Antalya'da çocuk ve gençlerden resim sergisi
Antalya'da çocuk ve gençlerden resim sergisi
AÜ Hemşirelik Fakültesi'ne 5 yıllık akreditasyon
AÜ Hemşirelik Fakültesi'ne 5 yıllık akreditasyon
Antalya'da Çiçek Desenleri Günleri başlıyor
Antalya'da Çiçek Desenleri Günleri başlıyor
Antalya'da çiçekçilerde Anneler Günü hareketliliği
Antalya'da çiçekçilerde Anneler Günü hareketliliği
22 Şubat 2011 Salı - 10:08

BAHÇE GÜVECİ

Sebzelerle beşamel sosun güveçte lezzetli buluşması

BAHÇE GÜVECİ
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Malzemeler
 
Beşamel sos için
  • 1 paket beşamel sos
  • 750 ml(3 su bardağı) soğuk süt
Güveç için
  • 1 adet patlıcan (küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • ½ demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

Hazırlanışı

Beşamel Sos
Tencerenin içine sütü ve paket beşamel sosu koyup kaynayana kadar karıştırın.Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin.

Güveç
Zeytinyağını bir tencereye koyun; sırayla soğanı,patlıcanı,kabağı,domatesi ve maydanozu ekleyerek yaklaşık 15 dakika kavurun.Karışımı güveç kaplarına alın.Her birinin üstüne eşit miktarda beşamel sos ve kaşar peynirini ilave ederek önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
 

 
Ben de mahalle baskısı hissediyorum
 
'Üçüncü Kulak'ta 10 zanlı tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FIRINDA ISPANAKLI KREP
Fırında hafif ve lezzetli bir ıspanak yemeği.
İTALYAN USULÜ RULO
İtalyan Mutfağı'ndan, kolayca yapabileceğiniz bir yemek tarifi...
TAVADA PİRİNÇLİ TAVUK
Acı sos ve sebzelerle kavrulan bir tavuk yemeği tarifi.
 
GÜVEÇTE SOMON
Güveçte lezzetli bir Somon balığı tarifi
SEBZELİ RULO
Sebzelerin rengi ve kıymanın lezzetini birleştiren hafif bir fırın yemeği.
PORTAKALLI KEREVİZ
Tam Akdeniz Mutfağı’na uygun, çok hafif ve güzel bir yemek.
 
DOMATES SOSLU BALIK
Balığı domates sosuyla denemediyseniz işte lezzetli bir tarif
SANDAL SEFASI
Harika bir patlıcan yemeği
FAJİTA
Meksika usulü harika bir Fajita tarifi
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bu saldırı ders olsun 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bugün 23 Nisan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mayıs'ta Plüton, Kova burcunda geri hareketine başlayacak. Bu yerleşim, sosyal çevre, arkadaşlıklar ve topluluklarla ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva