Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Bayram tatilinin ilk günü 853 trafik kazası
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Başkan Kotan esnafın bayramını kutladı
Hande Yener’den playback tepkisi
Hande Yener’den playback tepkisi
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
Antalya'da bıçakçılarda Kurban Bayramı yoğunluğu
23 Mayıs 2024 Perşembe - 16:47

Antalyalı hayvanseverlerden 'Uyutma' tepkisi

ANTALYA'da hayvanseverler, sokak hayvanlarının, özellikle köpeklerin 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde 'uyutulmasına' ilişkin hazırlık aşamasında olduğu belirtilen yasal düzenlemeye tepki gösterdi.

Antalyalı hayvanseverlerden  Uyutma  tepkisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kentte hayvanseverler, AK Parti'nin hayati tehlike oluşturduğu gerekçesiyle, sokak hayvanlarının, özellikle köpeklerin, 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde 'uyutulmasına' ilişkin hazırlık aşamasında olduğu belirtilen yasal düzenlemeye tepki gösterdi.

Kazım Özalp Caddesi'nde Attalos Heykeli önünde bir araya gelen hayvanseverler, 'Kısırlaştır, aşılat, yeniden yaşat', 'Tüm türlere yaşam hakkı' yazılı dövizler taşıdı. Hayvanseverler, 'Yaşam hakkına dokunamazsın', 'Uyutmak demek, cinayet demek' sloganları attı. 'Yaşam İçin Yaşa İnisiyatifi' adlı topluluk adına açıklamayı da Emine Büyüknohutçu, Ertu Günışığı ve Hazal Eylül Üner okudu. 

Açıklamada, "Yasa tasarısına karşı sokakta yaşayan köpekleri, yani mahalle sakinlerimizi savunmak için buradayız. Ötanazi, uyutma, doğal yaşam alanı, Avrupa modeli gibi yumuşatılmış ifadelerle sokakta yaşayan köpeklerin ömür boyu hapsedilmesine ve öldürülmesine yönelik etik dışı ve kanun dışı uygulamaları protesto ediyoruz" ifadeleri yer aldı. Yasal düzenlemeye yönelik tepkilerine destek verilmesini talep eden hayvanseverler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) göndermek amacıyla şikayet dilekçesi oluşturdu.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Semanur Kurt, Antalya Kent Konseyi'nde güven tazeledi
 
Yumurta Donasyonu: Umut Dolu Bir Seçenek
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kuzey 25 Mayıs 2024 Cumartesi 07:26

Çoluğumuzu çocuklarımızı marketlere gönderemez olduk.Gönül rahatlığı ile 2 ekmek alıp gelemez oldular. Köpekler adeta vahşileşmişler.Kendilerine alan yaratmışlar ve sürüler halinde geziyorlar.Kim denk gelirse saldırıyorlar.Buna bir an önce çözüm bulunması lazım.Belediyeler görevlerini yapmadılar ve yıllarca öylece seyir ettiler.Kısırlaştırma yapmadılar,o nedenlede sürekli doğurarak milyonlara ulaştılar. İnsan canından önemli bir şey var mı.Sokakların acilen güvenli hale getirilmesi gerekir.Sokakta başıboş köpek istemiyoruz.Köpek besleyenler bir müddet sonra sokaklara,özellikle sahil kentlerine bırakmasınlar.Köpeklerini gezdirirken ağızlarında insanları ısıramayacak şekilde aparatlar takılması zorunlu olsun. Bakmayın bazılarının protesto etmelerine,toplumun yüzde 90'nı sokaklarda bu köpekleri istemiyor.

Yorumu oyla      0      0  
hakan 24 Mayıs 2024 Cuma 09:12

Sivrisinek, hamam böceği, kene, karınca, fare vve diğerlerinin yaşam hakkı yok mu? Yoksa bu arkadaşlar sadece napolyon derdinde mi?

Yorumu oyla      0      0  
uncalı 23 Mayıs 2024 Perşembe 20:37

gece yürümesi yapardık hanımlı 2 yıldır dışarı çıkamıyoruz. muhtarımız mehmet bey ilgilendi ama olmadı, konyaaltı belediyesine mutlu beyin tekrar gelmesini istiyoruz. onun döneminde tüm köpekler barınaktaydı

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 23 Mayıs 2024 Perşembe 18:36

Kesilip yenen hayvanlar için hiç hayvan severlerin böyle toplanıp gösteri yaptıklarını gördünüz mü.Çünkü onların etlerinden güzel güzel yiyorlar.Konu köpek kedi oldu mu,kıyamet koparıyorlar.Bakın 85 milyonda ne kadarlar. İnsanın can güvenliği için derhal bu yasanın çıkması lazım.Artık sokaklarda yürüyemez olduk.Çoluğumuz çocuğumuz sokaklarda her an bir saldırıya uğrayacak haldeler.Köpekler vahşileşmişler.Yasa gayet mantıklı bir yasa,destekliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
taş 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:05

KISIRLAŞTIR,AŞILA,YERİNDE YAŞAT.Ne güzel diyorlar demi.Peki bu güne kadar bu uygulandı,yerinde köpekler duruyor mu,insanlara saldırıyorlar ve parçalıyorlar.Çocukları öldürüyorlar. Sokaklar köpeklerden geçilmiyor,çoğunluğu vahşileşmişler.Bu köpekler bu kişilerin çocuklarını ısırsa,yaralasa,parçalasa,acaba ne derler. Yasal düzenleme gayet uygun ve iyi düşünülmüş,toplanıyor çip takılıp sahiplenmeleri için bekletiliyor.O sürede hayvan sevenler gidip alabilirler ve evlerinde beraber yaşabilirler.Kalanların ise uyutulması yöntemi gayet iyi düşünülmüş.Burada önemli olan insanların can güvenliği,sokaklarda başıboş köpek sürüleri istenmiyor.Hükümetin en önde gelen görevlerinden biride vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlaması.O nedenle bu yasa desteklenmeli,sırf muhalif olmak için,muhalefet partilerinin karşı çıkması doğru değildir. Bir an önce bu yasa çıkmalıdır.Kuru gürültü çıkaranlara aldırış edilmemelidir.Karşı çıkan milletvekilleri sokaklardan birer köpek alıp evlerinde beslesinler.Nasıl olsa asgari ücretin en az 10 katı,15 katı maaş alanlar var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Semanur Kurt, Antalya Kent Konseyi'nde güven tazeledi
ANTALYA Kent Konseyi genel kurula gitti. Karşı adayın çıkmadığı seçimde ...
7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
ANTALYA Akra Caz Festivali, caz ve dünya müziğinin ünlü isimlerini sanatseverle ...
Antalya'ya sis çöktü
ANTALYA'da sabah saatlerinde nemin yüzde 98'e ve yüzey toz konsantrasyonunun ...
 
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği yoga, pilates ve zumba kurslarına ...
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Antalya Muratpaşa Belediyesi, 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nde, ...
Antalya'da kamyonet uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde kamyonetin uçuruma yuvarlandığı kazada Hasan ...
 
Bankanın elektrik panosunda yangın
ANTALYA'da özel bir bankanın elektrik panosunda bilinmeyen nedenle yangın ...
Antalya'da yolcunun ayağı tekerin altında kaldı
ANTALYA'da seyir halindeki halk otobüsünün ön kapısından düşen yabancı ...
Antalya-Isparta karayolunda kaza; bebek can verdi
BURDUR'un Ağlasun ilçesinde yağışlı yolda kontrolden çıkan otomobilin ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva