Düden Park'in ilk işletmecisi Abdurrahman Boztaş'ın basına sızdırdığı ses kayıtları neticesinde Akaydın tarafından EKDAĞ yönetim kurulu başkanlığından alınan Ocak, "Bunun komplo olduğu yargıda ispatlandı" dedi.
Akaydın yüzünden CHP'den ihraç edilmesini kabullenemeyen Ocak, Devrim Kök'ün telefonlarına çıkmadığını, kendisinin de Ak Parti'ye çalıştığını belirtti.
Akaydın döneminde Düden Park skandalıyla EKDAĞ yönetim kumlu başkanlığından alınan Yakup Ocak, Türel'ın teklifiyle ANET yönetim kuruluna girişini 'onur' diye nitelendirdi 37 yılını verdiği CHP'den Akaydın yüzünden uzaklaştırıldığını savunan Ocak, "Akaydın'ı koltuktan indirmeye ben giderim demiştim. CHP'de çalışmadığım kadar Türele çalıştım" dedi
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel. Mustafa Akaydın’ın eski ekibinden Yakup Ocak'ı ANET yönetim kuruluna aldı. Mustafa Akaydın tarafından EKDAĞ yönetim kumlu başkanlığına getirilen Yakup Ocak, daha ilk aylarda patlayan 'Düden skandalı" sonrasında görevden alınmış ve CHP tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Dönemin Düden Park işletmecisi Abdurrahman Boztaş tarafından gizlice kaydedilen CHP Meclis Üyesi Serdar Tanrıkulu ve Yakup Ocak'ın sözleri gazetelere yansıyınca Mustafa Akaydın apar topar bir basın toplantısı düzenlemiş ve Ocak'ı görevden almıştı. Komploya maruz kaldığını ileri süren Yakup Ocak ise Abdurrahman Boztaş'a karşı bir hukuk mücadelesi başlatarak indirimsiz 1 yıl 6 ay hapis cezası almasını sağladı. Dosya şu an Yargıtay aşamasında.
Yakup Ocak. Devrim Kök'ün telefonlarına çıkmadığını hatırlatarak, bütün girişimleri başarısız kalınca, kendisine destek veren AKP saflarında çalışmaya karar verdiğini dile getirdi. 6 Aralık'ta Kepez'de geniş katılımlı kahvaltılı toplantı düzenleyen Ocak, AKP İI Başkanı Mustafa Köse, Kepez eski İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AKP milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç'i ağırlamıştı. Toplantıda Kepez'de Hakan Tütüncü'ye, Büyükşehir'de de Menderes Türel'e destek vereceklerini duyurduklarını belirten Yakup Ocak, 37 yıllık CHP'lilik hayatında hiç çalışmadığı kadar Türel'in kazanması için çalıştığını söyledi.
Söz konusu toplantıda yaptığı konuşmada Akaydın'a da mesaj gönderdiğini anlatan Ocak, "Daha Türel ve Tütüncü'nün aday gösterilmediği o tarihte 'İnşallah Akaydın aday gösterilir ve oturduğu o koltuktan onu kaldırmaya ben giderim. Aksi olur ise Antalya'yı terk edeceğim' demiştim. Antalyalı seçmenlerin teveccühü ile Menderes Türel'in belediye başkanı seçilmesi şahsımın ve ailemin onuru olmuştur" diye konuştu.
Geçen hafta Çarşamba günü Menderes Türel'in kendisini aradığını ve "Şimdi birlikte Antalya'ya hizmet etme zamanı. Seni ANET'in yönetim kurulunda görevlendiriyorum" dediğini söyleyen Yakup Ocak. "Antalya'ya yapacağı hizmetlerle. 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Antalya halkının en az yüzde 51'inin teveccühünü kazanacağına inandığım ve kendisine her koşulda destek olacağımız Menderes Türel'e yol arkadaşlığı, dostluğu ve vefası için her zaman teşekkürü bir borç bilirim. Türel'in şahsında kendimi verdiğim onur mücadelesini kazanmış olarak gördüm. Ailemi ve beni ikinci kez onurlandırmış oldu" şeklinde açıklama yaptı. (Antalya KÖRFEZ)
37 yıllık CHP'li; Seçimde Türel'e çalıştım
2009 yılında Akaydın'ın kadrosunda yer alan seçimden sonra ANET'in başına getirilen CHP'li Yakup Ocak, görevinin ilk aylarında rüşvet suçlaması ile karşı karşıya kalmıştı. CHP'den ihraç edilen Ocak, son seçimde Menderes Türel için çalıştı ve ANET'in yönetim kurulu üyeliği için teklif aldı.
OKUR GÖRÜŞLERİ
5 yorum · 0 onay bekliyorYorumlar
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.


chp liler sizler cemaatla beraber hareket edin birde atatürkcülükten cumhuriyetcilikten bahsedeceksiniz insanlar koyun degil artık bilinçli bu kişilerle bizler siyaest yapamayız uçak tutun akaydınıda alın hepiniz fetonun yanına el öpmeye gidin
yakup ocak tam karekterine göre bir parti bulmuşsun . chp de senin gibilerine yer yok .
ne olursan ol sözde degıl özde olmak gerek...
bılımsel kısılık tanımlaması ozetı
MEVLANA bıle ne demıs
ya olduğun gıbı gorun ya gorundugun gıbı ol..
sıyasılerde maalesef sıkıntılı bu durum....
Aile onurunu kurtardiniz ulke onuru ile dusunceleriniz nelerdir merak ettim....
sayın türele bizde desteklemekle iyi bir karar aldıgımızı düşünüyorum akaydın la türel karşılaştırılmaz türel insan dostu nankörlük yapmaz ama hoca nankördür vefasızdır arkadaşım yakup ocaka başarılar dilerim başaracagınada inanıyorum