Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
12 Nisan 2024 Cuma - 19:11

Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'ne ait teleferik hattındaki demirlerden biri yerinden koparak, kabinlerden birine çarptı. Metrelerce yüksekten düşen kabinde bulunan 8 kişiden 1'i hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sarısı teleferik hattını tutan demir direklerden biri saat 18.00 sıralarında yerinden koparak, kabinlerden birine çarptı. İçerisinde 8 kişinin bulunduğu kabinin tabanı çarpmanın etkisiyle kırıldı. Kabinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. İhbar üzerine olay yerine AFAD, polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, henüz kimliği belirlenemeyen 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını belirledi. Yaralılar, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterle olay yerinden alınarak, hastanelere götürüldü.

Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yetkililerden bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Antalya'da teleferik tabanının kopması sonucu yüksekten düşenlerin kimlikleri saptandı. Olayda yaşamını yitiren kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, yaralanan 7 kişinin isimleri ise şöyle;

“Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva.”

BÖCEK: 25 KABİNDE 184 KİŞİ KABİNLERDE MAHSUR KALDI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasına ilişkin açıklama yaptı. Başkan Böcek, kaza nedeniyle şu anda 25 kabinde 184 kişinin mahsur kaldığını ve kurtarılmaları için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Öncelikle geçmiş olsun. Antalya Valiliğimiz kriz masasını hızla oluşturdu. Bu talihsiz kazada öncelikle 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya da aradı. Bursa'dan gece görüşlü helikopterler de geliyor. Şu anda 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah en kısa zamanda onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun. Uzman ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda onların hepsini kurtarmış olacağız." 

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını bildiren Bakan Tunç, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucunda meydana gelen olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için büyük bir dikkat ve detaylara devam etmektedir.Önceliğimizi dosyalarımıza bir an önce ulaşılmasıdır.Hepimizin kişisel olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır.Olay nedeni ve sorumlularının bölümü için makine mühendisi, elektrik mühendislerinden ve iş sağlığı politikası uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, hali hazırda Olay yerinde incelemelerine devam edilmektedir. Adli soruşturma, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordineunda tüm ayrıntılarıyla sürdürülmektedir."

Adem AKALAN/ ANTALYA, (DHA)

 
Bayramda 10 bin 456 trafik kazası
 
Kabinlerde mahsur kalanları kurtarırken de 3 kişi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 13 Nisan 2024 Cumartesi 05:11

Hiç olmayacak bir kaza ne yazık ki oluyor.Sarısu' dan gelip geçerken bakın,teleferiklerin ilk istasyondan çıkıştan sonra ilk direğe kadar arası çok açık.Yukarıda direk devrildiği söyleniyor.Bir direk neden devrilir,yük çok fazla binince mi veya bakım eksikliğinden mi,peki direkler arası mesafe az olsaydı bu kaza olurmuydu.Bu konuların yapılacak soruşturmada açığa çıkarılması gerekir. İlk yapılışta proje hatası mı var.Bir eksiklik var ki bu kaza olmuşa benziyor.Sorumlular tespit edilerek gereği yapılmalıdır.İnsanın aklı almıyor direk neden kırılır,yoksa ideal malzeme mi kullanılmadı,her neyse soruşturma sonucu kamuoyuna açıklanmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
taş 12 Nisan 2024 Cuma 23:11

Muhtemelen mühendislik hatası.Görünüşe göre direkler arası mesafeler fazla gibi görünüyor.Ayrıca zamanında bakımları ihmal edilmişe benziyor.Direk yerinden neden kopar. Bu proje tekrar ele alınarak gözden geçirilmeli ve daha güvenilir hale getirilmelidir. Sorumlular hakkında ise yasal işlem yapılmalıdır.Yüzlerce insana psikolojik korku yaşatmanın bir bedeli olmalıdır.Orada mahsur kalanlar manevi tazminat davaları açmalıdır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu memleketi Trabzon'da...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'un Akçaabat ...
Bu konsere gidilir
ANTALYA DOB, ramazan bayramına 'Venera Ensamble: Venüsün Kadınları' ile ...
Motosikletli çöp kamyonu ile çarpıştı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde çöp toplama kamyonetiyle çarpışan motosiklet ...
 
Gazipaşa'da prefabrik ev yandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında prefabrik ev zarar gördü.
Muratpaşa'nın Çevreci Komşu Kart'ı ağaçları da koruyor
MURATPAŞA Belediyesi'nin geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart sayesinde ...
Kırlangıçlara ‘dost proje’ ile koruma
ANTALYA'da yaz dönemini geçirmek üzere yaklaşık 12 bin kilometre aşarak, ...
 
Antalya'nın çiçek şöleni
ANTALYA'da, 'Toros Dağları'nın ardı' olarak adlandırılan, Türkiye'nin ...
Antalyalının müjdeye karnı tok, icraat bekliyor
Antalya’ya bir tren müjdesi daha geldi. Bugüne kadar cumhurbaşkanı, başbakan, ...
Antalya Valisi Şahin'den turizm hedefi
RAMAZAN Bayramı tatili boyunca 2 milyon kişinin gelmesinin beklendiği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva