Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
23 Ekim 2023 Pazartesi - 15:45

'Manavgat OSB'de ilk kazmayı vurmak için sona doğru yaklaşıyoruz'

MATSO ve Manavgat OSB Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kurulduğu günden bu güne OSB'de adım adım ilerlediklerini belirterek, hazırladıkları planlamanın bakanlık tarafından onaylanmasının ardından parselasyon çalışmasını tamamlayarak ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.

 Manavgat OSB de ilk kazmayı vurmak için sona doğru yaklaşıyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, OSB'de ilk kazmayı vurmak için sona doğru yaklaştıklarını söyledi. Manavgat OSB kurulduğundan bu güne çalışmaları adım adım yürüttüklerini belirten Başkan Güngör, "Geçtiğimiz süreçte hâlihazır harita işi yaptırılarak Manavgat Belediyesince, imar planına esas jeolojik etüt çalışmaları da tamamlanarak Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce onaylanmıştır" dedi. 

SAĞLIK KORUMA BANDI ONAYLANDI

"9 ayı aşkın süredir mücadelesini verdiğimiz OSB sağlık koruma bandına ilişkin talebimiz geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı" diyen Başkan Güngör, "Sağlık koruma bandı onay süresinde OSB alanımızın daha fazla küçülmemesi için yönetim kurulu üyelerimizle birlikte mücadele verdik. Bakanlıktan gelen yetkililer sahada yaptıkları incelemelerde talebimizin mevzuata uygun olduğunu, haklı olduğumuzu gördüler. Sağlık koruma bandının onaylanan şekli ile OSB'de kullanacağımız alanda yaklaşık 110 dönüm alan kazanmış olduk. Bu da 40 tane daha tesisin kurulmasını sağlıyor. Verdiğimiz emeğe değdi" diye konuştu. 

BAŞKAN GÜNGÖR, TEŞEKKÜR ETTİ

MATSO Başkanı Güngör, şöyle devam etti:

"OSB alanımızın yatırım planına alınmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sanayi ve Teknoloji eski Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır, Antalya milletvekillerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanımız Sayın Memiş Kütükçü, katkıları için Manavgat Belediye Başkanımıza ve OSB'de geçmişten günümüze emeği geçen herkese Manavgat OSB Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum."

'TASLAK PLAN ÜZERİNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Geçen günlerde OSB yönetim kurulu üyeleri, OSB Danışmanı Yüksek Şehir Plancısı Dr. Oytun Eylem Doğmuş ve Planevi Şehircilik Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Seydihan Çamur'un katılımı ile MATSO'da toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Güngör, OSB için hazırlanan imar planı taslaklarını inceleyip, değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti. Taslak plan üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başkan Güngör, "Planda son düzenlemelerin yapılmasının ardından OSB'ye ait imar planı Bakanlığa teslim edilecek. İmar planının onaylanmasının ardından yapacağımız parselasyon çalışmasını tamamlayarak ilk kazmayı vuracağız" diye konuştu. 

Amaçlarının OSB alanının en verimli şekilde kullanmak olduğunu vurgulayan Başkan Güngör, bunun için taslak çalışmasını titizlikle ve detaylı bir şekilde yürüttüklerini ifade etti. 

MANAVGAT OSB KENT EKONOMİSİNE GÜÇ KATACAK

Manavgat OSB'yi faaliyete geçirmeleri ile Manavgat'ta ekonomisinin çeşitleneceğini belirten Başkan Güngör, OSB'nin tam olarak faaliyete geçmesi ile ekonomik faaliyetlerin çeşitlenmesinin yanı sıra istihdama da katkı sağlayacağını söyledi. OSB'de kurulacak iş kollarının kentin ekonomisine değer katacak sektörlere yönelik olacağının altını çizen Başkan Güngör, oluşacak iş alanlarının kentin ekonomisini bulunduğu yerden daha da yukarıya çıkaracağını söyledi.

Manavgat ekonomisinin iki önemli ayağının olduğuna vurgu yapan Başkan Güngör, "Bunlardan birisi turizm diğeri de son zamanlarda gelişme gösteren tarımdır. Manavgat OSB'nin faaliyete geçmesiyle kurulacak tesislerde bölge tarımından elde edilen ürünlerin işlenmesi ile turizme daha kaliteli ürün temin edilecek. Böylece OSB hem tarım hem de turizme değer katacak. Manavgat ekonomisi daha da güçlenecek" dedi.

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) VE MANAVGAT ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) BASKANI SEYDI TAHSIN GUNGOR, OSB'DE ILK KAZMAYI VURMAK ICIN SONA DOGRU YAKLASTIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) VE MANAVGAT ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) BASKANI SEYDI TAHSIN GUNGOR, OSB'DE ILK KAZMAYI VURMAK ICIN SONA DOGRU YAKLASTIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT, (DHA)

 
Antalya’da orman yangını
 
Metin Akpınar’ın ikinci kızı Sevgi Katkıcı sessizliğini bozdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’da orman yangını
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerleri yakınındaki ormanda çıkan ...
Antalya Müzesi'nde 'Natürel Rezonans’ sergisi
İSTANBULLU bilimsel bitki ressamı İnsel Kanca’nın ‘Natürel Rezonans’ adlı ...
Antalya'da kripto para gasbeden 3 kişi yakalandı
ALANYA'da tatil için ilçeye gelen turist D.D.'den silah zoruyla 15 bin ...
 
AK Parti Korkuteli'de yeni yönetim belirlendi
AK PARTİ Korkuteli İlçe Başkanı Osman Nuri Kök, ilçe yönetim kurulu üyelerinin ...
Antalya'da 100’üncü yıl coşkusu
Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl coşkusunu Antalya’ya ...
CHP Antalya İl Başkanı Kamacı'dan açıklama
Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin ...
 
Cumhuriyet'in 100. Yılı Antalya'da coşkuyla kutlanacak
ANTALYA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yılı, konserler ve ...
Kepez’de 13 mahalle parkının yapımı başladı
Kepez Belediyesi, son 15 yılda ürettiği 577 parka, 13 tane daha ilave ...
Antalya'da zirveye pedal çevirdiler
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva