Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
1 Aralık 2023 Cuma - 13:41

Antalya'da kuaförün ölümüne neden olan sürücü hakkında karar

ANTALYA'da kuaförlük yapan Tarık Deniz'e (35) yolun karşısına geçerken otomobiliyle çarpıp, ölümüne neden olan, olaydan 3 gün sonra polise teslim olan Burak Sarıoğlu (31) hakkında, katılmadığı ilk duruşmada tutuklama kararı çıktı.

Antalya da kuaförün ölümüne neden olan sürücü hakkında karar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 10 Haziran saat 03.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Lara Caddesi'nde meydana geldi. Caddede otomobilinin dörtlülerini yakarak inen Tarık Deniz, yolun karşısına geçerken Burak Sarıoğlu'nun kullandığı otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybetti. Hızlı ve alkollü olduğu iddia edilen Sarıoğlu, otomobilini, kimlik ve cüzdanını kaza yerinde bırakarak kaçtı. Kazadan 3 gün sonra polise teslim olan Burak Sarıoğlu, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameyle Burak Sarıoğlu hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Antalya 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Tarık Deniz'in annesi Cennet Deniz, babası Cuma Deniz ve akrabaları ile taraf avukatları katıldı. Cuma Deniz, 30 yıldır polis memuru olarak görev yaptığını, 20 yıl cinayet büroda çalıştığını belirterek, “Bu trafik kazası değil, cinayettir. Sanık, oğluma hem alkollü hem de hızlı bir şekilde çarpmıştır. Bu kişi aylardır tutuksuz. Gücümüze giden durum budur" dedi.

'BENİM ÇOCUĞUM TOPRAK OLDU, O ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR'

Tarık Deniz'in annesi Cennet Deniz ise “Bu kazadır, olabilir. Ama sanık o kadar alkolle çarpıp kaçmıştır. Bu vicdansızlıktır. Benim çocuğum toprak oldu ama o elini kolunu sallayarak geziyor. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Tanık Zübeyde T. ise sanatçı menajerliği yaptığını, olay gecesi bir gece kulübünde Burak Sarıoğlu'nun alkol aldığını gördüğünü, kaza sonrası da olay yerinden geçtiği sırada 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunduğunu anlattı. Şikayetçi avukatlarının sorularını yanıtlayan Zübeyde T., kaza sonrası olay yerine geldiği sırada Burak Sarıoğlu'nun orada olmadığını, aracını ve telefonunu olay yerinde gördüğünü söyledi.

'SANIK DURUŞMAYA NİYE GELMEDİ?'

Sanık avukatları savunma yapacağı sırada duruşma savcısı, "Sanık duruşmaya niye gelmedi?" diye sordu. Sanık avukatları ise Burak Sarıoğlu'nun talimatla ifade verdiğini, Ankara'da şantiyede çalıştığını, mahkemenin talebi dahilinde duruşmaya katılabileceğini söyledi. 

Mahkeme heyeti, dosyaya sunulan deliller, Burak Sarıoğlu'nun olay yerinden kaçması, alkol alması ve alkol oranının sıfırlanması için 2 gün boyunca saklanması, sonrasında savcılığa teslim olması göz önünde bulundurularak, sanık hakkında tutuklama amacıyla yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Ardından duruşma ertelendi. Deniz ailesi, sanık hakkında tutuklanma kararı verilmesi üzerine mahkeme heyetini adliye koridorlarında dakikalarca alkışladı.

'CİNAYETLE YARGILANMASINI İSTİYORUZ'

Duruşma sonrası Antalya Adliyesi önünde açıklama yapan Cuma Deniz, “Olay gününden bugüne kadar olanları anlattık. Şahsın alkollü olduğu defalarca dikkate alınmamıştı. Bu nedenle tek tek delil toplayıp mahkemeye sunduk. 5 aydan beri bununla uğraştık. Alkollü araba kullanmış, olay yerini terk etmiş, oğlumun ölümüne sebep olmuş ve adam elini kolunu sallayarak geziyordu. Bu da vicdanları rahatsız ediyordu. Bunun peşini bırakmadık. Öncelikle savcıya çok teşekkür ediyorum. Bu ilk aşamaydı ama biz bu şahsın cinayetle yargılanmasını istiyoruz. Çünkü bu adam trafik kazası yapmadı adam öldürdü. Alkol alıp 40 ile gidilmesi yerde 140 ile gidiyor, bir adamı 32 metre havada savuruyorsan bunun adı cinayettir. Daha sonra olay yerini terk edip kaçıyor, saklanıyorsun. 3 gün boyunca saklandın. Kanında alkolün 3 günde geçmesi lazım. 3 gün sonra özel yerde tahlil yaptırıp kanında alkol olmadığı anlaşılınca eşi polislere 'Gelin eşimi alın' diyor. Neden, çünkü alkol bitti. Bugün adalet yerini buldu ama cinayetle yargılanması gerekiyor" dedi. 

'OĞLUMUN DURUŞMASINA GELECEĞİM DİYE DAMAT GİBİ HAZIRLANDIM'

Mahkemeye geleceği için sabaha kadar uyuyamadığını belirten Cuma Deniz, “Oğlumun duruşmasına geleceğim diye damat gibi hazırlandım. Suçlu gelmedi. Tutuklanmaktan korkuyordu, ondan gelmedi. Er geç adalet yerini bulacak. Bu işin peşini bırakmayacağım. Cinayetle yargılanması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

'ŞİMDİ BİRAZ DAHA HUZURLUYUM'

Anne Cennet Deniz, karar sonrası biraz olsun vicdanının rahat ettiğini anlattı. Cennet Deniz, “Oğlum kara toprak olurken, kendisi elini kolunu sallayarak gezemez. 'Tarık' diyerek kafamı hep yastığa koydum. Onun vicdanı yok mu? Kafasını nasıl yastığa koydu. Ama şimdi biraz daha huzurluyum. Mekanın cennet olsun, nurlar içerisinde yat oğlum. Adalet yerini buldu, daha da bulacak" ifadelerini kullandı.

ANTALYA'DA KUAFORLUK YAPAN TARIK DENIZ'E (FOTODAKI) YOLUN KARSISINA GECTIGI SIRADA OTOMOBILIYLE CARPIP OLUMUNE NEDEN OLAN, OLAYDAN 3 GUN SONRA POLISE TESLIM OLAN BURAK SARIOGLU (31) HAKKINDA, ILK DURUSMAYA GELMEYINCE TUTUKLAMA KARARI CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KUAFORLUK YAPAN TARIK DENIZ'E (FOTODAKI) YOLUN KARSISINA GECTIGI SIRADA OTOMOBILIYLE CARPIP OLUMUNE NEDEN OLAN, OLAYDAN 3 GUN SONRA POLISE TESLIM OLAN BURAK SARIOGLU (31) HAKKINDA, ILK DURUSMAYA GELMEYINCE TUTUKLAMA KARARI CIKTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Apple ürünlerine zam geldi
 
Başkan Güngör: Ulaşım sorunu turist kalitesini düşürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faslı ekip Antalya Hayatpark’ı çok sevdi
Antalya’ya Fas’tan gelen ekip, şehir merkezindeki en büyük yeşil alanlarından ...
Finike ilçe merkezi cazibe merkezi olacak
Finike ilçe merkezinde ticari ve sosyal canlılığı artırmak için Finike ...
Aytmatov'a kız kardeş ziyareti
MURATPAŞA Belediyesi'nin dünyaca ünlü Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un ...
 
Antalya’nın tek şehir hastanesi, deprem anında esneyebilecek
ANTALYA'nın ilk ve tek şehir hastanesi açılış için gün sayıyor. Temel ...
Otizmli çocuklar, Antalya'da zarar gören 'yuva'larını onarıyor
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde terk edilip atıl kalan, sonrasında yapılan ...
Gencer: Döşemealtı’nı birlikte yöneteceğiz
CHP Döşemealtı Belediye Başkan A.Adayı Gültekin Gencer, İl Başkanı Nail ...
 
Konyaaltı Belediyesi Kütüphanesi buluşma noktası oldu
Konyaaltı Belediyesi Kütüphanesi sıcacık ortamı ve 20 bini aşkın kitabıyla ...
Zehra'nın dayısı: Yılmaz, tehditle projeye ortak olmak istiyordu
ANTALYA'da inşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı (40) tabancayla 9 el ateş ...
Başkan Bahar, 3 ilçede iş insanlarıyla buluştu
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva