Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
3 Temmuz 2012 Salı - 10:37

Antalya'da 2 otelin çalışanları kavga etti, turistler ayırdı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde beş yıldızlı iki otel arasında sahilde yer kullanımı nedeni ile tartışma yaşandı. Şezlongların havada uçuştuğu olayın ardından Kemer Kaymakamlığı her iki otelin şemsiye ve şezlonglarının toplanacağını bildirdi.

Antalya da 2 otelin çalışanları kavga etti, turistler ayırdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay pazartesi günü öğle saatlerinde Göynük Beldesi’nde bulunan beş yıldızlı iki otel arasında meydana geldi. Sahile cephesi bulunan otelin önündeki alandan yer isteyen diğer otelin çalışanları arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında şezlong ve şemsiyeler havada uçuştu. Otelin diğer çalışanları ve yerli turistlerin araya girmesiyle son bulan kavga haberi Kemer Kaymakamlığı'na ulaştı. Otel yöneticileri ve çalışanlarının jandarma karakolunda ifade vermelerinin ardından Kemer Kaymakamlığı her iki otele yazı gönderdi. 

Kaymakamlık, bugün her iki otelin şemsiye ve şezlonglarını toplattı.

Kemer Kaymaklığı, dün aldığı kararı bugün uygulamaya soktu. Kaymakamlık, yaklaşık 2.5 aydır devam eden ve tüm uyarılara rağmen uzlaşmayan 2 tesisin plajdaki tüm şezlong ve şemsiyelerini otel müşterilerinin güneşlendiği sırada toplattı. Şezlong toplama işlemi saat 09.00’da Göynük Belediyesi Fen İşleri, Göynük Belediyesi Zabıta ekipleri, Kemer Jandarma ve Kemer Mal Müdürlüğü personeli gözetiminde başladı.

YAŞANANLAR ZORBALIKTIR, ZORBALIĞIN ARKASINDA DA MAALESEF DURUYORLAR

Duruma tepki gösteren Queen Elizabeth Otel Genel Müdürü Sezer Özdemir, resmen bir yerel yönetim faciası yaşandığını, turizme zarar verildiğini söyledi. Klikya Palace Otel Genel Müdürü Coşkun Ardahan ise şöyle dedi:

"Dünden bu yana enteresan olaylar oluyor. Kendi işimize balta vuruyoruz. Sahilde 800’e yakın turistimiz bulunuyor. Kaymakamlık talimatıyla misafirlerin altındaki şezlongları toplatarak mağduriyet yaratılıyor. Dayanak ve gerekçe olmaksızın tebliğ edilmeden bir talimatla durum buraya getiriliyor. Diğer tesisin sahibinin, 'Kaymakamlığın onayıyla 100 metrelik bir yer almak istiyoruz' şeklinde basına yaptığı bir açıklama var. Bununla birlikte dün bize ait alanda yer alan şezlongları atıp kendi şezlonglarını yerleştiriyorlar. Bu tamamen bir zorbalıktır. Maalesef bu zorbalığın arkasında da duruyorlar."

OLAY DURUMU DAHA DA KÖTÜYE GÖTÜRECEK

Turistlerin durumdan şikayetçi olduğunu ve tur şirketlerine şikâyetlerini bildirdiklerini anlatan Ardahan, "Onlar da şaşkınlık içerisinde. Bu durum yabancı basına da yansırsa kötü giden 2012 turizmi daha da dibe vuracaktır. Turizm sezonunun ortasında yerel yönetim olan kaymakamlığın aldığı kararın bedelini maalesef hepimiz ödeyeceğiz. Biz karşılıklı olarak anlaştık. Kendileri bizden yer talep etti. Kendi alanımızdan 20 metre yer verdik. Ancak dün resmen işgal girişiminde bulunuldu. Arkadaşlarımızın da buna müsaade etmemesi nedeniyle olay buraya kadar geldi" diye konuştu.

KAYMAKAM KÖSE: TURİZME ASIL ZARAR VEREN OLAY DÜNKÜ KAVGA

Kemer Kaymakamı Bayramali Köse ise 2.5 aydan bu yana aynı sorunun devam ettiğini ve 2 tesisin uzlaşmaya gitmesi için uğraştıklarını söyledi. Dün yaşanan olayların ardından yapacak başka bir şey kalmadığını belirten Kaymakam Köse, "Kamunun malı üzerinden kendi mülkleriymiş gibi sorun çıkarıyorlar. Uzlaşmalarını bekliyoruz 2.5 aydır. Ancak olmadı. Turizme zarar vermek için alınmış bir karar değil bu karar. Turizme zarar verdiğimizi düşünenler dünkü tartışmaları ile turizmi geliştirmeye çalışmıyorlardır herhalde" dedi.

Kemer Mal Müdürü Oktay Göktuğ da Kaymakamlık talimatını bizzat uyguladıklarını belirterek, denetim ve tespitlerde bulundu. Olay hakkında bilgisi olmayan ve etrafında olan biteni anlamaya çalışan turistler de şezlongların kaldırılmasını fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Durumun şaşkınlığını yaşayan turistlere otel sorumluları olayı izah etti.

Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) -

 
Alanya'da orman yangını
 
Motor bölümünde bir yavru kedi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vaybe 26 Haziran 2019 Çarşamba 15:25

bu otel ile ilgili ne davalar görüldü..kemerde görev yapan yiğit oğlu yiğit hakimler bu otel ile ilgili doğru kararlar vermese idi,şimdi o otelin yerinde yeller esiyordu..kimseye yar olmayacaktı..ama hukuku ve adaleti herşeyin üstünde tutan o hakim bey şimdi ihrac oldu..yazık ülkede adalet dagıtan böyle bir oteli hakkaniyetle ayakta tutacak kararı verenler bu hukuk sisteminde harcanıyor..ama adaletsiz nice karar verenler hala görevi başında..şimdi o otelden milyonlar dolar kazananlar böyle bir hakime çok ama çok şeyler borçlular ama, o hakimin ekmeğe muhtaç olduğundan habersiz bu adaletin gökten yağdığını zannediyorlar..yazık, bu ülkede hiç adalet yok..hakim bey ise adalet dağıtmanın sanki diyetini öder gibi hem işinden ihraç oldu hem ailesi ile çok büyük sıkıntılar yaşıyor..hayatta kalma mücadelesi veriyor.. otel ortakları da o hakim beyin ne denli adil ve dürüst olduğunu bildikleri halde, bu eski hakimimizin halinden hiç ama hiç haberdar değiller..diyeceksiniz hakim görevini yaptı..hayır bu görevinin yapmanın da ötesinde, her türlü alavereye rağmen elini taşın altına koyup, adalet için kellesini korcasına kemerde mücadle eden bu hakimimizin dağıttığı adaleti inşaallah ilahi adalet görür.. 2008 2011 arası görev yapan bu hakimi bu kişiler de aslan gibi biliyor..ama onun hakkını teslim eden yok..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşar Sobutay yaşamını yitirdi
Antalya’nın turizm duayenlerinden olan ve ilk seyahat acentesini kuran ...
Turizmci Suriye konusunda tedirgin
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Suriye krizinde ...
Bu yıl hangi ülkeden turist gelmedi, işte nedeni?
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Türk turizm sektörünün ...
 
Kemer Bölgesi'nin ilk beyaz bayraklı tesisi
Tekirova da bulunan Pirate’s Beach Club Otel Beyaz bayrak almaya hak kazandı.
Orhan Sancar: Atlasjet ve Anex Tour stratejimiz başarıya ulaştı
Kazakistan Gülnar Tour Türkiye temsilcisi Orhan Sancak, ‘Atlasjet ve Anex ...
Turizmciye uyarı: geliyoruz
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından illerdeki vergi dairelerine gönderilen ...
 
Tez Tour'da Levent Aydın ile ortaklığı bitiren olay
TURİZM sektöründe 18 yıl önce Türk ve Rus ortaklı kurulan Tez Tour’un ...
Yunus Goralı Tez Tour'a dönüyor mu?
Tez Tour’dan Levent Aydın’ın ayrılması, gözleri eski ortaklardan Yunus ...
Levent Aydın Tez Tour hissesini sattı gitti
Tez Tour'da uzun süredir konuşulan ayrılık gerçekleşti. Tez Tour Yönetim ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva