Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
9 Mart 2024 Cumartesi - 10:03

Antalyalı avukata, 'Davadan çekil' kurşunları

ANTALYA'da silahlı saldırıya uğrayan Avukat Gökhan Kadir Gülaçar, sol kol ve bacağından yaralandı. Suç duyurusunda bulunan Avukat Gülaçar, kendisine saldıranların 'Mr. Oliver'in dosyalarından çekil demedik mi?' dedikten sonra 4-5 el ateş ettiğini söyledi.

Antalyalı avukata,  Davadan çekil  kurşunları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avukat Gökhan Kadir Gülaçar, 16 Şubat saat 02.30 sıralarında arkadaşı F.Ç.'nin aracıyla Kepez Seyir Terası'nı geçtikten sonra 2 kişi aracını durdurdu. Şüphelilerden birinin tabancayla 4-5 el ateş ettiği Gökhan Kadir Gülaçar, sol kolu ve bacağından yaralandı. Saldırganlar bölgedeki ormana doğru kaçarken, yaralanan Gülaçar, aradığı arkadaşının yardımıyla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilen ve yaklaşık 15 gün hastanede kalan Gülaçar, saldırganlardan şikayetçi oldu. Gökhan Kadir Gülaçar savcılıktaki ifadesinde, müvekkili Bahtiyar Muradov'un husumetlisi Rus vatandaşı O.M.L.R.'nin, saldırının azmettiricisi olduğunu iddia etti.

SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKAT, İFADE VERDİ

Gülaçar, ifadesinde, vekaletini aldığı iş insanı Bahtiyar Muradov'un, kripto para üretimi için yatırım amacıyla Rus vatandaşı O.M.L.R.'ye 1,5 milyon dolar verdiğini anlattı. Yatırım sonucunda müvekkiline ödediği meblağ iade edilmediği gibi herhangi bir kar payının da verilmediğini belirten Gökhan Kadir Gülaçar, bu nedenle Bahtiyar Muradov ile O.M.L.R. arasında anlaşmazlık olduğunu aktardı. Bu anlaşmazlığa bağlı olarak Antalya Adliyesi'nde birçok dava bulunduğunu belirten Gülaçar, O.M.L.R.'nin üvey oğlunun Bahtiyar Muradov'un kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Antalya Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını, davada mağdur tarafın avukatlığını yaptığını anlattı. Gülaçar, dosya kapsamında O.M.L.R.'nin üvey oğlunun Ankara'da bir otelde sahte kimlikle konakladığını tespit ettiğini belirterek emniyete bildirip, yakalanmasını sağladığını söyledi.

'DOSYALARDAN ÇEKİL DEMEDİK Mİ'

İfadesinde olay günü yaşananları anlatan Gülaçar, arkadaşı F.Ç.'nin aracıyla Kepez Seyir Terası'nı geçtikten sonra daha önce hiç görmediği 2 kişinin aracın önüne çıkması üzerine otomobili durdurduğunu, bu kişilerin elleriyle 'dur' işareti yaptığını da söyledi. Şüphelilerden birinin, aracı neden durdurduğunu anlamak için ineceği sırada kendisine doğru geldiğini belirten Gökhan Kadir Gülaçar, O.M.L.R.'yi kastederek, 'Mr. Oliver'in dosyalarından çekil demedik mi?' dedikten sonra tabancayla 4- 5 el ateş ettiğini anlattı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Savcılık ifadelerinin ardından DHA'ya açıklama yapan Gökhan Kadir Gülaçar, “Yaklaşık 2 hafta hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Savcılığa ifade verdim. 4 kurşun yarası aldım. Kurşunlardan biri sol koluma, 3'ü sol bacağıma isabet etti" dedi. Gülaçar, O.M.L.R.'nin şu an yurt dışında olduğunu da kaydetti.

'AVUKATLARA YÖNELİK EN BÜYÜK SALDIRILARDAN BİRİ'

Avukat Gülaçar'ın silahlı saldırıya uğramasına, Antalya Barosu'ndan da tepki geldi. Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, “Meslektaşımız yaklaşık 3 hafta önce maalesef silahlı saldırıya uğradı. Çok vahim bir olay. Çünkü bir avukatın kendi ifadesiyle mesleki faaliyetini yürütürken saldırıya uğraması, Türk adalet sistemine aynı zamanda yapılmış bir saldırıdır. Meslektaşımıza yapılan saldırıda 4 kurşun isabet etti. Bu son yıllarda avukatlara yönelik yapılmış en büyük saldırılardan birisidir" dedi.

'AVUKATLAR DAVANIN TARAFI DEĞİLDİR'

Antalya Barosu olarak Gökhan Kadir Gülaçar'ın yanında olduklarını belirten Geçilmez, “Hiçbir meslektaşımızın, hiçbir hukukçunun, hiçbir adalet mensubunun mesleğini ifa etmesinden kaynaklı saldırıya uğraması kabul edilemez. Adliyede de hakim savcılarımızın bu olayı değerlendirirken meslektaşımızın kamu görevi ifa ederken bu saldırıya uğramış olma ihtimali üzerinden soruşturmayı ve kovuşturma aşamasını yürütmesini bekliyoruz. Avukatlar davaların tarafı değildir. Avukatlar davanın tarafıyla özdeşleştirilmemelidir. Suçluların bir an önce yakalanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
X'te devrim niteliğinde yenilik
 
Ali Bahar: Antalya'nın turizmdeki başarılı ivmesi devam edecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 9 Mart 2024 Cumartesi 10:16

Doldurdular bir sürü yabancı ülkelerin yamyamlarını,görüldüğü gibi bu tip olaylara hazır olmak lazım. Balkanlardan,Rusya'dan,Kafkaslar'dan şu veya bu suç dan arananların ülkemizde yakalanmaları da tesadüf mü. Yıllarca bunlar ülkemizde fink atmışlar,ellerini kollarını sallayarak faaliyetlerine devam etmişler. Son seçim de İçişleri Bakanı değişince bunların hepsi gün yüzüne çıktı.Peki,İçişleri Bakanı değişmese idi,bunlarla yaşamaya devam mı edecektik.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya için ‘don’ uyarısı
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, üreticiyi don olayına karşı uyardı.
Türkiye'nin ilk 'Müze Belediyesi' Kepez'de açıldı
KEPEZ Belediyesi ve AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ...
Müdür Çevik, kadın personelle bir araya geldi
ANTALYA İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ...
 
Tatar: Kıbrıs’ın başkalarının egemenliğine geçmesine müsaade edemeyiz
KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs’ın ...
Kepez Belediyesi çalışanlarına karanfil
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, ...
Uysal, emekçi kadınlarla buluştu
MURATPAŞA Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir ...
 
Kadın mühendislere 8 Mart izni
ÇEVRE Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ...
'2 günde 8 kadın cinayeti tesadüf değil'
ANTALYA Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu'nun ...
Antalya'da kadınlardan anıta çelenk
ANTALYA Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva