RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
15 Aralık 2022 Perşembe - 10:29

Antalya selle boğuşurken, büyükşehir kutlama gezisine gitti

Antalya’nın hem doğu, hem de batı ilçelerinde yaşayan vatandaşlar yağmurla, selle boğuşurken, büyükşehirden 10 kişilik bir heyet Almanya’nın Nürberg Kenti’ne kutlama yapmak için gitti.

Antalya selle boğuşurken, büyükşehir kutlama gezisine gitti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz başkanlığındaki heyette, Ak Parti Büyükşehir Meclisi Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin’de yer aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek geçtiğimiz pazartesi günü Antalya ve bazı ilçelerinde başlayan sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketinden dolayı Nürnberg-Antalya kardeş şehir anlaşmasının 25’inci yılı nedeniyle düzenlenen kutlamalara gelemeyeceğini bildirmişti.  

Antalya heyetinde Deniz Filiz ve Ak Parti’li Ali Çetin’in dışında büyükşehirin iklim değişikliği, sosyal yardım, tarım ve sulamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Muhittin Böcek’in danışmanları Cem Oğuz, Osman Ayık, Lokman Atasoy’un da aralarında bulunduğu 10 kişi yer aldı.

Antalya heyeti, kardeş şehir İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, Nürnberg Dış İlişkiler Daire Başkanı Christine Schüßler, Nürnberg büyük şehir uluslararası ve kardeş şehir idarecilerinden Stefanie Wimmer, TGMN Başkanı Bülent Bayraktar ile diğer yetkililer tarafından havaalanında karşılandı.

ANTALYA STANDINI GEZDİLER

Antalya heyeti, önce dünyaca ünlü Nürnberg Noel Pazarı’nda Antalya standını ve ardından da Fembo Haus Müzesi, yeraltı zindanları ve Nürnberg Kalesi’ni gezdi. Heyet Antalya Nürnberg Kardeş Şehir Derneği IN:SAN’ın Mevlana Restaurant’da düzenlemiş olduğu akşam yemeği davetine katıldı.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Antalya büyükşehir belediye meclis üyesi Deniz Filiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in programa katılmak için daha önceden karar verdiğini ancak Antalya ve ilçelerinde yaşanan yoğun sel felaketi nedeniyle vatandaşların yanında olması gerektiği için ekibe dahil olmadığını bildirdi.

Başkanı temsilen 10 kişilik bir heyetle Nürnberg’e geldiklerini söyleyen Filiz, “Nürnberg ile kültür, sanat, ekonomi ve ticaret gibi çok çeşitli konularda yıllardır devam etmekte olan ilişkilerimizin bundan böyle de en samimi bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz“ dedi.

Üç gün boyunca çeşitli yerleri ziyaret edecek olan heyet 16 Aralık’ta, Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ve Nürnberg Havaalanı Genel Müdürü Dr. Michael Horn tarafından ağırlanacak.  Heyet, 17 Aralık’ta Antalya’ya dönecek.

İLK İMZA 1997’DE ATILDI

1997 yılında Antalya Cam Piramit’te dönemin Nürnberg Belediye Bakanı Ludwig Scholz (CSU) ile dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı (DYP) tarafından imzalanan Nürnberg-Antalya kardeş şehir anlaşmasının 25’inci yılı nedeniyle, taraflar birbirlerini ziyaret ederek 25’inci yılı kutluyor. İlk ziyaret, geçen ekim ayında Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ile beraberindeki heyet tarafından Antalya’ya yapılmış, heyet kentin tarihi yerlerini gezip, belediye ziyareti sırasında bando ile karşılanmışlardı. Heyet ayrıca belediye bahçesine bir dostluk nişanesi olarak zeytin ağacı dikmişti.

Kaynak: Taner TÜZÜN / NURNBERG

 

 
Benzine zam geliyor
 
Bileği bükülmeyen Türk, 10'uncu kez dünya şampiyonu oldu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 13 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Para babası 15 Aralık 2022 Perşembe 18:11

Deniz abla yetmedimi halkın parası ile gezmelerin ,belediye yok denetleyen yok , ulaşım battı , sel altında, deniz abla çift maaş artı meclis üyeliği maaşı artı özel şoför artı sınırsız yakıt ARTI YURT DIŞI GEZİLERİNİ BELEDİYE KARŞILAR. pes valla pes , vergim neden bunlara bu imkanları sağlamak için harcanıyor yuhhh

Yorumu oyla      0      0  
Deli dumrul 15 Aralık 2022 Perşembe 18:07

Sayıştay raporunu neden kimsenin sorgulamadığı belli oldu , akp grup sözcüsü diyorki beni göreni ben görmem !! Halkın 55 milyon tl parası sayıştay raporunda deniz filiz tarafından haksız şekilde şirkete akratılmıştır diyor , kadın bilet parasını halka yükleyip almanyaya gidiyor ? bu kadın chp grup sözcüsü yazıklar olsun hepinize , kimsede sayıştay raporunu okuyup yolsuzlukları yazmıyor , gerçi yazsa kimin umrunda ?

Yorumu oyla      0      0  
oğuzhan 15 Aralık 2022 Perşembe 15:23

Bu tür geziler uzun zaman önce planlanmıştır. İki ülke açısından ilişkilerin geliştirilmesi açısından güzel olaylardır. Heyet resmi sıfat ile orada bulunmaktadır diye düşünüyorum. Sel felaketi üzücü bir olay ancak hayat devam ediyor devletimizin tüm kurumları canla başla yaraları sarmaktadır. İşlerinin parçası olarak 25. yıl etkinliğinde orada olanlar sizin nasıl bu haberleri yazmak için sıcak büronuzda olduğunuz gibi oradalardır. Olayı dramatize etmemek lazım. 25 yıl önce bu güzel ilişkilerin temelini atanların ve hala devam ettirenlerin eline sağlık. Dünya da dostlarımızın sayısının artması lazım. Biz noel pazarına gideriz onlarda ramazan şenliklerimize gelirler. Ne güzel

Yorumu oyla      0      0  
taş 15 Aralık 2022 Perşembe 14:04

Rezaletin daniskası,iklim değişikliği nedeniyle Antalya'da her yıl seller nedeniyle su baskınları oluyor.Sorumlular bunların olmaması için her türlü tedbiri almaları gerekirken alınmamış olduğu görülüyor.Yetmez gibi Büyükşehir'in sorumluları Avrupa'da geziye gidiyorlar ve oh ne güzel.Antalya liyakatsiz kadroların ellerinde olunca demek ki Antalya'nın daha çekeceği varmış,vatandaş ne yapsın kırk satır mı,kırk katır mı diye önüne konuluyor oda birini seçiyor.Ankara'dan Belediye Başkanları seçilir ve halk kendi 'Belediye Başkanını'belirleyemezse sonuç böyle oluyor,hatta sokakları jandarma temizliyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevreyi kirleten otelin müdürüne 4 yıl 2 ay hapis
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 5 yıldızlı otelin yanındaki dereye kirli ...
Sirtakide tabak kırma yerine Türk karanfili
ORTA Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (OAİB) Başkanı ...
Öğrenciler, tezgaha geçip satış yaptı
ANTALYA'da 'Yerli Malı Haftası' dolayısıyla anaokulu öğrencileri, sınıfta ...
 
Başkan Uysal, 8 yıl aradan sonra cübbesini giydi
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, bugün İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda ...
Kumluca'da hale giren ürün, yüzde 90 azaldı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde yaşanan sel felaketinde seralar zarar görünce, ...
Korkuteli SYDV'de mütevelli heyet seçimi
KORKUTELİ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli ...
 
Antalya'da keman keyfi yaşanacak
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), klasik müzik severleri keman konserinde buluşturacak.
Şiddetli yağışta Side Antik Kenti'ni su bastı
METEOROLOJİNİN dün gece için 'turuncu kod' uyarısı yaptığı Antalya'nın ...
Şenay'ın annesi: Kızımı öldüreceğini söylemişti
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde Serkan Ayvaoğlu'nun (42) tabancayla vurup ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva