'Bebeğin damak tadı anne karnında şekilleniyor'
'Bebeğin damak tadı anne karnında şekilleniyor'
Muratpaşa, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor
Muratpaşa, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor
Antalya'da motosikletiyle direğe çarptı, yaşamını yitirdi
Antalya'da motosikletiyle direğe çarptı, yaşamını yitirdi
Serik Spor ilk maçta 3 puan aldı
Serik Spor ilk maçta 3 puan aldı
29 Kasım 2023 Çarşamba - 15:25

Antalya Kızılarık’ta ‘hak sahibiyiz’ isyanı

ANTALYA’daki Kızılarık Mahallesi’nde yaşanan vakıf mülkiyeti sorununun ardından mahalle sakinleri tarafından kurulan Kızılarık Barınma Platformu üyeleri Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelerek evlerine sahip çıkmak istediklerine yönelik açıklama yaptı.

Antalya Kızılarık’ta ‘hak sahibiyiz’ isyanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinleri ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında vakıf mülkiyeti nedeniyle bir süredir tapu krizi yaşanıyor. Tahliye tebligatları gönderilen mahalle sakinleri evlerini kaybetmemek için girişimlerde bulunuyor. Konuyla ilgili bir araya gelerek ‘Kızılarık Barınma Platformu’nu kuran mahalle sakinleri bugün de Vakıflar Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yağmur altında gerçekleştirilen açıklamayı platform adına avukat Engin Akbaba okudu. Akbaba, “150 yıldır, atadan, dededen bizim olan araziler 1947 yılında başlayıp 60 yıl sürdükten sonra 2007 yılında biten davalarla elimizden alınıp Sadrazam Kuyucu Murad Paşa Bin Abdüsselam Vakfı'nın adına tapuda tescil edildi. 2009 yılından beri kendi arazilerimize ecri-i misil adı altında kira ödüyoruz. Kendi toprağımızda el durumuna düşürülmeye çalışılıyoruz. Bizler işgalci değil hak sahibiyiz" dedi.

Evlerine sahip çıkmak istediklerini söyleyen Akbaba, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü, vakıf arazilerinde kaldığı iddia edilen ve en yenisi 50 yıllık olan 332 haneden 5'ine 18 Eylül 2023 tarihinde tahliye ve yıkım emri gönderdi. 150 yıl önce Toros Türkmenlerinin Toros dağlarından inerek yerleşmeye başladığı ve 150 yıldır orada olan ve Antalya'nın en kadim mahallelerinden biri olan Kızılarık ranta açılmak istendi. Barınma hakkımızın siyasete konu edilmesini, yerel seçimlere kadar oyalama yapılarak bekletilmesini, yerel seçimlerden sonra ise yine yıkım tehdidi ile baş başa kalmayı istemiyoruz. İstediğimiz tek şey, sahip olduğumuz arazilerin tapularıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından platform tarafından seçilen 5 kişilik heyet görüşme yapmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne girdi. 

ANTALYADAKI KIZILARIK MAHALLESINDE YASANAN VAKIF MULKIYETI SORUNUNUN ARDINDAN MAHALLE SAKINLERI TARAFINDAN KURULAN KIZILARIK BARINMA PLATFORMU UYELERI ANTALYA VAKIFLAR BOLGE MUDURLUGU ONUNDE BIR ARAYA GELEREK EVLERINE SAHIP CIKMAK ISTEDIKLERINE YONELIK ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Otomobiller çarpıştı; 1 ölü, başhekim ile 3 sağlıkçı yaralı
 
ABD askeri uçağı, Japonya’da düştü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haklılar 1 Aralık 2023 Cuma 11:43

herkes aynı durumda kızılarıkda. bunun uzerıne yetmezmıs gıbı muratpaşa beledıyesı halkın arsası uzerıne pazar yerı yaptı parasını odemedın ! hala da odemıyor

Yorumu oyla      0      0  
Zeynep 30 Kasım 2023 Perşembe 03:56

Sizler neyin eylemini yapıyorsunuz? Devletin vakıf arazilerine imar iskan verilmeden çökmenin bir de eylemini mi yapıyorsunuz. Millet bir sokakta imarlı iskanlı yüzde 20 Arsa Payı bile olmayan istif apartman dairelerine binlerce servet ödüyor. Siz önce 50 yıllık devlete geriye dönük işgaliye parasını ödeyin. Bu işleri belediyelerle çözme yoluna gidip devleti zarara uğratmayın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'nda sera üreticisine ücretsiz yakıt desteği
KONYAALTI Belediyesi parklardan ve yol kenarlarından topladığı bitki atıklarını ...
Başkan Uysal'dan Filenin Sultanları'na baklavalı ziyaret
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Vodafone Sultanlar Ligi'nde 14 ...
Adnan Yıldız, 'Ben de varım' dedi, aday adayı oldu
İnşaat Mühendisi Adnan Yıldız, CHP Muratpaşa Belediye Başkan aday adaylığı ...
 
'Berlin Duvarı yıkıldı döner kebap işi başladı'
ESKİ Almanya Federal Meclisi Milletvekili Özcan Mutlu, Berlin Duvarı'nın ...
Antalya'da iki liselinin öldüğü skuter kazasında yeni gelişme
ANTALYA'da elektrikli skuter kullanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ...
Antalya'da ilik nakliyle kızına ikinci kez can verdi
MANİSA'da grip olduğu sanılıp götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konulan ...
 
Manavgat'ta Bilim Söyleşileri
TÜBİTAK tarafından gençleri bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla ...
CHP Antalya'da 3 günlüğüne kampa giriyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "30 Kasım Perşembe günü Meclis çalışmalarını ...
CHP'li Sebahat Çevik; 'Kadınım, adayım ve kazanacağım"
Uzun yıllardır CHP’de siyaset yapan ve partili belediye başkanların sağ ...
 
Dursun Gündoğdu
Böcek'in vekiline genel merkezden ikinci uyarı...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Kararları açıklayın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Sahte diplomalar, gerçek mağduriyet
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ağustos'ta Mars'ın Terazi burcuna geçişiyle ilişkiler alanınızda hareket başlıyor. Bir süredir geri planda yürüttüğünüz ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva