Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
9 Mayıs 2014 Cuma - 11:26

Avukatlara yeşil pasaport

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, avukatların kamusal bir görev yapmasına karşın “hususi pasaport” olanağı tanınmamasına tepki göstererek, “Avukatlara yeşil pasaport neden verilemiyor? Türkiye, avukatlara yeşil pasaport verebilecek olanaklara sahip değil mi?” diye sordu.

Avukatlara yeşil pasaport
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP’li Acar,  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede, “Havana Kuralları” olarak adlandırılan “Avukatların  Rolüne Dair Temel Prensipler”in 1990 yılında kabul edildiğini hatırlattı. Havana Kuralları’nda “yurtiçinde ve yurtdışında serbestçe seyahat etme”nin avukatlık faaliyetinin güvencelerinden biri olarak sayıldığına dikkat çeken Acar, “Ancak, Türkiye, avukatlara hususi pasaport (yeşil Pasaport) verilmesi konusunda ilerleme sağlayamamaktadır” dedi. Avukatlara “Hususi Pasaport” verilmesi konusunda bir çalışma olup olmadığı konusunda bilgi isteyen Acar, “Bu konuda Türkiye Barolar Birliği’nden ya da barolardan talep gelmekte midir? Bu taleplere neden kulak tıkanmaktadır?” diye konuştu.
 
AKP’NİN KULAKLARI  AVUKATLARA TIKALI
“Havana Kuralları” olarak adlandırılan “Avukatların  Rolüne Dair Temel Prensipler”in Türkiye tarafından kabul edilip edilmediği konusunda bilgi isteyen Acar, “Havana Kuralları’nı geçerli kılacak şekilde avukatlara, yurtdışında da serbestçe seyahat edebilmeleri için yeşil pasaport verilmesi sağlanacak mıdır? Kamu kurumlarında görevli avukatlar, 10 yıllık bir dönemin sonunda hususi pasaport alabilirken, serbest çalışan avukatların böyle bir olanağın verilmemesi haksızlık değil midir? Serbest çalışan avukatların çalışmaları kamusal görev sayılmamakta mıdır? Serbest çalışan ve 10 yılını doldurmuş avukat sayısı nedir?” dedi. Acar, şöyle devam etti:
“Yıllardır gündemde olmasına karşın avukatlara hususi pasaport olanağı verilmemesinin gerekçesi nedir? Avukatlara, yeşil pasaport vermek Türkiye’ye yeni yükler mi getirecektir? Bu yükler nelerdir? Türkiye’nin, yaklaşık 40 bin avukata hususi pasaport verebilecek olanakları bulamamakta mıdır?
Kamusal bir görev yapan avukatların, mesleki faaliyetlerinin güvencesi olan serbestçe seyahat olanağını yurtdışında da kullanabilmesi için bir adım atılacak mıdır? Yasama dönemi bitmeden, 10 yılını dolduran avukatlara hususi pasaport verilecek midir? Hükümetiniz, avukatların, baroların sesine kulak vermemeye devam mı edecektir?”
 
 

 
Antalya'da otel servisi devrildi; 14 yaralı
 
Sümer Ezgü'den çocuklara özel albüm
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ben 12 Mayıs 2014 Pazartesi 21:47

bılmekte yarar var dıye duşundum..once bu tanımlama gözden gecırılmelı.... KİMLER HUSUSİ (YEŞİL) PASAPORT ALABİLİRLER Bu pasaport, yasama görevinde bulunan eski üyeler, eski bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan ve bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bunlardan emeklilik veya çekilme (istifa etme) sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu nevi pasaport verilir. Büyükşehir Belediye Başkanları, İl ve İlçe Belediye Başkanları ile ilk kademe belediye başkanlarına, görevleri süresince Hususi Damgalı Yeşil Pasaport verilir. ( İlk kademe belediyeleri; Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe kurulmaksızın oluşturulan ve büyükşehir belediyeleri ile aynı yetki, imtiyaz ve sorumluluklara sahip belediyeyi ifade eder) Hususi Damgalı Yeşil pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı nevi pasaport verilir. Hususi Damgalı Yeşil Pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı nevide pasaport verilmesi mümkündür.Hak sahibi vefaat eden şahısların eşleri müracaat sırasında açıklamalı nüfus kayıt örneğide ( Her hangi bir nüfus müdürlüğünden alınabilir ) getireceklerdir. Hak sahibi vefaat ettiği durumda çocukları yeşil pasaport alamamaktadır. ÖNEMLİ: YUKARIDA AÇIKLANANLAR DIŞINDAKİ ( İŞADAMLARI VB ) VATANDAŞLARIMIZ YEŞİL PASAPORT ALAMAZLAR.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Kocabaş-GATCED BAŞKANI- TURİZMCİ 9 Mayıs 2014 Cuma 20:22

Sayın Gurkut Acar vekılimizin bu önerisine bir ilave yapmak ısterim..Otel Sahipleri ,Seyahat acentası sahıpleri ve Genel Müdürlerine de Yeşil Pasaport verilmeli..Turizmciler çok rahat bir şekilde yurt dışına vize proplemi olmadan çıkabilmeli.:Cünkü Onlar İnsanlığın elçileridir.Cünkü Onların bacasız sanayinin yurt dışı ayağında rahat hareket edebilmeleri gerekir..TUROFED Başkanımıza ve TURSAB Başkanımıza duyurulur..Bülent Kocabaş-Gazipaşa Turizm Tanıtma Derneği Başkanı

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3,5 milyon vatandaşa müjde geliyor!
Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat! Hükümet, gelir testine girmediği ...
Zafer Köken'e önemli görev
ANTALYA Barosu önceki başkanı Zafer Köken, Türkiye Adalet Akademisi üyesi seçildi.
Kaybolan ya da çalınan kimlik kabusuna son
GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ...
 
Cezaevinde isyan! Yatakları ateşe verdiler
Kandıra C Tipi Cezaevi'nde bulunan mahkumlar, cezaevleri koşullarına isyan etti.
Çocuk istismarında ürküten tablo
Türkiye'de 80 bin çocuk cinsel istismar mağduru...
Bakanlık düğmeye bastı!
Başbakan Erdoğan’ın “Çocuk cinayetlerinin hakkı idamdır” açıklaması üzerine ...
 
Vergi borcu olanlar dikkat!
Maliye, vergi borcu birikmiş vatandaşa kolaylık getiriyor. Buna göre; ...
Artık cezası var!
Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri Bakanlığı, Adalet, Milli Eğitim, ...
Müjde! Maaş geliyor...
İşsize iş bulunacak. İşe başlama parasını devlet verecek. Kömür, gıda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva