Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
16 Şubat 2011 Çarşamba - 10:16

'Başbakan bana dedi ki'

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse görevini devraldıktan sonra ilk röportajını Gün Haber’e verdi. Köse,seçim döneminde yapacakları çalışmaları anlattı, geçtiğimiz yerel seçimlerin değerlendirmesini yaptı. Köse sorularımızı şöyle yanıtladı;

 Başbakan bana dedi ki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Hükümeti iki dönemdir yönetimde ve nerdeyse 10 yılını dolduruyor. Başarının sırrını neye bağlıyorsunuz?
 
AK Parti milletin kendi içinden çıkmış bir partidir, zorlayarak değil halkın isteğiyle iktidara gelmiştir. Halkın zihninde ne varsa partinin mayasında da o vardır. Başbakanımız gönül insanıdır, halkın içinden çıkmış özü sözü bir insandır. AK Parti’den önce halka vaatlerde bulunan, vatandaşı cahil olarak gören bir bakış açısı vardı. Başkanımızın rol almasıyla bu görüş yıkıldı. AK Parti’yi diğerlerinden ayrına söyledikleriyle yaptıkların bir olmasıdır. AK Parti ile ülkedeki sıkıntılar azaldı, yıkılmakta olan bir yapı yeniden yapılandırıldı.
 
Yerel seçimlerde AK Parti’nin kayıp verme nedeni ne sizce?
 
Bunun birçok nedeni olabilir. Yerel yöneticilerin Başbakan’ın hızına yetişememesi, hizmet yetersizliği, bir yerde AK Parti dışındaki partilerin birlikte hareket etmesi, hizmet edildiği halde halka iyi anlatılamaması gibi birçok neden olabilir. Başarısızlık nedeni oradaki siyasinin kendisiyle ilgilidir. Sonuçta sandıktan çıkan sonucu kabul etmek gerekmektedir, halkın mesajını iyi algılamak gerekir.
 
12 Haziran Genel Seçimler öncesi Antalya için özel bir çalışma yönteminiz olacak mı, sandıktan AK Parti çıkarsa Antalya ne kazanacak?
 
Hükümetin yaptırımları seçim sonuçlarına endeksli değildir. Antalya Türkiye’nin göz bebeğidir, turizmin başkentidir, böylesi güzel bir şehre Hükümet her türlü yatırımı yapıyor. Antalyalı AK Parti’yi seçmese de yatırımlar devam edecektir. Biz Antalya’da görevi yeni devraldığımız için iyi bir teşkilâtlanma çalışmasına girmemiz gerekiyor. AK Parti dışında kalmış insanları partiye alacağız, değişik kesimden insanları partiye bekliyoruz. Kendini, muhafazakar demokrat olarak gören, partinin ilkelerini kabul eden herkesi partiye bekliyoruz. Önceki seçimden farklı bir stratejimiz yok, zaten biz sadece seçimlerde değil her zaman çalışıyoruz.
 
Sigara ve içki konusunda getirilen yasaklar ile özellikle Antalya halkı üstünde bir muhafazakârlaşma korkusu var. Böyle bir şey var mı gerçekten?
 
Muhafazakarlaşma diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Sigara konusunda, insanlar yıllardır zehirleniyordu, yeni uygulamaları halk olumlu karşıladı, çok fazla insan sigara içmeyi bıraktı. Sigara ve alkol konusu zaten sağlıkla ilgili bir konu, alkolle ilgili yasayı Sayın Kılıçtaroğlu da destekliyor. Ama neden muhafazakarlaşma korkusu yaşanıyor anlamıyorum, AK Parti ile yarışamayanlar böyle bir çamur atma gereği duyuyor, olmayan şeyler üstüne sanal bir korku yaratılıyor. Bizim dini yapılanmalarımız yoktur, insanlar için özgür bir ortam istiyoruz.
 
Farklı partilerden belediye başkanlarını değerlendirir misiniz?
 
Antalya’daki belediye başkanlarını ziyaret ediyoruz ve görüyoruz ki birçok belde başkanlarının yaptıkları diğer partiden belediye başkanlarından daha fazla. Çalışmak halka karşı sorumluluktur, sonuçta her belediyeye aynı ödenek ayrılıyor. Şimdi Akaydın’ın yaptığı ile eski Başkan Türel’in hizmetini ortaya koyun, her şey ortada. Kepez Belediye ile Muratpaşa, Konyaaltı Belediye hizmetlerine bakın. Devlet desteği aynı, bütçe aynı…
 
Nedim Seferoğlu, Hasan Cemil, Mehmet Baysarı, Abdurrahman Fırtına, Murat Noyan gibi eski ANAP ve DYP’li isimlerin AK Parti’ye geçeceği söylentisi doğru mu?
 
Böyle bir söylenti var ama bu isimler bize ulaşmadı, biz ilkelerimizi kabul eden herkesi partimize bekliyoruz. Bu konuda Antalya’ya çağrıda bulunmak istiyorum, önceki partiler önemli değil herkese açığız.
 
AK Parti İl Başkanlığı’na geçince mazbatanızı Başbakan’dan aldınız, görüşme sırasında size Antalya hakkında bir şeyler söyledi mi?
 
Yerel seçimlerden sonra Antalya’yı kaybettiğimiz için çok üzüldüğünü ve Antalya için sıkı bir çalışma yapmamız gerektiğini ifade etti. Antalya’yı çok sevdiğini ve Antalya halkının yapılan çalışmaları gördüğünü söyledi. 
 
(Röportaj: Ferhan Bozkaya)

 
İZMİR BÜYÜCÜSÜ
 
Antalya’da üç yeni birlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki vicdansız bulundu
ANTALYA'da 4 gün önce çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş kız bebeğin ...
DİTAV'dan açıklama
21. 01. 2011 tarihinde GÜN HABER’ de yayınlanan“Antalya’da dengeler değişecek” ...
Korsan gösteriye dört tutuklama
Antalya'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp ...
 
Taş ocağına karşı 25 bin imza Valilik'te
Antalya'da Aleviliğin önemli inanç merkezlerinden Elmalı ilçesine bağlı ...
Dağdan kopan kaya parçası öldürdü
Antalya’nın Alanya ilçesinde Kuşyuvası Mevkii'nde dağdan kopan büyük bir ...
Uçuruma yuvarlanan araçta hayatını kaybetti
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu ...
 
Camiden ayakkabı yürüttü
Antalya'da camiye gelen cemaatin ayakkabılarını çalan kimliği belirsiz ...
İtfaiye eri öldürüldü
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde itfaiye eri 40 yaşındaki Mustafa Yıldırım, ...
Çavuşoğlu muhtarlarla
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva