Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
3 Ocak 2020 Cuma - 10:07

Antalya'da yazın günde 80 bin, kışın 5 bin turist

TURİZMDE bu yıl 15 milyonu aşkın turistin ağırlandığı Antalya'da, yaz ve kış ayları arasındaki turist sayısında ciddi fark bulunuyor. Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, temmuz- ağustos aylarında 80 bini aşan günlük ortalamanın ocak- şubat aylarında 5 bine kadar düştüğünü açıkladı

Antalya da yazın günde 80 bin, kışın 5 bin turist
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya'nın bu yıl kış ve yaz ayları günlük turist sayıları arasındaki farkı, yaptığı değerlendirmeyle ortaya koydu. Turizmde rekorların kırıldığı bir yıl geride kalırken, Antalya'da yıllardır kırılmakta olan bir başka rekorun göz ardı edildiğini kaydeden Yavuz, “Antalya'nın turist sayılarında yaz ile kış dönemi arasında derin uçurum var. Büyük olasılıkla dünyada eşi benzeri olmayan bu farklılık ayrı bir rekordur" dedi.

'REKORLAR MAALESEF YAZ DÖNEMİNDE KIRILIYOR'

Antalya'nın bu yıl ağırladığı 15 milyonu aşkın turistin kent tarihinin de rekoru olduğunu belirten Yavuz, bu yıl 12 ay günlük turist ortalamasının 40 bin 597 olduğunu belirterek, "2019 yılında Antalya'ya günlük gelen turist ortalamaları en yüksek temmuz ayında 81 bin 724, en düşük ise ocak ayında 4 bin 493 kişi. Rekorları maalesef yaz döneminde kırıyoruz. Sayılar sadece 6 aylık yaz döneminde artıyor" dedi.

SEKTÖR KIŞ UYKUSUNA YATIYOR

Rekorların sadece yaz aylarında kırılmasının turizmin şehir ekonomisine katkısını da sınırlı tuttuğunu söyleyen Yavuz, "Kapanan oteller, işten çıkarılan yüz binlerce çalışan, terk edilmişliğe bürünen tatil beldeleri, şehirde durgunluktan siftah yapamayan esnaf, havalimanı terminallerinden birinin kapatılması, turizmi besleyen 60 sektörün kış uykusuna yatması ve daha nice dert peydahlanıyor kış döneminde. Rekorlar kıran yaz ayları, bir nevi kışın yaşanan bu hasarı telafi etmekle geçiyor" diyerek çelişkiye dikkat çekti.

ANTALYA'NIN KIŞ GÜNEŞİ DAHA KIYMETLİ

Antalya'nın kış turizminin dünyadaki en önemli alternatiflerinden biri olduğuna işaret eden Yavuz, "1987 yılından beri Antalya'da yaşıyorum. Her zaman istisnasız söylediğim bir şey var, ben Antalya'yı kışın daha çok seviyorum. Bunu gören ve yaşayan herkesin de aynı kanaate sahip olacağına eminim. Bugün itibarıyla Berlin 2, Varşova eksi 1, Moskova eksi 2 dereceyken Antalya 14 derece ve güneşli. Bu yüzden pırıl pırıl ışıldayan Antalya'nın kış güneşi, yazından daha kıymetli. Gelmeleri, görmeleri, yaşamaları ve ikna olmaları gerekiyor" diye konuştu.

KIŞ TURİSTİ 'GEZEN TURİSTTİR'

Turizmi 12 aya yaymak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektörün kapsamlı çalışma başlatması gerektiğini savunan Yavuz, “Bakanlığın sağlayacağı teşvikler kıvılcım olacaktır. Kışı cazip hale getirecek ve kış turistine hitap edecek birçok imkân ve hamle var. Bu konuda bir çalışma da hazırladık. Kışın gelen turist genelde 'gezen turisttir', bunun için Antalya ve Türkiye'de mükemmel alternatifler var. Kışın soğuk ve karanlık günlerinden kaçıp, Tayland, Mayorka veya Mısır'a giden turist pekala Türkiye'ye de gelebilir" dedi.

AYLARA GÖRE GÜNLÜK ORTALAMA

Ağustos ayında günde 80 bin, aralık ayında ise 8 bin turist geldiği müddetçe turizmde yüzlerin gülmeyeceğine dikkati çeken Recep Yavuz, aylar itibarıyla günlük turist ortalamalarını şöyle sıraladı:

"Ocak 4 bin 493, şubat 5 bin 457, mart 8 bin 570, nisan 31 bin 823, mayıs 55 bin 83, haziran 74 bin 299, temmuz 81 bin 724, ağustos 80 bin 945, eylül 72 bin 804, ekim 53 bin 501, kasım 11 bin 705, aralık 6 bin 768. Yıl ortalaması günlük turist ise 40 bin 597."

TURIZMDE BU YIL 15 MILYONU ASKIN TURISTIN AGIRLANDIGI ANTALYA'DA, YAZ VE KIS AYLARI ARASINDAKI TURIST SAYISINDA CIDDI UCURUM BULUNUYOR. KENT KONSEYI TURIZM CALISMA GRUBU BASKANI RECEP YAVUZ, TEMMUZ-AGUSTOS AYLARINDA GUNLUK 80 BINI ASAN GUNLUK ORTALAMANIN OCAK-SUBAT AYLARINDA 5 BINE KADAR DUSTUGUNU ACIKLADI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
'Libya Tezkeresi' Resmi Gazete'de
 
Antalyalı manken üçüncü oldu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turizm Gerçeği 4 Ocak 2020 Cumartesi 10:30

Öncelikli olarak Ülkemiz Turizm işi yapmıyor! İddalı bir söz dimi, ama gerçek bu! Otelcilik yapıyoruz, Otellerin ayakta kalması için teşvikler veriyoruz, zengin olan patron daha çok zengin olsun diye Teşvik verip 5 parasız otel yaptırıyoruz! Sonuç! oteller kazanıyor, kazandığınıda personel ile paylaşmıyor 20 saate yakın çalıştırılan personeller oluyor. Ekim kasım gelince hadi güle güle. Çıkın bir bakın otelin karşısında bulunan esnafları gezin, geçmiş yıllardaki paraları kazanabiliyorlarmı? Otel içindeki esnafları gezin, 100 binlerce euro kira veriyorlar ve o kirayı çıkartamıyorlar oteli zengin ediyorlar.. Şehir merkezine turist gelmiyor! 4 5 seferdir goruyorum ki Delphin Otellerine ait tur otobüsleri rehbersiz olarak turistleri Işıklar Eski stad alanına bırakıyor ve tekrar oradan alıyor. bu otel sahiplerini tebrik ediyorum turisti kendi başlarına buraya bıraktıkları için. bu sayede anlaşmalı yerlere gitmemiş oluyor turistte. gecen sene kişi başı 700 euro ya gelen bur turist bu sene 1000 euro ya geldı yanı bu fark otellere gıttı, ama esnaflara gıtmedı! ceplerınde 50 euro para var 7 gun boyunca gezdırıyorlar! acıl kalıtelı turist, gemiler ile gelen zengin turisti buraya çekmeliyiz. Expo 2016 Alanını Eğlence Merkezine dönüştürmeliyiz, Kumarhane, Disneyland, Gece Kulupleri, vs gibi bir etkinlik alanına dönüştürmeliyiz.

Yorumu oyla      3      3  
Kış Turizmi + Expo 2016 + Saklıkent 3 Ocak 2020 Cuma 19:48

Öncelikli olarak Expo 2016 alanına büyük Çaplı 3 adet Kumarhane yapılmalıdır. Sadece pasaport ile giriş yapanlar girebilmelidir. Devlet tarafından kontrol altına alınmalıdır. Saklıkent Kış Turizmi için Teşvik edilmeli dir. Expo 2016 Alanına ayrıca En büyük En görkemli 3 adet Gece Kulubu yapılmalıdır. Bu alanları yeniden Eğlence merkezi olarak hayata geçirmeliyiz.

Yorumu oyla      3      3  
Muratpaşa lı 3 Ocak 2020 Cuma 13:38

Kışın turist ANTALYA ya neden gelsinki ANTALYA nın rakipleri kış için söylüyorum Paris-Amsterdam-Pırak Barselona’da olan nevar geceeğlencesi ve kumar hane gibi aktivite mi var diğerini yazmıyorum bile

Yorumu oyla      3      3  
SADET 3 Ocak 2020 Cuma 10:41

TEBRİK EDİYORUM ÇOK GÜZEL SÖYLENMESİ GEREKENİ SÖYLEMİŞ AMA ARTIK DOĞRULARI SÖYLENİN SEVİLMEDİĞİ BİR DÖNEMDEYİZ MALESEF BAKANI VALİSİ HAVA ATIYOR AMA OTELLER KAPALI PERSONELLER ÇIKIŞI YAPILMIŞ 5 AY ÇALIŞMIYOR SADECE YAZI YAŞAYAN BİR ŞEHİR VE TURİZM OLDU GÜZELİM ANTALYADA.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali duyurdu: Antalya'ya 15 milyon 644 bin 108 turist geldi
TURİZMİN başkenti Antalya, tarihinde ilk defa 15 milyon turist sayısını ...
İlknur Fidan Kepez SAYD’a başkan seçildi
TÜRSAB yönetim kurulu üyeliğine seçilen Seyahat Acentaları Yöneticileri ...
Turizm 'Çok iyi' diyenlere ithaf olunur
Sonuna gelinen 2019 yılının turizmde iyi geçtiği hep söylendi. Ancak bu ...
 
Rus turistler Demre'de denize girdi
ANTALYA'nın Demre ilçesine tatile gelen Rus turistler, tekne turuna çıktı. ...
Turizm Ajansı seçimine 'adaletsiz' tepkisi
TÜRKİYE Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TTGA) 15 kişilik yönetim ...
Türkiye'den listeye giren 33 otelin 28'i Antalya'dan
DÜNYANIN en önemli tur operatörlerinden TUI'nin her yıl, müşterilerinin ...
 
TÜROFED'de yeni başkan Sururi Çorabatır
TÜRKİYE'nin konaklama sektöründe en büyük çatı kuruluşu olan Türkiye Otelciler ...
Yılbaşında 1 milyon tatilci
AKDENİZ ve Ege sahilleri, kayak merkezleri, İstanbul ve Kıbrıs'taki oteller, ...
AKTOB seçimini Erkan Yağcı kazandı
ANTALYA turizm sektörünün en önemli sivil toplum örgütlerinden Akdeniz ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva