Kadınların statüsü başlıklarında gizli
Kadınların statüsü başlıklarında gizli
İran Hürmüz Boğazı'nı açmazsa elektrik santrallerini vuracağız
İran Hürmüz Boğazı'nı açmazsa elektrik santrallerini vuracağız
İtalya'da çığ can aldı
İtalya'da çığ can aldı
Katar'da helikopter düştü; mürettebat ve yolcular aranıyor
Katar'da helikopter düştü; mürettebat ve yolcular aranıyor
3 Kasım 2019 Pazar - 14:01

Adı sahnede yaşatılacak

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sosyoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptıktan sonra 24 yaşındayken yaşamını yitiren Bilge Sönmez'in adı tiyatro sahnesine verildi.

Adı sahnede yaşatılacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tiyatro Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TED-YAR DER) Kültür Evi bahçesindeki açık hava sahnesi tadilatla iyileştirildi. Dernek başkanı Adem Atar'ın önerisiyle yönetim kurulu ve üyeler, sağlığında bilime, kültür-sanata ve çocukların eğitimine önem veren Bilge Sönmez'in adının sahneye verilmesine karar verdi.

GECENİN SÜRPRİZİ NUGAY

Yenilenen ve 'Bilge Sönmez Sahnesi' adı verilen sahnenin açılışı için özel bir gece düzenlendi. Gecenin sürpriz sanatçısı Antalya sahnelerinin ünlü ismi Onur Nugay oldu. Nugay, gitarıyla kendi bestelerini ve günün sevilen neşeli şarkılarını 'Bilge Sözmez' için seslendirdi.

Bilge Sönmez'in anısına gerçekleşen özel geceyi Antalya'nı yerel ses sanatçılarından Ceyda Aydın da repertuarındaki en güzel şarkılarını bağlama- gitar eşliğinde yorumlayarak hareketlendirdi. Gecede ayrıca şiirler okundu, çocuklara önem veren Bilge Sönmez için hikâye ve masal yazarları kısa anlatımlı hikâye ve masallar okudu.

Bilge Sönmez'in emekli öğretmen annesi Fatma Sönmez ise duygu yüklü bir konuşma yaptı. Sönmez, "Dernek yönetimi kızımın isminin yaşatılması için bana sürpriz yaptı" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SOSYOLOJI ANABILIM DALI'NDA YUKSEK LISANS YAPTIKTAN SONRA 24 YASINDAYKEN YASAMINI YITIREN BILGE SONMEZ'IN (FOTODAKI) ADI TIYATRO SAHNESINE VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SOSYOLOJI ANABILIM DALI'NDA YUKSEK LISANS YAPTIKTAN SONRA 24 YASINDAYKEN YASAMINI YITIREN BILGE SONMEZ'IN ADI TIYATRO SAHNESINE VERILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SOSYOLOJI ANABILIM DALI'NDA YUKSEK LISANS YAPTIKTAN SONRA 24 YASINDAYKEN YASAMINI YITIREN BILGE SONMEZ'IN ADI TIYATRO SAHNESINE VERILDI. YENILENEN VE 'BILGE SONMEZ SAHNESI' ADI VERILEN SAHNENIN ACILISI ICIN OZEL BIR GECE DUZENLENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) SOSYOLOJI ANABILIM DALI'NDA YUKSEK LISANS YAPTIKTAN SONRA 24 YASINDAYKEN YASAMINI YITIREN BILGE SONMEZ'IN ADI TIYATRO SAHNESINE VERILDI. YENILENEN VE 'BILGE SONMEZ SAHNESI' ADI VERILEN SAHNENIN ACILISI ICIN OZEL BIR GECE DUZENLENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
 
Fatih Ürek'in sağlık durumuna ilişkin kritik gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa'da kış hazırlığı
MURATPAŞA Belediyesi, parklarda kış hazırlığına başladı. Park ve Bahçeler ...
Atölyeden edebiyatçı portreleri
MURATPAŞA Belediyesi'nin 7-9 Kasım tarihlerinde düzenleyeceği 4. Antalya ...
Akdeniz'de 3.7 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ’de merkez üssü Muğla’nın Dalaman ilçesi açıkları olan Richter ...
 
Vurduğu arkadaşını hastaneye götürdü
 ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Süleyman ...
Antalya'da yolda bulduğu parayı sahibine verdi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, Sait Yılmaz, yolda bulduğu 3 bin 500 TL ...
Otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde otomobille kamyonun çarpıştığı kazada Cuma ...
 
Yüksek sesle müzik cinayetinde karar
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle ...
Araçtan para çalan hırsız tutuklandı
GAZİPAŞA'da, bir araçtan para çaldığı tespit edilen M.C.M, tutuklanırken, ...
'Ironman Turkey', 10 milyon Euro turizm geliri sağlayacak
ANTALYA'da bu yıl 5'incisi düzenlenecek 'Ironman 70.3 Turkey'e 84 ülkeden ...
 
Dursun Gündoğdu
Üyelerine cimri dışarıya bonkör bir ATSO
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bayram mı kaldı, yoksa sadece tatil mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
İlber Ortaylı'ya sevgi ve saygı
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da otopark savaşları
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İspanya 39 ölümlü bu kazayı konuşuyor
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayı sizin için hayatın hızına yetişmeye çalışmaktan ziyade, durup kendi içinizdeki savaşları sonlandırma ayıdır. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva