakınları için Barolardan istekleri var. Kendilerine kılavuzluk edecek hukukçu desteği istiyorlar. Bu konuda baroların bünyesinde komisyon kurulup bu alanda ailelerle işbirliği gerçekleştirilemez mi? ’ diye yazmış.

Devamında da mektubu olduğu gibi yayınlıyorum:

‘Madde Bağımlısı Yakını olmak öyle bir süreç ki bağımlının, ayık ve İyi olması, bunu istemesi için çaba sarf ettiğiniz süreç. Ayık kalmayı tercih etmişse onun hayata tekrar adaptasyonu ile ilgili süreçler (İş, okul vs) Kendindeki göremediği gücü ve ışığı ona ayna olarak göstermeye çabaladığınız süreç. Madde Bağımlısı Yakını tedavi sürecinde doğru ve tanımına uyan bir hastane bulamadığı için yıllarca doğru adresi aramakla uğraşır, sömürülür, umutlarını hayata geçirme pahasına parası yoksa bile bulur ihtimal dahilinde her olasılığı değerlendirir. Taşınır, yer yurt değiştirir, arka plan değişirse fotoğrafın tamamı değişebilir. Madde Bağımlısı Yakınının, bağımlının verdiği zararların telafileriyle boğuştuğu bir süreç vardır. (krediler, tefeciler, elden borçlar, iş kaybından doğan telafiler, ödemeler, kişiler bazında onun eksik kaldığı noktada telafi yoluna gitmeler)


Bağımlının, bağımlı olduğu dönemde yapılan borçlar, taahhüt edilen borçların birikmesinden ve benzeri yükümlülüklerden doğan Adli Süreçler. İşte burada Madde Bağımlısı ve ailelerin yaşadığı diğer bir sorun daha çıkar karşılarına. Madde bağımlısının süreçlerini göz önünde bulundurup aileyi bilinçlendirecek bir hukuk bürosu yoktur, Adli merciler zaten kabaran dosyalardan sebep taşmış, insanları dinlemiyor bile, bu sefer Madde Bağımlısı yakını için başka bir süreç başlar. En basiti, suçun söz konusu olmadığı bir alan olan Aile Mahkemesi konusunda bile Avukatın dahi bu süreç hakkında hiç bir bilgisi olmaması ve ona göre yorumlarda bulunması davaya baştan kaybedilmiş dava gözüyle bakması vs ve doğan Maddi Yükümlülükler cabası. Amaç suçtan veya cezadan feragat değil bu sorunla yüzleştiklerinde doğan hakları bilmek, emsal davalar konusunda bilgi sahibi olmak ve sorunu doğru ifade ile aktarabilecek birilerini bulmak.

Zaten birçok bürokratik işlem yüzünden adım atamıyoruz, ücreti karşılığında hizmet alacak, işin ehli, bu konularda tecrübe sahibi birini arayacak olsak böyle bir adres yok.
"Kadına Karşı Şiddet" ile ilgilenen Dernek ve Hukuk Büroları var, "İş Kazaları ve İş Kazalarından Doğan Sorunlar" ile ilgilenen Dernek ve Hukuk Büroları varken, neden "Bağımlı ve Bağımlılıklardan Doğan Suçlar" ile ilgilenen Dernek veya Hukuk Bürosu olmaması bence sahada büyük bir eksikliktir.’

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva