Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
Ali Bahar: İstikrar iflasları engelledi
'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
28 Nisan 2023 Cuma - 10:51

Antalya'nın eski valilerinden Bahaddin Güney yaşamını yitirdi

Antalya’nın eski  valilerinden Bahaddin Güney (86) hayatını kaybetti.

Antalya nın eski valilerinden Bahaddin Güney yaşamını yitirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bahaddin Güney, Cuma  günü (Bugün) ikindi  namazına müteakip Seydişehir Muallimhane Camisi’nde kılınacak cenaze namazı sonrası  Akyol Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bahaddin Güney Kimdir?

Türk hukukçu (Seydişehir 1937). Orta öğrenimini tamamladıktan sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (1960) ve Ankara Hukuk Fakültesi’ni (1964) bitirdi. Çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu; avukatlık yaptı. Antalya valisi oldu (1984-1988). 1988’de Eskişehir Valiliği’ne atandı. Türkiye’nin çeşitli yörelerinin tarih, kültür ve folklor değerlerinin tanıtılması için çalıştı. 1991’in “Dünya Yunus Emre Sevgi Yılı” ilan edilmesini UNESCO’ya önerdi ve kabul ettirdi. Çalışmalarıyla Avrupa Konseyi, Belçika, Arnavutluk ve Çin Halk Cumhuriyeti hükümetleri tarafından “üstün hizmet” nişanıyla ödüllendirildi. 1987’de TC Başbakanlık “takdirnamesi” verildi.



DEMİREL’İ ANTALYA’YA SOKMAYAN VALİ

1977’de AP milletvekili olan Recep Özel o dönemi şöyle anlatmıştı:

Yasaklı dönemde, Referandum Kanunu çıktıktan sonra Antalya’ya ilk miting olacaktı. Sayın Demirel’in büyük mitinglerinden birisiydi Antalya mitingiydi. Antalya’yı Demirel çok severdi. “Antalya’nın bu işe sahip çıkması lâzım, Antalya bu işin göstergesi olacaktır” derdi. Bana “Recep, partinin Genel İdare Kurulu’ndan iki kişiyi al ve Antalya mitingini tertip et!” dedi. Abdullah Nişancı ve Mahmut Nedim Bilgiç’le beraber Antalya’da 28 gün miting hazırlığı yaptık. 

Hükümet bu mitingi engellemek için elinden gelen her şeyi yaptı. Dönemin Başbakanı Özal, zamanın Emniyet Genel Müdürüne, “Demirel Antalya Meydanı’na girmemeli” diye tâlimat veriyor. Önceden bütün ilçelere iki defa gittik. Mitinge vatandaşın teveccüh edeceği anlaşılınca valilik, Aksav’a “uluslar arası festival yapılacak” diye dilekçe verdiriyor. Bizim bu işten haberimiz olduğunu fark etmiyor. “Aksav, Doğru Yol Partisi’nden önce müracaat etmiştir, dolayısıyla size veremeyiz” diyor. Daha önceki dilekçelerin fotokopisi falan hepsi elimizde, Noter kanalıyla valiliğe protesto çektik. Valilik buna rağmen Cumhuriyet Meydanı’nı Sayın Demirel’e vermeyip Antalya’nın dışında bir yeri verdi ki bir gövde gösterisi olmasın. 

Vatandaşı el ilânlarıyla mitinge dâvet ettik. Antalya’da her yaptığımız toplantıyı siyasî şube iziyor. İlçe kaymakamları, belediye hoparlörlerinden “26 Ekim’deki Antalya mitingine katılmayın, çatışma çıkacak, bomba patlayacak!” diye anonslar yaptırıyorlar…

Bir gün sabah saat 05.30 civarında odamdan çıktım, otelin kapısından çıkarken sivil bir şahıs yanıma yaklaştı, “Siz Recep Özel misiniz?” diye sordu. “Evet” deyince kendini tanıttı, siyasî şubeden bir polis; dedi ki “Ben Demokrat - Adalet Partili bir âilenin çocuğuyum, ama geldiğiniz günden beri sizi tâkiple görevlendirildik. Sizin her hareketinizi dinliyoruz, tâkip ediyoruz. Geçenlerde Vali, Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı toplantı yaptılar, ‘Demirel’i Antalya’ya sokmayacağız, Demirel’e miting yaptırmayacağız’ diye karar aldılar.” 

Bu sırada Sayın Demirel telefonla “Ankara’ya gel” dedi. Ankara’ya geldim, hadiseleri Sayın Demirel’e arz ettim. Demirel, “Oraya gideriz, devlet bizi sokar ya da sokmaz. Eğer Antalya bize sahip çıkarsa kimse buna mani olamaz” kararlılığını gösterdi. Antalya’ya döndüm. Mitingden bir gün önce sabah namazından sonra hava almak için otelden dışarı çıktığımda gördüklerime inanamadım. Bütün köşe başlarına ve kavşaklara tanklar konulmuştu. Ben bu son durumu Sayın Demirel’e izâh ettim. Vali Bahattin Güney’le görüşüyoruz, topu İl Emniyet Müdürüne atıyor. “Vali Bey, aklımızla alay etmeyin, biz devlet bürokrasisinde görev yaptık, milletvekilliği yaptık, emniyet müdürü, valinin emrindedir” dedim…

ANTALYA MİTİNGİ DARBECİLERİ KORKUTTU

Miting günü Sayın Demirel, kalabalık bir grupla birlikte Antalya’ya geldi. Ve Antalya’da vatandaşlar tarafından 50 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde kırmızı halıyla karşılandı.

Vatandaş Demirel’e “devlet protokolü” uyguladı. Havaalanından Antalya içine 6 saatte gelebildi. Antalyalılar Demirel’i “Kurtar bizi Baba’ pankartlarıyla karşıladılar. Polis Demirel’in kortejinin önünü kesti. Polis müdürü, “Buradan ancak aracın geçişine müsaade ederiz” deyince Demirel, “Ben devletin gücüne bir şey demiyorum. Bu çocuklar emir kuludur” dedi. Orada otobüsün üzerine çıkarak bir konuşma yaptı. Tarihî bir konuşmaydı. 

Bir kadın, “Korteji yarıp geçelim, kimse bize müdahale edemez” deyince, Demirel “Hanımefendi, ben devlet idaresinden geliyorum. Bu hareket bana yakışmaz. Eğer devlet benim geçmeme müsaade etmezse ben buradan geçmem” diye teskin etti.

Konuşmadan sonra Cumhuriyet Meydanına doğru ilerledik. Şarampol Meydanına vardığımızda bu defa polisler şiddet kullandılar. Dokunulmazlığı olan milletvekilleri müdahale edince polisler milletvekillerinin üzerine yürüdüler. Bu defa da halk polislerin üzerine hücum etti. Sayın Demirel vatandaşlara, “Eğer Allah’ınızı seviyorsanız polislere müdahale etmeyin” diye halkı sükûnete çağırıp ortalığı yatıştırdı. “Ben buradan kalacağım otele gidiyorum, herkes rahat olsun” dedi…

 

 
Baldızına mesaj atanla tartıştı, tüfekle vurularak öldürüldü
 
Hızlı ve Güvenilir VPN İçin ZoogVPN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kredi kartıyla 30 bin lira dolandırıldı
ANTALYA'da, emekli İbrahim Bibi (67), çalınan kimlik bilgileriyle çıkartılan ...
Kumluca Devlet Hastanesi ek binası açıldı
DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kumluca Devlet Hastanesi ek hizmet ...
BAİB, Marble İzmir'e 86 firma ile katıldı
DÜNYANIN en büyük mermer ve doğaltaş fuarları arasında yer alan Marble ...
 
Türel'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Menderes ...
Çorabatır: Turizm geçen seneye oranla daha iyi olacak
Kemer Belediyesi kültür salonunda STK temsilcileri ve turizmcilerin katılımı ...
Antalya'da kuvvetli yağış uyarısı
METEOROLOJİ, Antalya'da yarın saat 10.00'a kadar sürmesi beklenen yer ...
 
Kumluca Domates İhtisas Fuarı açıldı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Kumluca Expo Domates İhtisas Fuarı açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü Antalya'da
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs'ta Antalya'ya gelerek Kepez'deki ...
Antalya Havalimanı'nda ilk oylar kullanıldı
ANTALYA Havalimanı'nda 14 Mayıs seçimleri için kurulan 3 sandık ve 6 kabinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva